Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ..ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΗ ΝΥΧΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!!

7 ΒΙΝΤΕΟ


Σε αυτούς που αναζητούν απεγνωσμένα ένα Νέο Πολυτεχνείο…

Η ελληνική σημαία κυματίζει στα χέρια διαδηλωτών στο υπό κλοιό και πολιορκία Κοινοβούλιο της Μελβούρνης που με νόμο δίνει υπερεξουσίες συγκεντρωτισμό στον Πρωθυπουργό για νέα μέτρα καταστολής και υγειονομικό απαρτχάιντ υγειονομική δικτατορία στον καθεστωτικό πρωθυπουργό.

Tρία μερόνυχτα πάνω από 70 ώρες έκλεισαν χιλιάδες διαδηλωτές πάνω στα σκαλιά του κοινοβουλίου της Victoria στη Μελβούρνη διαμαρτυρόμενοι για νόμο που δίνει υπερεξουσίες στον Πρωθυπουργό για πανδημία.

H παγκόσμια δικτατορία με πρόσχημα την πανδημία είναι η σημερινή μεγάλη πρόκληση των καιρών η λυδία λίθος της δημοκρατίας.

Διαδήλωση χιλιάδων πολιτών για τρίτη συνεχή βραδιά έξω από το κοινοβούλιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία ενάντια στο επίμαχο νομοσχέδιο που παρέχει υπερεξουσίες στον πρωθυπουργό Daniel Andrews. Οι διαδηλωτές έχουν πλέον κατασκηνώσει για 3 νύχτες στα σκαλιά της Βουλής.Σε κλοιό…

Το νομοσχέδιο που παρέχει υπεραρμοδιότητες και συγκεντρωτισμό εξουσιών στον πρωθυπουργό της Victoria θ αντικαταστήσει τους ισχύοντες νόμους Έκτακτης Ανάγκης εκεί και θα δίνει περισσότερες εξουσίες στον Πρωθυπουργό για να κηρύξει ένα «καθεστώς πανδημίας» και να εφαρμόσει lockdown παρακάμπτοντας την έγκριση του διευθυντή υγείας, ο οποίος παραδοσιακά έχει τον τελευταίο λόγο σε τέτοιες διακηρύξεις.



Οι διαδηλωτές απειλούν για εισβολή στη Βουλή και έστησαν αυτοσχέδιες αγχόνες και γκιλοτίνες.

Το νομοσχέδιο έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις, ειδικά από το Δικηγορικό Σύλλογο της Victoria Bar που εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες» για το νομοσχέδιο και προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα έδινε «ουσιαστικά απεριόριστη εξουσία να κυβερνά το κράτος με διάταγμα» χωρίς επίβλεψη!

Covid: οι παρενέργειες του εμβολίου θα κοστίσουν ακριβά στην Αυστραλία

Περίπου 10.000 Αυστραλοί ζητούν αποζημίωση από την κυβέρνηση αφού υπέστησαν σημαντικές παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του Covid. Ο λογαριασμός μπορεί να ανέλθει σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, αναφέρει η «Sydney Morning Herald».

Η χώρα έχει καταγράψει 79.000 περιπτώσεις παρενεργειών για 37,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Πολύ μικρή μειοψηφία (0,21%).



Mια ”λυπητερή” πάνω από 50 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια. Αυτό είναι το ποσό που θα μπορούσε να πληρώσει η Καμπέρα (περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ) για να αποζημιώσει άτομα που υπέστησαν σημαντικές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, αναφέρει η «Sydney Morning Herald».

Περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί στην πύλη-πλατφόρμα που τέθηκε σε απευθείας σύνδεση από την αυστραλιανή κυβέρνηση. Θέλουν να αποζημιωθούν για ιατρικές δαπάνες και απώλεια εισοδήματος που σχετίζονται με τη νοσηλεία μετά τον εμβολιασμό.

 Η ελάχιστη αποζημίωση είναι 5.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 3.230 ευρώ), πράγμα που σημαίνει ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να κοστίσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια, αν εγκρινόταν κάθε αξίωση, εκτιμά η καθημερινή.

Εντοπίστηκαν 79.000 περιπτώσεις
Η Διοίκηση Θεραπευτικών Αγαθών (TGA), ο ιατρικός ρυθμιστικός φορέας της Αυστραλίας, έχει αναφέρει σχεδόν 79.000 περιπτώσεις παρενεργειών από 36,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. 

Αυτή είναι μια μικρή μειοψηφία (0,21%) από τις 37,8 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε 18,4 εκατομμύρια Αυστραλούς μέχρι σήμερα. Οι πιο συχνά αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πόνος στο χέρι, πονοκέφαλος, πυρετός και ρίγη.


«Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις, ακόμα κι αν επηρεάζουν μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού, έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στους πληγέντες», είπε στην εφημερίδα η Clare Eves, επικεφαλής του τμήματος ιατρικής αμέλειας της δικηγορικής εταιρείας Shine. Δικηγόροι. 

Σύμφωνα με αυτήν, τα προβλήματα του εγκεφάλου ή της καρδιάς θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν με εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια δολάρια. Η κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει ποια στοιχεία θα απαιτηθούν για να αποδειχθεί αυτή η βλάβη.

Pfizer και AstraZeneca

Το TGA εντόπισε 288 περιπτώσεις πιθανής καρδιακής φλεγμονής που συνδέονται με το εμβόλιο Pfizer, καθώς και 160 περιπτώσεις θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοπενίας, μια σπάνια αιμορραγική διαταραχή, που συνδέεται με το εμβόλιο AstraZeneca. 

Εννέα θάνατοι έχουν συνδεθεί με την εκστρατεία εμβολιασμού, η συντριπτική τους πλειονότητα άνω των 65 ετών, σύμφωνα με την TGA.lesechos. 17/11/21





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου