Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Θ. ΓΚΑΤΖΗΣ: «ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΩΝ;»

EΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ COVID-19!



Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Την 18η Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι το ποσοστό των διασωληνωμένων που έχουν εμβολιαστεί είναι 16,93%!

 Ενώ ενδιαφέρον στοιχείο το γεγονός ότι στις 30 Αυγούστου το ποσοστό των διασωληνωμένων που είχαν εμβολιαστεί ήταν 8,58%! Δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκε! 

Άρα όσο περνάει ο καιρός το ποσοστό αυτό αυξάνεται και καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα μπορεί να ξεπεράσει το 40% ή να φτάσει γύρω στο 40% με 50%! Αυτό που συνέβη δηλαδή σε άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού! 

Επομένως θα πάψει να ισχύει το βασικό επιχείρημα των λοιμωξιολόγων και των κυβερνώντων ότι με τον εμβολιασμό επιτυγχάνεται να μη νοσήσεις βαριά! 

Εύλογα λοιπόν θα τεθεί το ερώτημα προς τι το κυνήγι και ο αποκλεισμός από τις κοινωνικές εκδηλώσεις των μη εμβολιασθέντων; 

Επιπρόσθετα, απορίας άξιον προκαλεί το γεγονός ότι πέρυσι με μόλις το 0,76% περίπου του ελληνικού πληθυσμού να έχει νοσήσει επισήμως και χωρίς να υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη οι διασωληνωμένοι στις 18 Νοεμβρίου του 2020 ήταν 480 και οι θάνατοι 60 ενώ φέτος, την ίδια ημερομηνία, με το 72%  σχεδόν του ενήλικου πληθυσμού εμβολιασμένο (60,4% στο σύνολο του πληθυσμού) και το 8, 38% νοσήσαντες δηλαδή με τοίχος ανοσίας (80,38% ή 68,78%) οι διασωληνωμένοι είναι 561 και οι θάνατοι 87! 

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι, ενώ θα ανέμενε κανείς να είναι καλύτερη! 

Tέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι περίπου το 40%, ίσως και παραπάνω, των κρουσμάτων του κορωνοϊoύ είναι εμβολιασμένοι! Δικαιωνόμαστε λοιπόν όταν γράφαμε ότι ένας από τους κυριότερους λόγους αύξησης των κρουσμάτων ήταν η διασπορά του ιού από τους εμβολιαζόμενους που δεν είχαν περιορισμούς και δεν ελέγχονταν καθόλου με ράπιντ ή μοριακό τεστ , είτε στους χώρους εργασίας, είτε στους χώρους διασκεδάσεως εν αντιθέσει με τους ανεμβολίαστους! 

Έτσι, αδίκως λοιπόν διαμονοποιήθηκαν από την κυβέρνηση που επέβαλλε  μονόπλευρα μέτρα για αυτούς και δίχασε τους Έλληνες! Η οποία όχι μόνο δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας, αλλά το αποδυνάμωσε καίρια με απόρροια το θάνατο χιλιάδων συμπατριωτών μας!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος


Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) 

στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, καθώς και στους θείους μου Γεώργιο και Δημήτριο, 

Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαίρη, την αδερφή μου Στυλιανή, τους  θείους μου Ευάγγελο και Δημήτριο, καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου!

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που τους μνημονεύουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου