Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ν. ΑΦΡΙΚΗ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ MOSA MOSHABELA: ΓΙΑΤΙ Η Ο ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΝΟΣΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ ΟΜΙΚΡΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ, ΕΧΕΙ 50 ΣΠΑΝΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΟΙ 32 ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ SPIKE ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΟΤΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ!!

ΒΕΛΓΟΣ ΙΟΛΟΓΟΣ MARC VAN RANST: ΑΝ Η (Ο) ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΘΟΓΟΝΟΣ ΩΣ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Θ’ ΑΝΤΙΚΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ (Δ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΗ! 


Γιατρός χειρούργος: Η παραλλαγή της Μποτσουάνα Όμικρον μπορεί να επικρατήσει αντί της Δέλτα, έχει 50 σπάνιες μεταλλάξεις, οι 32 εντός της πρωτεΐνης Spike που σημαίνει υπερμεταδοτικότητα κι ότι δύναται να διαφεύγει της ανοσολογικής προστασίας εμβολίων!!

O Guy-André Pelouze γιατρός χειρουργός στο Perpignan Γαλλίας για τη νέα παραλλαγή ‘Ομικρον της Μποτσουάνα-Νότιας Αφρικής: μια νέα παραλλαγή γρήγορα ταυτοποιημένη και καταλογοποιημένη ως ανησυχητική αναδείχθηκε στη Νότια Αφρική. 

Τίποτα δεν είναι ενοχλητικό από αυτήν αλλά ο κίνδυνος είναι παρών λόγω κυρίως της ικανότητάς της να υπερβεί την Delta ( δηλ. να γίνει κυρίαρχη και να επικρατήσει). 

Αυτή η παραλλαγή έχει 50 μεταλλάξεις πολύ ασυνήθιστες εκ των οποίων οι 32 εντός της πρωτεΐνης Spike, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να διαφύγει από την ανοσολογική προστασία που παρέχουν τα εμβόλια και να εξαπλωθεί ταχύτερα από τη Delta ( δηλ. υπερμεταδοτικότητα),αν και κανένα οριστικό δεδομένο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο εκτός από αυτή την πιο μεγάλη υπερμεταδοτικότητα. atlantico 27/11/21

Υπάρχει και το καλό σενάριο που το αναπτύσσει ως εκδοχή Βέλγος Ιολόγος ο Marc Van Ranst στο Twitter του: «αν η παραλλαγή αυτή είναι λιγότερο παθογόνος, η μεγαλύτερη μολυσματικότητα θα ήταν στην πραγματικότητα πολύ θετική». 

Κατά τον ίδιο αν αυτή η παραλλαγή μεταδίδεται περισσότερο αλλά είναι λιγότερο επικίνδυνη θα μπορούσε ν’ αντικαταστήσει την Delta στην Ευρώπη.

 Παραμένει να δούμε αν η Omicron rέχει αυτά τα χαρακτηριστικά.Ο ΠΟΥ αναφέρει πως πρέπει να περιμένουμε πολλές βδομάδες για το ξέρουμε περισσότερα.

Αν κρίνουμε από κάποια κρούσματα επαναμόλυνσης, « πιο πολυάριθμα απ’ ό,τι στα προηγούμενα κύματα», είναι πιθανόν ο ιός να διαφεύγει της ανοσίας εμβολίων σύμφωνα με τον Mosa Moshabela, Νοτιοαφρικανό καθηγητή και υπεύθυνο έρευνας και καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο της KwaZulu-Natal που θεμελιώνει παρατηρήσεις του στα πρώτα δεδομένα. 

Θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητα εμβολίων στο μέτρο που παραμένει να καθοριστεί.

Παρουσιάζει «τις περισσότερες μεταλλάξεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Mosa Moshabela.

Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται τα νέα καθημερινά κρούσματα Covid στη Νότια Αφρική, η πλειονότητα των οποίων είναι ήδη συνδεδεμένα με την Omicron, υποδηλώνει ότι μπορεί να οφείλεται στη μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής.

Το ημερήσιο ποσοστό θετικότητας στον COVID αυξήθηκε ραγδαία αυτή την εβδομάδα, από 3,6% την Τετάρτη σε 6,5% την Πέμπτη και στη συνέχεια 9,1% την Παρασκευή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

«Ορισμένες από τις μεταλλάξεις που εκφράζονται έχει καταγραφεί στο παρελθόν ότι επιτρέπουν στον ιό να εξαπλωθεί εύκολα και γρήγορα. Για το λόγο αυτό, υποψιαζόμαστε ότι η νέα παραλλαγή θα εξαπλωθεί γρήγορα », εξηγεί ο καθηγητής.

Επικινδυνότητα της παραλλαγής. Αυτή είναι η μεγάλο άγνωστη. Η παραλλαγή έχει ανιχνευθεί μόνο για μια εβδομάδα, αφήνοντας πολύ λίγο χρόνο για να προσδιοριστεί κλινικά η σοβαρότητα των περιπτώσεων της Omicron.

 «Γνωρίζουμε ότι η παραλλαγή Omicron είναι αναμφίβολα υπερμεταδοτική, ικανή να εξαπλωθεί με πρωτοφανή ταχύτητα», δήλωσε ο Emmanuel André στο Twitter του αυτό το βράδυ του Σαββάτου.lesoir

Ο παγκόσμιος χάρτης με τα μέχρι τώρα διαπιστωμένα ή ύποπτα κρούσματα της Όμικρον συν την Ιταλία όπου ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα στη Νάπολη προερχόμενο από Μοζαμβίκη...


Η ονομασία του

Όπως συνηθίζεται εδώ και αρκετούς μήνες, στη νέα αυτή παραλλαγή έχει δοθεί ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου. Αλλά οι πιο προσεκτικοί θα έχουν παρατηρήσει ότι δύο γράμματα έχουν «παραλειφθεί» για να ονομαστεί τελικά ως παραλλαγή Omicron. 

Ο Ιολόγος Marc Van Ranst έδωσε κάποιες εξηγήσεις. «Ο όρος Nu θα είχε οδηγήσει σε υπερβολική σύγχυση με το New», λέει ο Φλαμανδός Ιολόγος. «Το Xi είναι το όνομα του Κινέζου προέδρου Xi Jinping και ο ΠΟΥ θεώρησε ότι ήταν διπλωματικά ευαίσθητο. “


 

1 σχόλιο:

  1. Ακολουθεί η ονοματοδοσία των επόμενων μεταλλάξεων με τα υπολειπόμενα γράμματα του αλφαβήτου μας ,
    omicron, pe ,ro,sigma,taf,ypsilon,fi,xi,psi ,omega.
    Πάμε και στοίχημα;
    Και βλέπουμε ,έχει ο Θεός Λόγο ,εμείς δεν έχουμε μυαλό και πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή