Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

ΒΙΝΤΕΟΓράφει ο Dustin Broadbery

Μετάφραση: Απολλόδωρος


Παρά την υπεροχή των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι το COVID είναι ένα μη-συμβάν για τους περισσότερους από εμάς, πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πέσει θύματα τραυματισμού από το εμβόλιο. Αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό για να σταματήσει τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν είναι όμως έτσι.

Πολλοί βγαίνουν από την εμπειρία του παρ' ολίγον θανάτου ακόμα πιο πανηγυρικά από πριν, καταγγέλλοντας τους υπόλοιπους από εμάς που δεν συμμετείχαμε σε αυτό το θανάσιμο παιχνίδι της ρωσικής ρουλέτας. Η αυτοδικαιωμένη αγανάκτησή τους για εμάς τροφοδοτείται από την αυτοδικαιωμένη αγανάκτηση των άλλων ανθρώπων για αυτούς. Πρόκειται για έναν αέναο βρόχο κατηγορίας και ντροπής.

Δεν μπορεί κανείς να αποφύγει αυτούς τους ανθρώπους. Ένα είδος προσωρινού στρατού μάσκας. Αυτοί που ενεργούν με καλή συνείδηση, χαμένοι από τους ηθικά ενάρετους υπερδιακινητές της υπερβολής.

Αλλά αυτό είναι μόνο η μισή ιστορία. Αν έχετε την ατυχία να πεθάνετε μέσα σε δύο εβδομάδες από τη λήψη του εμβολίου, παρά τις προσπάθειές σας, το CDC μπορεί να καταγράψει το θάνατό σας ως "ανεμβολίαστο", η σχολιογραφία μπορεί να αναφέρει ότι "πεθάνατε ξαφνικά και μετά από σύντομη ασθένεια", και τα μέλη της οικογένειας μπορεί να παρηγορηθούν με το γεγονός ότι: "τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα".Αυτό το ανίερο χάος λειτουργεί επειδή μια νέα ιδεολογία έχει σαρώσει τον ηθικό ιστό. Αν δεν κάνεις μια πειραματική ιατρική παρέμβαση γεμάτη κινδύνους, χορεύεις πάνω στους τάφους όλων όσων έχουν πεθάνει.

Η απαλλαγή των ανθρώπων από την ενοχή αφαιρεί τη δύναμή τους, και η τυφλή υπακοή στην εξουσία κάνει τα υπόλοιπα, όπως ανακάλυψε ο Milgram στο πείραμα-ορόσημο που έκανε.

Αλλά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια καταχρηστική σχέση με τις κυβερνήσεις της, είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Υπάρχει μια μακρά ιστορία αιρέσεων που διεισδύουν στην ευγενική κοινωνία. Η λατρεία της προσωπικότητας του Λένιν και αργότερα του Στάλιν κατέλαβε κάποτε ένα ολόκληρο έθνος. Αλλά ποτέ στην ιστορία δεν έχει πέσει ολόκληρος ο κόσμος σε μια λατρεία.

Εκεί που Η Νέα Κανονικότητα διαφέρει από άλλα αρχέτυπα λατρείας είναι στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στα χέρια λίγων φανατικών, που έχουν διεισδύσει στα κοινά και έχουν δημιουργήσει μια αποθέωση γύρω από το COVID-19, δοξάζοντάς το σε θεϊκές διαστάσεις του Χριστιανισμού. Από καιρό έχει γίνει κατανοητό ότι αν επαναλαμβάνεις ένα ψέμα αρκετά συχνά, γίνεται συναίνεση.

Μεγάλη σημασία για αυτούς τους ευαγγελιστές έχουν επίσης οι μελέτες συμπεριφοράς δεκαετιών από τους πιο διακεκριμένους ειδικούς στον τομέα της κοινωνικής ψυχολογίας.Δεν συμμορφώθηκαν όλοι στο πείραμα Asch, αλλά οι λόγοι για τους οποίους πολλοί βρήκαν αλληλεγγύη στην ομάδα είναι καλά κατανοητοί από τους επιστήμονες συμπεριφοράς, που βρίσκονται στη μισθοδοσία της κυβέρνησης της Βρετανίας και σπρώχνουν τον βρετανικό λαό προς την υπαρξιακή καταστροφή.

Και πολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη βάση του Νέου Κανονικού, έχουν τα μαθήματα του Τρίτου Ράιχ γραμμένα παντού. Αν εξακολουθείτε να αγνοείτε το γεγονός ότι σας κατηχούν σε μια αίρεση, είναι μάλλον επειδή έχετε ήδη κατηχηθεί.Οι αιρέσεις ιδρύονται με αφορμή σημαντικά γεγονότα, συνήθως αποκαλυπτικής φύσης. Αυτές οι βιβλικές, εξωγήινες ή, πράγματι, ιογενείς προφητείες μιλούν για μια επικείμενη καταστροφή και λύτρωση. 

Ένα σκηνικό καμίνι αναγκάζει τους ανθρώπους να ενωθούν υπό την προστασία του κοινοτισμού και ενθαρρύνει τα πιο ζηλωτικά μέλη να καταγγέλλουν, να γελοιοποιούν και να εκφοβίζουν όποιον δεν ενεργεί σύμφωνα με την ομάδα.

Η αποϊδρυματοποίηση, όπως είναι γνωστή, μετατρέπει αυτές τις ακίνδυνες ομάδες σε ψυχολογικά πλήθη και πολύ συχνά οδηγεί σε νοοτροπία όχλου.

Η ανάγκη μας να καταφεύγουμε στο κοπάδι είναι, άλλωστε, εγγεγραμμένη στο DNA μας, όπως ακριβώς ο φόβος του κοινωνικού αποκλεισμού και η επιθυμία για συνεργασία είναι κληρονομικά εξελικτικά χαρακτηριστικά. Εξηγώντας γιατί το COVID ξεκίνησε με την κοινωνική απομόνωση. Και γιατί, αφού συνθηκολογήσαμε σε κάθε πιθανή απαίτηση, συνεχίζουμε να μας κρατούν υπό την απειλή λύτρων, με την απειλή της περαιτέρω κοινωνικής απομόνωσης.

Παρά την προφανή κατάχρηση εξουσίας, οι άνθρωποι παραμένουν υπόχρεοι στους απαγωγείς τους, μέσω κάποιου παράξενου συναισθηματικού δεσμού, που ενισχύεται κάθε φορά που απελευθερώνονται, έστω και προσωρινά, από την αιχμαλωσία τους.


Μπορείτε να αναγνωρίσετε τις αιρέσεις από την οργανωτική τους δομή. Στους ανθρώπους ανατίθεται ένας ρόλος, όπως στο πείραμα φυλακής του Stanford του Zimbardo, και πολλοί υπερβαίνουν το καθήκον τους. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το ότι "είμαστε όλοι μαζί σε αυτό", αλλά ότι απλά δεν είμαστε, είναι η ευγένεια της αίρεσης που κυριαρχεί πάνω στους υπόλοιπους από εμάς.

Σε αυτή την αυξημένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο, οι άνθρωποι όχι μόνο θα δεχτούν περισσότερη εξουσία από εκείνους που είναι πέρα από τους κανόνες, αλλά θα μιμηθούν την επικρατούσα αυταρχική τάξη, αντί να γίνουν θύμα της. 

Όπως ανακάλυψε η Hannah Arendt στη διατριβή-ορόσημο που εκπόνησε, οι απλοί άνθρωποι που αναζητούν σκοπό και κατεύθυνση, οι οποίοι απλώς ακολουθούν ευλαβικά τις εντολές, έχουν τη δυνατότητα να διαπράξουν τις πιο αποτρόπαιες πράξεις του κακού.

Κατά τη διάρκεια του COVID, αυτοί οι άμισθοι, μη ζητηθέντες αξιωματικοί της τάξης έχουν διαδώσει την μεταδοτική κατήχηση πολύ ευρύτερα από οποιονδήποτε γραφειοκράτη. Είμαστε γεμάτοι από ηθικά ανώτερους COVID-τιμωρούς, που καταδικάζουν οποιονδήποτε για την απλή υπόνοια ότι η γη, μπορεί πράγματι, να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο.

Η προκύπτουσα ομαδική σκέψη - αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας - όχι μόνο απομονώνει τις νέες πρωτοβουλίες από την εξωτερική επιρροή, αλλά τους αφαιρεί το δικαίωμα να σκέφτονται και να ενεργούν μόνοι τους και νουθετεί όποιον έχει το θάρρος να αμφισβητήσει τον Παντοδύναμο Λυτρωτή.

Στο τέλος, η επιθυμία των ανθρώπων να επιτύχουν ομόφωνη συμφωνία με την ομάδα, υπερισχύει του κινήτρου τους για ορθολογική, διαισθητική λήψη αποφάσεων.


Τα συνηθισμένα ψέματα, οι υπαναχωρήσεις και η επιστήμη που λυγίζει κάτω από τον πιο ελαφρύ έλεγχο, δεν είναι ένα αυθαίρετο γεγονός. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι εξαπατώνται, αλλά αρνούνται να δράσουν βάσει κρίσιμων πληροφοριών. Αντ' αυτού, εγκλιματίζονται στη χρυσή εποχή των ψευδών αφηγήσεων.

Η ενθάρρυνση των ανθρώπων να ενεργούν αντιφατικά, θα τους οδηγήσει τελικά στην πλήρη εγκατάλειψη της προσωπικής τους δράσης, επειδή αυτός ο βίαιος ρυθμιστής της κριτικής σκέψης, που ονομάζεται συναίνεση, θεωρεί ότι ισχύει το αντίθετο, σε αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας.

Με μια ανάσα, ο Boris Johnson μας εκλιπαρεί να εμβολιαστούμε λόγω του κινδύνου σε σχέση με την ανταποδοτικότητα. Στην συνέχεια, παραδέχεται ότι "το εμβόλιο δεν προστατεύει από το να κολλήσουμε ή να μεταδώσουμε το COVID." 

Εν τω μεταξύ, ο συν-συνωμότης του απειλεί τα Χριστούγεννα ως λύτρα αν οι άνθρωποι αρνηθούν ένα τρίτο εμβόλιο, και προχωράει στην απειλή εκείνων που προηγουμένως ήταν η μόνη ομάδα κινδύνου, την οποία υποτίθεται ότι θα προστάτευε όλη αυτή η πανωλεθρία.

Όταν τα χείλη κινούνται, ετοιμαστείτε για ψέματα, οποιαδήποτε σύγκρουση με γεγονότα του πραγματικού κόσμου είναι εντελώς τυχαία.Οι αιρέσεις είναι από τη φύση τους απατηλές. Μια εξαίρεση που πλέει κάτω από τα ψεύτικα χρώματα μιας φυσιολογικής κατάστασης πραγμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση των τελετουργιών της λατρείας στην καθημερινότητα και τη μετατροπή παλαιών πολιτισμικών σημείων επαφής σε νέα ιδεολογικά σύνορα, μέχρις ότου το ένα δεν διακρίνεται πλέον από το άλλο.

Υπάρχουν πολυάριθμα σημάδια που μαρτυρούν ότι μπορεί να έχετε ενταχθεί κατά λάθος σε μια αίρεση, από τα χτυπήματα στους αγκώνες μέχρι τα φίμωτρα (μάσκες), από το απολυμαντικό χεριών μέχρι τον κανόνα των 2 μέτρων.

Υπάρχει μια μακρά ιστορία που οι δεισιδαιμονίες των ανθρώπων χειραγωγούνται ώστε να εκτελούν παράλογες πράξεις, αν μπορούν να αποθρασυνθούν μέχρι απελπισίας. Κάτω από τέτοιες συνθήκες οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι διαπράττουν τελετουργικές μαζικές αυτοκτονίες, ξεκοιλιάζονται και δολοφονούν ακόμη και τα ίδια τους τα παιδιά.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο διαφορετικά σήμερα. Οι άνθρωποι κρατούν τους εαυτούς τους φυλακισμένους μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Διακινδυνεύουν τη ζωή των ίδιων τους των παιδιών για να προστατεύσουν εκείνους που βρίσκονται ήδη στο νεκροκρέβατο. Το κάνουν αυτό για μια ασθένεια που είχε μηδενική επίδραση στη συνολική θνησιμότητα το 2021.

Κάποιοι έχουν βρεφοκομηθεί από την κυβέρνησή τους, άλλοι έχουν καθησυχαστεί από το Big Bird και υπάρχουν και εκείνοι που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον οίκο ανοχής.

Το να πούμε ότι είναι ένας τρελός, τρελός κόσμος, τον αδικεί.


Απέναντι σε αυτή τη φρενίτιδα του συμπλέγματος καταδίωξης της υγείας, άλλες παράξενες ιδεολογίες ροκανίζουν τον κοινωνικό ιστό. Η ένταξη στην κοινωνία εξαρτάται από το εύρος των αντωνυμιών σας. Η νέα πολιτιστική εθιμοτυπία είναι ο wokeism. 

Η συγγένειά σας με όσους έχουν αλλάξει τη σεξουαλική τους ταυτότητα καθορίζει το κοινωνικό σας κύρος, ενώ η επιθυμία σας να βρείτε τον πλησιέστερο κουβά για να εξεμέσετε, ζωγραφίζει έναν στόχο στην πλάτη σας.

Απόκοσμες κοινωνικές θεωρίες αποσυνδέουν τις μητέρες από τον τοκετό, σεξουαλικοποιούν τα παιδιά και ενθαρρύνουν τα νήπια να ανταλλάξουν το φύλο τους. Στη ρίζα όλων αυτών βρίσκεται μια κατάφωρη επίθεση στην ανθρωπότητα, στη φύση, στις μορφές ζωής που βασίζονται στον άνθρακα.

Αρκεί να παρατηρήσετε τη Λατρεία της Προσωπικότητας που επισκέπτεται τις μελλοντικές γενιές με το λιβάνισμα της Greta, για να πάρετε μια γεύση από το πώς η κλιματική αλλαγή θα εξελιχθεί σε Εκκλησία της Νέας Εποχής.

Το τελικό παιχνίδι σε όλα αυτά είναι η πνευματική επίταξη της ανθρώπινης ψυχής και η ημέρα του λογαριασμού για την ανθρωπότητα μάρκα 1.0.

Αλλά καθώς το τσίρκο παίρνει φωτιά, υπάρχουν κάποιοι που παρακολουθούν από το περιθώριο και απλά δεν το δέχονται. Τα απομεινάρια ορθολογισμού που έμειναν πίσω, πείτε τους αρνητές ή αρνούμενους, έχουν σχηματίσει μια δική τους λατρεία. Μια λατρεία σκεπτικισμού και μη συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, αυτοί οι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή, και αλίμονο, ο όχλος είναι ταραγμένος. 

Ζητούν άμεσες κυρώσεις. Μετά από είκοσι μήνες καταγγελιών, η δημόσια έχθρα φτάνει σε πυρετό. Αν η βάρβαρη μεταχείριση μιας άλλης απάνθρωπης κοινωνικής ομάδας, πριν από το Άουσβιτς, αποτελεί παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι οι αρνητές να αναγκαστούν να μπουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή, ακόμη χειρότερα, να παραταχθούν απέναντι σε εκτελεστικά αποσπάσματα.

Από την άλλη πλευρά, η αίρεση έχει αποκαλύψει τις πιο δυσοίωνες πτυχές της, χιλιάδες νόμιμες φωνές από την επιστήμη και την ιατρική αντιδρούν, και ακόμη και οι διπλά εμβολιασμένοι ξυπνούν για να συνειδητοποιήσουν ότι οι ελευθερίες τους κινδυνεύουν κάθε έξι μήνες.

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου