Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΜΕ: «ΚΥΡΙΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΕΤΟΙΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ;» ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΩΝΗ ΕΚ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ: «ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ»…

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ;

     Γράφει ο Γεωκών


Όταν έγινε βασιλιάς ο Φωκάς ο τύραννος, υπήρχε κάποιος μοναχός, άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, έλεγε με απλότητα: 

Και επειδή είχαμε και εμείς και συνεχίζουμε να έχουμε ανάξιους και προδοτες πολιτικούς και  Επίσκοπους, δεν πρέπει να κατηγορούμε  την πρόνοια τού Θεού διότι  έχουμε αυτό που μας αξίζει, και όμως  εμείς συνεχίζουμε να μην μετανοούμε

Αυτό που μας λείπει σήμερα δεν είναι τα λόγια αλλά τα έργα, όλα αλλάζουν γύρω μας και εμείς δεν αντιδρούμε δεν ξεσηκωνόμαστε, σκύβουμε το κεφάλι μας όχι από ταπείνωση, αλλά από φόβο μήπως χάσουμε τα κεκτημένα μας.

Δεν ξεσηκωνόμαστε όταν βλέπουμε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει πρωτιά με 200.000 εκτρώσεις τον χρόνο…

 Δεν ξεσηκωνόμαστε για τις παρελάσεις υπερηφάνειας, για τα ομόφυλα σύμφωνα συμβίωσης κλπ

Δεν ξεσηκωνόμαστε εναντίον αυτών που καταστρέφουν την πίστη μας και την πατρίδα μας

Ο μεγάλος  Φώτης Κόντογλου έγραψε πριν από μερικές δεκαετίες και είναι σαν να περιγράφει το σήμερα…’’ Ἡ Ἑλλάδα ἔγινε ἕνα παζάρι πού πουλιοῦνται ὅλα, σέ ὅποιον θέλῃ νά τό ἀγοράσῃ. Καταντήσαμε νά μήν ἔχουμε ἀπάνω μας τίποτα ἑλληνικό, ἀπό τό σῶμα μας ἴσαμε τό πνεῦμα μας. 

Τό μασκάρεμα ἄρχισε πρῶτα ἀπό τό πνεῦμα, καί ὕστερα ἔφθασε καί στό σῶμα. Περισσότερο ἀντιστάθηκε σέ αὐτή τήν παραμόρφωση ὁ λαός καί βαστάξε καμπόσο, μά στὸ τέλος τόν πῆρε τό ρεῦμα καί πάει καί αὐτός.’’

Οι νέοι της Ελλάδος σήμερα μιλούν ‘’Ελληνικά’’ αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν τους προγόνους μας, διαβάζουν αλλά δεν κατανοούν τα κατορθώματα των ηρώων και τα συναξάρια των Αγίων μας…

 Έμαθαν μία περίληψη της ένδοξης ιστορίας μας, τους έμαθαν για έναν πολιτισμό που άνθισε και χάθηκε, δεν τους μαθαίνουν για το μεγαλείο του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού,   δεν τους  μαθαίνουν  τι σημαίνει «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».  Επομένως ποιος θα αγωνιστεί γι’αυτά;

Οι εχθροί της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας χαίρονται που βλέπουν μια ιεραρχία να είναι εγκληματικά αδιάφορη και απούσα από τα προβλήματα που δημιουργούν οι άθεες και αντίχριστες πολιτικές ηγεσίες, και το χειρότερο συμπορεύονται με αυτές τις σατανικές δυνάμεις  

Σε αυτόν τον τόπο, τον ποτισμένο από το αίμα ηρώων και αγίων οι πολιτικοί μας ηγέτες δηλώνουν άθεοι…και καμαρώνουν γι’αυτό,  με την εγκληματική σιωπή της ιεραρχίας που δεν τολμά να αντισταθεί, και αφήνουν τους άθεους πολιτικούς να   προσπαθούν, κατόπιν εντολών,  να κρεμάσουν την πίστη, γι᾿ αυτό και αφαιρούν σιγά-σιγά από μια πέτρα, για να σωριαστή το οικοδόμημα της πίστης.

 Όλοι όμως ευθυνόμαστε για το γκρέμισμα αυτό όχι μόνον αυτοὶ ποὺ αφαιρούν τις πέτρες και το γκρεμίζουν, αλλά και όσοι βλέπουμε να γκρεμίζεται και δεν προσπαθούμε να το υποστυλώσουμε.

Οι Έλληνες πολίτες στην ίδια την Πατρίδα τους ζουν χωρίς ελπίδα, χωρίς όνειρα και ιδανικά, και αγωνιούν μόνο για την προσωπική τους ασφάλεια (που χάνεται και αυτή) και για την πενιχρή οικονομική τους επιβίωση, διότι έχουν εναποθέσει την επιβίωση τους και την ζωή τους σε οικονομολόγους και σε επιστήμονες μασόνους ,άθεους, και όχι στα χέρια της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

‘’Σχεδόν όλοι οι σημερινοί άνθρωποι περνάνε τη ζωή τους δίχως κανέναν αληθινό σκοπό, δίχως αληθινή χαρά και ευχαρίστηση, δίχως καμία πίστη και γι' αυτό δίχως ελπίδα. Είναι γαντζωμένοι πάνω σε κάποια πράγματα, που θέλουνε να τα παραστήσουνε για σπουδαία, ενώ δεν είναι τίποτα. 

Και οι χαρές τους και οι ευτυχίες τους και τα γλέντια τους και οι διασκεδάσεις τους και οι κουβέντες τους και τα αστεία τους, είναι όλα άνοστα και ψεύτικα. Γιατί λείπει το αλάτι που τα άρτυζε παλαιότερα. Και το αλάτι αυτό είναι η πίστη! ‘’ (Φώτης Κόντογλου)

‘’Είναι πολλοί τώρα εκείνοι πού επιδιώκουν να τα διαλύσουν όλα, οικογένεια, νεολαία, Εκκλησία. Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι ομολογία, γιατί ή Πολιτεία τα βάζει με τον Θείο νόμο. 

Ψηφίζει νόμους εναντίο στον νόμο τού Θεού….. Παλιά το έθνος μας ζούσε πνευματικά, γι᾿ αυτό και ὁ Θεός το ευλογούσε και οι Άγιοι μας βοηθούσαν με θαυμαστό τρόπο, και νικούσαμε τούς εχθρούς μας, οι οποίοι πάντοτε ήταν περισσότεροι από εμάς

. Σήμερα λέμε πώς είμαστε Ορθόδοξοι, αλλά δυστυχώς συχνά μόνον το όνομα «Ορθόδοξος» έχουμε και όχι ζωή ὀρθόδοξη…‘’  Άγιος Παΐσιος


‘’ Σήμερα ὁ Θεός ανέχεται την κατάσταση, ανέχεται, ἀνέχεται, για να είναι αναπολόγητος ο κακός. 

Είναι περιπτώσεις πού ο Θεὸς επεμβαίνει άμεσα και αμέσως, ενώ σε άλλες περιπτώσεις περιμένει, δεν δίνει αμέσως την λύση και περιμένει την υπομονή των ανθρώπων, την προσευχή, τον αγώνα. ……η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα· φέρνει την αποσύνθεση. 

Η πίστη στον Θεό είναι μεγάλη υπόθεση. Λατρεύει ὁ άνθρωπος τον Θεὸ και ύστερα αγαπάει και τούς γονείς του, το σπίτι του…….. την πατρίδα του ‘’  Άγιος Παΐσιος

Υπάρχει πίστη αληθινή, όπως υπάρχει και πίστη ψεύτικη. Η αληθινή πίστη φαίνεται στην ώρα του πειρασμού. Η ψεύτικη πίστη ανθίζει μόνο στον καιρό των ανέσεων και μαραίνεται στην ώρα της δοκιμασίας…Πιστεύω στον Χριστό σημαίνει Τον εμπιστεύομαι σε όλα. (Γέροντας Γερμανός o Σταυροβουνιώτης)

Για να προχωρήσει μια βάρκα, χρειάζονται 2 κουπιά: Το ένα κουπί γράφει πίστη και το άλλο κουπί γράφει έργα. Αν εμείς τώρα έχουμε μόνο το ένα κουπί, το κουπί της πίστης, η βάρκα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει, αλλά θα παραμείνει στάσιμη, περιστρεφόμενη γύρω από τον εαυτόν της. 

Όμως τα έργα σε εμάς δεν υπάρχουν καθόλου ή αν υπάρχουν, δεν γίνονται με τον τρόπο που υπέδειξε ο Χριστός, αλλά σύμφωνα με το μυαλό μας. (Παναγόπουλος)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου