Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΧΩΡΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ KAI ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΜΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΕΝΑΣ ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Στις 18 Νοεμβρίου του παρόντος έτους ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τους εμβολιαζόμενους άνω τω 60 ετών! 

Αγνοώντας για άλλη μια πλέον τα δεδομένα που δεικνύουν ότι οι εμβολιαζόμενοι κολλούν το ίδιο εύκολα και μεταδίδουν, καθώς και νοσούν βαριά (στην Ελλάδα το ποσοστό των  διασωληνωμένων  στις ΜΕΘ που εμβολιάστηκαν ήταν 17,45% στις 18 Νοεμβρίου) στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους, καταπατώντας με πρωτοφανή τρόπο τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, λέγοντας ότι είναι μια πανδημία ανεμβολίαστων και τους ασκεί πίεση να εμβολιαστούν! 

Έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο εμμένει στον κοινωνικό διαχωρισμό και πυροδοτεί την κοινωνική γαλήνη φέρνοντας σε αντιπαράθεση τους εμβολιαζόμενους με τους ανεμβολίαστους!

 Ακόμη, επιθυμεί διακαώς να κτιστεί τοίχος ανοσίας που θα μας προφυλάξει από τον ιό τη στιγμή που περιοχές και χώρες, όπως το Γιβραλτάρ και η Σιγκαπούρη, με  σχεδόν 100% εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζουν αύξηση  κρουσμάτων και οι αρχές αναγκάζονται να λάβουν μέτρα περιορισμού των δραστηριοτήτων) COVID-19 (βλέπε https://www.iefimerida.gr/kosmos/gibraltar-pio-emboliasmeno-meros-ston-kosmo-akyrose-hristoygenna να αναλάβει την ευθύνη)! 

Επιπρόσθετα, υποχρεώνει ο  Μητσοτάκης τους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, αλλιώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα έχουν την ίδια απάνθρωπη αντιμετώπιση με αυτούς καθότι θα αποκλείονται αυτόματα από τις διάφορες κοινωνικές δράσεις με την παρέλευση 7 μηνών από τη λήψη της δεύτερης δόσης δεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον αυταρχισμό του και την παρεκτροπή του από το δημοκρατικό πλαίσιο! 

Επιπρόσθετα, άνευ προηγουμένου είναι η απόφασή του να υποχρεώσει τους ανεμβολίαστους να προβαίνουν σε rapid ή σε μοριακό τεστ για να εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς! Δηλαδή δε γνωρίζει ότι υπάρχουν αρκετά άτομα (π.χ. άστεγοι, πολίτες σε εντελώς άθλια οικονομική κατάσταση) που γι’ αυτούς το αντίτιμο των 10 ευρώ που κοστίζει το ράπιντ τεστ είναι πολυτέλεια; 

Θα αντιδράσουν οι Μητροπολίτες, που έστρωσαν το χαλί γι’ αυτήν την απόφαση, ζητώντας του τουλάχιστον  άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα να προβαίνουν σε δωρεάν ράπιντ τεστ ή θα κωφεύσουν;

Λησμονεί ο πρωθυπουργός ότι παλιότερα υπόσχονταν ότι αρκούν δυο δόσεις εμβολιασμού για να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να ανακτήσει ο κόσμος την ελευθερία του εξού και ονόμασε το εμβολιαστικό πρόγραμμα ‘Ελευθερία΄’! 

Αλλά ακόμη και αν δεκτούμε τον αντίλογο σύμφωνα με τον οποίο τα ιατρικά δεδομένα πλέον δεικνύουν ότι η κάλυψη από το εμβόλιο διαρκεί 6 μήνες και είναι απαραίτητη η 3η δόση (η πάλαι ποτέ ονομασθείσα προαιρετική και αναμνηστική) με ποια λογική ο πρωθυπουργός αποφασίζει αυθαίρετα ότι πρέπει να γίνεται μετά από 7 μήνες και όχι 6; 

Ακόμη, σε ποια ιατρικά δεδομένα βασίζεται ο Πρωθυπουργός και υποχρεώνει τις ηλικίες από 61 έως  65 ετών να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση τη στιγμή που στη Γαλλία αποφασίστηκε πρόσφατα η τρίτη δόση είναι υποχρεωτική για τις ηλικίες άνω των 65 ετών;! Αξίζει να επισημανθεί ότι και στις ΗΠΑ συνιστάται όσοι είναι άνω των 65 ετών να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση! 

Επίσης, όλες αυτές οι συχνές ιατρικές αναθεωρήσεις δεικνύουν και επιβεβαιώνουν περίτρανα αυτούς που ισχυρίζονταν ότι τα εμβολιαστικά προγράμματα διεθνώς είναι ένα πείραμα εν εξελίξει, όπου οι εμβολιαζόμενοι δέχονται αυτοβούλως να  μετατραπούν σε πειραματόζωα, με αβέβαια αποτελέσματα που οι τελικές διαπιστώσεις θα φανούν με την πάροδο κάποιων ετών (π.χ. 3 ή 5 χρόνια)! 

Ακόμη, είναι απορίας άξιον με ποιο σκεπτικό απαγορεύει την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους των ανεμβολίαστων (π.χ. χώρους εστίασης και ένδυσης) με ράπιντ  ή μοριακό τεστ, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στα άτομα να εργάζονται σε αυτούς τους χώρους με δύο τεστ (ράπιντ ή μοριακό) την εβδομάδα;

Όλες οι παραπάνω αυταρχικές και  αλλοπρόσαλλες αποφάσεις δεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός βαδίζει στα τυφλά χωρίς να έχει ξεκάθαρο σχεδιασμό, ενώ έχει εγκλωβιστεί σε ένα κυκεώνα εμμονικών αντιλήψεων αδυνατώντας να δει την πραγματικότητα! 

Ενώ παράλληλα  προσπαθεί να αποποιηθεί των σοβαρών ευθυνών του- καίρια αποδυνάμωση του συστήματος υγείας καθότι τώρα λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό και τον Μάρτιο – Απρίλιο λειτουργούσαν 973 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό αποτέλεσμα της  αναστολής εργασίας που επέβαλλε σε 7.000 υγειονομικούς και τη μη αντικατάστασή τους- για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, χρησιμοποιώντας, ως εξιλαστήριο θύμα μέχρι τώρα, τους ανεμβολίαστους και μελλοντικά ίσως και τους εμβολιαζόμενους άνω των 60  ετών που θα  αρνηθούν να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς- Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, στη θεία μου Ηλιάδα, στο Γεώργιο, τον Ηλία, τον Ιωάννη, πάππου προς πάππου, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου. Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαίρη, την αδερφή μου Στυλιανή, τους θείους μου Ευάγγελο, Νικόλαο και Δημήτριο, καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου!

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που τους μνημονεύουν!




3 σχόλια:

  1. α ρε κατακαημένε Έλληνα που αναρωτιόσουν κιόλας.
    Γράφεις τόσα γενεαλογικά και ακόμα να καταλάβεις ,όπως και η πλειοψηφία των ελληνόφωνων ,τι παίζεται νε τα ονόματα των αλητοπωλητικών που ακούγονται κοντά ογδόντα χρόνια και τα βρωμιάρικα όζοντα κορακοζώητα κόμματα,
    'Αξιοι είμαστε των ηγετών που έχουμε και μας φοράνε. Ούτε τώρα ξυπνάμε με τέτοιο μάντρωμα και τόσο θανατικό και εκτελέσεις.
    Θεός σχωρές τους αυτούς που γράφεις,
    Εμας θα ας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφόσον ο συγγραφέας του άρθρου είναι και διεθνολόγος θα γνωρίζει τη διεθνή δήλωση του Κούλη το 2018 για πάταξη του νατιβισμού. Άρα δεν κάνει καθόλου λάθος επιλογές. Κάνει αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε με τον καλύτερο τρόπο.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι η ιδεα μου ή μηπως τα πρωτοκολλα καποιων σοφων εξελισονται με την ακριβεια ελβετικου ρολογιου; Μηπως τωρα ειμαστε στο σταδιο που οι λαοι θα εξεγειρονται εναντιων των κυβερνησεων τους ωστε μετα να μας πλασσαρουν τον "δικαιο" μεσσια που θα μας σωσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή