Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ!!!

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ: Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΑΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ» ΑΠΟ ΑΥΤΗ  ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!



Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική έχει πρωτεΐνη ακίδας που είναι «δραματικά διαφορετική» από αυτή στην οποία βασίζονται τα εμβόλια, εγείροντας φόβους ότι μπορεί να αποφύγει την ανοσολογική απάντηση, λένε αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου..

Η Βρετανία ανησυχεί για τη νέα παραλλαγή του COVID-19 που εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική

Τα εμβόλια μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής δηλ. πόσο λιγότερο όταν στην Δέλτα εκμηδενίζεται στους 6 μήνες και στους 3 έχει φτάσει ήδη στο 35%.

Η παραλλαγή έχει διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων από τη Delta
Η Βρετανία απαγορεύει τις πτήσεις από έξι αφρικανικές χώρες
Η πρωτεΐνη Spike του B.1.1.529 είναι δραματικά διαφορετική

Σύμφωνα με (Reuters) η Βρετανία δήλωσε την Πέμπτη ότι ανησυχεί για μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική και μπορεί να καταστήσει τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά και να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η παραλλαγή, η οποία ονομάζεται B.1.1.529, έχει μια πρωτεΐνη ακίδα που είναι δραματικά διαφορετική από εκείνη του αρχικού κορωνοϊού στην οποία βασίζονται τα εμβόλια για τον COVID-19.

«Αυτή είναι η πιο σημαντική παραλλαγή που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα και βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα έρευνα για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και την ευαισθησία στα εμβόλια», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του UKHSA, Τζένι Χάρις.

Η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές αυτής της εβδομάδας, αλλά η Βρετανία έσπευσε να εισαγάγει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Νότια Αφρική και πέντε γειτονικές χώρες, ενεργώντας πολύ πιο γρήγορα από ό,τι με την κυρίαρχη παραλλαγή Delta.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μεταλλάξεων, ίσως διπλάσιος από τον αριθμό των μεταλλάξεων που έχουμε δει στην παραλλαγή Delta», είπε ο υπουργός Υγείας Sajid Javid στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Και αυτό θα υποδηλώνει ότι μπορεί κάλλιστα να είναι πιο μεταδοτική και τα τρέχοντα εμβόλια που έχουμε μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά». 

Αν είναι ακόμη λιγότερο αποτελεσματικά από ό,τι είναι με την Δέλτα που χρειάστηκαν 4 δόσεις σ’ 1 χρόνο και πάλι με ανεπαρκή αποτελέσματα φαίνεται ότι η νέα παραλλαγή ν’ αχρηστεύει τα παρόντα εμβόλια.


Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, το Λεσότο και το Εσβατίνι από τις 12:00 GMT την Παρασκευή και ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτούς τους προορισμούς θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

Οι επιστήμονες είπαν ότι απαιτούνται εργαστηριακές μελέτες για να αξιολογηθεί η πιθανότητα οι μεταλλάξεις να έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικά μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι είχαν εντοπίσει τη νέα παραλλαγή του COVID-19 σε μικρούς αριθμούς και εργάζονταν για να κατανοήσουν τις πιθανές επιπτώσεις της.

Η παραλλαγή έχει επίσης βρεθεί στη Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, αλλά η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι δεν εντοπίστηκαν κρούσματα στη Βρετανία.

Ο επιδημιολόγος του Imperial College του Λονδίνου, Νιλ Φέργκιουσον, δήλωσε ότι το B.1.1.529 είχε έναν «άνευ προηγουμένου» αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδας και οδηγούσε σε μια πρόσφατη ταχεία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Νότια Αφρική.

«Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη αξιόπιστες εκτιμήσεις για το βαθμό στον οποίο το B.1.1.529 μπορεί να είναι είτε πιο μεταδοτικό είτε πιο ανθεκτικό στα εμβόλια, επομένως είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να παράσχουμε μια τεκμηριωμένη αξιολόγηση του κινδύνου».

Iσχύει αυτό που είπε σε βραδυνή τηλεοπτική εκπομπή ο Δ. Κούβελας καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ ότι τα εμβόλια έχουν αδειοδοτηθεί ως δυοδοσικά και όχι για 3η δόση και ότι οι κυβερνήσεις προχωρούν με ιδία ευθύνη στην τρίτη και τέταρτη ήδη στο Ισραήλ; Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα λάβει την γ δόση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου