Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Τα νησιά Φίτζι είναι ένα νησιωτικό κράτος στον Ειρηνικό ωκεανό που περιλαμβάνει 322 νησιά. Στα δύο μεγαλύτερα νησιά ζει το 87% του πληθυσμού. 

Στο μυαλό του κάθε Ευρωπαίου κυριαρχεί η εντύπωση ότι το κράτος αυτό είναι ένας παράδεισος, με όμορφες εξωτικές παραλίες και αποτελεί αγαπημένο προορισμό του διεθνούς jet set και των “φιλάνθρωπων” αυτού του πλανήτη. 

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, αγνοούν πλήρως το γεγονός οτι το 45% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στα νησιά αυτά κυβερνά ο στρατός και έχει επιβληθεί καθεστώς απόλυτης δικτατορίας.

Fiji remains a military dictatorship that denies its citizens the right to take part in self-government through free and fair elections, as well as the freedoms of speech, press, assembly, and religion.Human rights watch

Το Oxford Covid-19 Government Response Tracker (OxCGRT) συλλέγει συστηματικές πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα πολιτικής που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της COVID-19. 

Οι διάφορες πολιτικές αποφάσεις παρακολουθούνται, καλύπτουν περισσότερες από 180 χώρες και βασίζονται σε 23 “δείκτες”, όπως κλείσιμο σχολείων, ταξιδιωτικοί περιορισμοί, πολιτική εμβολιασμού, επιβολή μέτρων κατά της ελευθεροτυπίας κλπ. 

Η κλίμακα που χρησιμοποιεί το πανεπιστήμιο ξεκινάει από το 0 (που θα το χαρακτηρίζαμε ως τον απόλυτο παράδεισο) και έχει μέγιστη τιμή 100 (η απόλυτη δικτατορία).

Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, βρίσκεται στη 2η θέση παγκοσμίως σε αυστηρότητα μέτρων και επιβολής ποινών στους κατοίκους, με βαθμολογία 80,09. Αυτό σημαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η χώρα έχει επιβάλει κανόνες και μέτρα που ξεπερνούν αυτά της Κίνας, της Νέας Ζηλανδίας και αρκετών άλλων σύγχρονων δικτατοριών.


Μετά την Ελλάδα ακολουθούν στη τρίτη θέση η μικρο-δικτατορία Δομινίκα , μία νησιωτική χώρα στη Καραϊβική.

Ακολουθούν στη 4η θέση το Σουλτανάτο του Μπρουνέι με τον σουλτάνο να έχει επιβάλει τη μουσουλμανική σαρία σε ολόκληρο το πληθυσμό.

Για την Νέα Ζηλανδία, Κίνα κλπ δέν χρειάζεται να γράψουμε πολλά καθώς γνωρίζετε ήδη τι συμβαίνει εκεί.

Στην Ευρώπη, η Ελλάδα πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά καθώς η κυβέρνηση, με την ανοχή και συνενοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μία σύγχρονη δικτατορία, επιβάλλοντας παράλογα και παρανοϊκά μέτρα που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή, πόσο μάλλον χειροτερεύουν τη κατάσταση στο ήδη διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και εις ανώτερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου