Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΞΩΣΗ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ


Και όμως βασικός στόχος της Γερμανίας είναι να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ με την Κίνα ως προνομιούχο σύμμαχο και οικονομικό εταίρο. Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός αναλυτής Πέπε Εσκομπάρ σε άρθρο του σχετικά με την επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στο Πεκίνο και τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Τυπικά η συνάντηση των δύο ηγετών και βάσει του μηνύματος που εξέπεμψε το Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στο ταξίδι στην Κίνα είχε ως στόχο να καθορίσει ουσιαστικά τα προπαρασκευαστικά βήματα για την εκπόνηση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, με την Κίνα ως αγγελιοφόρο.

Όμως αυτό είναι εντελώς επιφανειακό και κρύβει την πραγματική αλήθεια. Βερολίνο και Μόσχα διατηρούσαν ένα μυστικό κανάλι επικοινωνίας –μέσω επιχειρηματικών συνομιλιών– μέχρι τη στιγμή που οι απελπισμένοι… συνήθεις ύποπτοι (σ.σ.ΗΠΑ – Βρετανία), αποφάσισαν να ανατινάξουν τους αγωγούς Nord Streams.

Εξάλλου υπάρχει ως στοιχείο το διαβόητο πλέον SMS από το iPhone της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Λιζ Τρας στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ένα λεπτό μετά τις εκρήξεις: «Έγινε».
Η ουσία της υπόθεσης

Αλλά υπάρχει και άλλη ουσία στο ταξίδι Σολτς, γράφει ο Escobar. Η Γερμανία έχει αρχίσει μία μακρά και περίπλοκη διαδικασία για να αντικαταστήσει τελικά τις ΗΠΑ με την Κίνα ως βασικό σύμμαχο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο επενδυτικό σχέδιο της Κίνας στην ΕΕ (Belt Road Initiative) καταλήγει στην Κοιλάδα του Ρουρ στη Γερμανία.





Σύμφωνα με γερμανική επιχειρηματική πηγή, «αν αυτή η προσπάθεια είναι επιτυχής, τότε η Γερμανία, η Κίνα και η Ρωσία μπορούν να συμμαχήσουν και να διώξουν τις ΗΠΑ από την Ευρώπη».


Το κερασάκι στην τούρτα

«Ο Όλαφ Σολτς συνοδευόταν σε αυτό το ταξίδι από Γερμανούς βιομήχανους που ουσιαστικά ελέγχουν τη Γερμανία και δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν την αυτοκαταστροφή τους », δήλωσε άλλη γερμανική επιχειρηματική πηγή.

Η Μόσχα γνωρίζει πολύ καλά τον ιμπεριαλιστικό στόχο των ΗΠΑ: μία ΕΕ, η θα οποία περιορίζεται στον ρόλο του πλήρως κυριαρχούμενου –και αποβιομηχανοποιημένου– υποτελούς, που ασκεί μηδενική κυριαρχία.
Το τέλος της αυτοκρατορίας

Επιπλέον, η Κίνα δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι οι τεράστιες εμπορικές της σχέσεις με τη Γερμανία και την ΕΕ πρόκειται να χαθούν. Ο ίδιος ο Σολτς, μια μέρα πριν η γερμανική αποστολή φθάσει στο Πεκίνο, τόνισε στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι η Γερμανία δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυνδεθεί από την Κίνα και δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τις… «εκκλήσεις ορισμένων για απομόνωση της Κίνας».

Παράλληλα, ο Σι Τζινπίνγκ και το νέο Πολιτικό Γραφείο γνωρίζουν πολύ καλά τη θέση του Κρεμλίνου, που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά: παραμένουμε πάντα ανοιχτοί για διαπραγματεύσεις, όσο η Ουάσιγκτον αποφασίσει επιτέλους να μιλήσει για το τέλος της απεριόριστης επέκτασης του ΝΑΤΟ που διακατέχεται από ρωσοφοβία.

«Επομένως, η διαπραγμάτευση σημαίνει ότι η Αυτοκρατορία (ΗΠΑ) θα βάλει την υπογραφή της στην κόκκινη γραμμή, που έθεσε η Μόσχα την 1η Δεκεμβρίου 2021, με επίκεντρο το αδιαίρετο της ασφάλειας της Ρωσίας. Τουτέστιν τερματίζεται η επέκταση του ζωτικού χώρου των Αμερικανών στην πρώην ΕΣΣΔ. Διαφορετικά δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση.

Και από την άλλη υπάρχει ο λομπίστας του στρατιωτικού κολοσσού «Raytheon» Λόιντ Όστιν που είναι υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο οποίος προτρέπει τους Ουκρανούς να προχωρήσουν στην Χερσώνα και αυτό καταδεικνύει πως δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση. Θα μπορούσε, λοιπόν, όλο αυτό να είναι ο θεμέλιος λίθος του γεωπολιτικού/γεωοικονομικού διαδρόμου Βερολίνου-Μόσχας-Πεκίνου μέσω Ευρασίας; Αυτό θα σημαίνει και το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας», καταλήγει ο Εσκομπάρ.



ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. O κορυφαίος ιστορικός Κων/νος Μπαρμπής, γράφει :
    Ο εκ των κορυφαίων ιστορικών των Εβραίων, Μόζες Γκίμπορι υπογραμμίζει, ότι ( ο Χριστός) δεν κατάγεται εκ σπέρματος Ισραήλ, αλλά Λυκίων (Κρητοπελασγων αποίκων, ελληνικότατων εις ποσοστόν 95% της Γαλιλαίας). Ο θεολόγος των εβραίων Άντολφ Χόλλ τονίζει πώς «ορθότατα κατεδικάσθη εις θάνατον, αφού εγκλημάτησεν εις βάρος θεμελιωδών αξιών της ιουδαϊκής θρησκείας, πράγμα πού δεν θα έπραττε, αν ανήκεν εις την φυλήν μας».
    Οι αρχαιοφαρισαίοι Άννας και Καϊάφας τον παρέπεμψαν εις τον Ρωμαίον διοικητήν της Ιουδαίας Πόντιον Πιλάτον (από τον ελληνικόν Πόντον), επειδή εγνώριζαν ότι η Μητέρα Του δεν ητο εβραϊκής καταγωγής (κατά την τότε νομοθεσία, η εθνικότης των τέκνων ακολουθούσε την μητρικήν). Και ότι, συνεπώς, ο ίδιος ητο υπήκοος της Ρώμης, αλλά άλλης εθνικότητος. Και αφού δεν ητο Ρωμαίος, αλλά ΝΑΖΑΡΗΝΟΣ (κατά την αναφοράν του προηγουμένου ανθύπατου Πούπλιου Λέντουλου Γναίου, η οποία ευρίσκεται εις την Βιβλιοθήκην Geramini της ιταλικής πρωτευούσης και απευθυνόταν προς τον αυτοκράτορα Τιβέριο), δι’ αυτό και τον παρέπεμψε εις τον εκεί διοικητή Ἡρώδην Ἀντύπαν, πού τον «επέστρεψεν» ης κάτοικον Ιουδαίας, πάντως αθώον, τότε μόνη εκδοχή ητο πώς ανήκε εις τούς ελληνικής καταγωγής Ρωμαίους υπηκόους! Μοναδική εκδοχή!
    Αλώστε, όλοι οι Εβραίοι «προφήτες» δεν αναφέρονταν εις Υιόν του θεού (μεγίστη βλασφημία κατά την θρησκεία αλλά εις «ειδικόν απεσταλμένον» (Μεσσία) στρατηγόν, που θα τους απελευθέρωνε από τον ξενικόν ζυγόν και θα τους οδηγούσεν εις την παγκόσμιον κυριαρχίαν, αφού κατά την άποψη τους ο κόσμος δημιουργήθη διά το… Ισραήλ (χωρίς το οποίον δεν θα υπήρχε το σύμπαν!).
    ΑΠΟΚΛΕΙΟΤΑΝ να ητο Εβραίος κάποιος, πού ισχυριζόταν ότι είχε την ιδιότηταν του Υιού του θεού!

    Κατά τις ελληνικές προφητείες (Σίβυλλα Ερυθραία Ερωφίλη - 12ος π.Χ. αιών, Σίβυλλα η Κυμαία, Σόλων, Αισχύλος, Θουκυδίδης, Πλάτων) θα ερχόταν «Παρθενογέννητος θεάνθρωπος, υιός μίας Μαρίας («Μύρου της θαλάσσης), όστις θέλει υποστεί ευτελισμούς, βασανιστήρια, ταπεινώσεις, θάνατον μαρτυρικό, ομοιούμενος τοις θνητοίς της γαιός».
    Πλείστα σημεία της διδασκαλίας Του είναι διαφανείς διασκευές η και επαναλήψεις αποφθεγμάτων της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας.
    Ο ίδιος εις πεντήκοντα τουλάχιστον περιπτώσεις εις τα Ευαγγέλια την καταγωγή και την εθνικότητα τους χωρίζοντάς τους από τούς Εβραίους, διά τούς οποίους χρησιμοποιεί βαρυτάτους χαρακτηρισμούς. Δεν εφοίτησεν εις ραβινικήν σχολήν. Δεν ετήρει την αργίαν του Σαββάτου. Χορηγούσεν αφέσεις αμαρτιών, πράγμα πού μόνον ο Γιαχβέ ἤ Ἐλωχείμ ἤ Ἀδωνάϊ ἤ Σαβαώθ (θεός των Εβραίων) εδικαιουτο νά πράττη.
    Εἰσῆλθεν εἰς τά Ἱεροσόλυμα ἐπί «πώλου ὄνου», ζώου ἰεροῦ δι’ αὐτούς. Προκλητική βλασφημία Του διά τήν ἰουδαϊκήν θρησκείαν ἀποτελοῦσεν ἡ δήλωσίς Του πώς ἦτο «Υἱός τοῦ Θεοῦ». Ἐπέλεξεν (πλήν τοῦ Ἰσκαριώτου Ἰούδα) Ἕλληνες μαθητές. Δέν ἦτο ἀσκητής καί ἀναχωρητής, δέν ἐτήρει τάς νηστείας καί ἀργίας των, ἀλλά μετεῖχεν εἰς ἐορτᾶς, πανηγύρεις καί γάμους, ἐξεδίωκεν δαιμόνια, ἐθεράπευεν ἀνίατας ἀσθενείας, προέβαινεν εἰς νεκραναστάσεις. Τρεῖς φορᾶς ἐτόνισεν πώς ἦτο «Ναζωραῖος» (ἀπό τήν ἑλληνικότατην Ναζάρα τῆς Γαλιλαίας). Διεκήρυττεν ὅτι ὁ Θεός εἶναι ἀόρατος, ἐνῶ κατά τούς Ἰουδαίους ὁ Ἰακώβ ὄχι μόνον τόν εἶδε, ἀλλά καί… πάλευε μαζί του ὁλόκληρον νύκταν!
    Τήν ἑλληνικήν γλώσσαν, μέ τήν ὁποίαν διαλεγόταν, ἐδίδασκε, ἀπελογήθη εἰς τόν Πιλάτον καί ἀποχαιρέτησεν («Πάτερ, ἅφες αὐτοῖς, οὗ γάρ οἴδασι τί ποιούσι» - φράσιν αὐτολεξεί» τοῦ στρατηγοῦ Φωκίωνος, πού καταδίκασε εἰς θάνατον διά προδοσίαν ὁ γελοῖος ἀθηναϊκός ὄχλος, μετά ἀπό 45 στρατηγίες καί εἰς ἡλικίαν 85 ἐτῶν - καί «τετέλεσται») ἐδιδάχθη ἀπό τήν Μητέραν Του, πού ἀνῆκε εἰς τόν ἑλληνικόν κατά 95% πληθυσμόν τῆς Γαλιλαῖας. Ἀφοῦ ἐκείνη ἦτο πτωχή καί ἀσχολεῖτο μέ ἐργασίας χειρωνακτικάς, ἐγνώριζε καί ὁμιλοῦσε τήν ἑλληνικήν γλώσσαν ἀκριβῶς ἐπειδή καταγόταν ἀπό οἰκογένειαν Ἑλλήνων!


    ΑπάντησηΔιαγραφή