Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

ΜΟΡΦΟΥ...ΔΑΓΚΩΤΟ!! ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ ΜΟΡΦΟΥ...ΚΥΚΟΥ ΚΥΚΟΥ ΜΟΝΟKΥΚΚΟΥ ΜΟΡΦΟΥ!


Μόρφου ..δαγκωτό!! Την ώρα που ο ξένος παράγοντας δίνει γραμμή για να βγάλει αχυράνθρωπο, μονοκούκι Μόρφου..

Μόρφου δαγκωτό...

γιατί έχει τη στόφα επαναστάτη, έχει τσαγανό, αγαπάει το ρόλο του έχει συνείδηση της αποστολής του… Διαφοροποιήθηκε σε κρίσιμες φάσεις όρθωσε φρόνημα και ανάστημα..

Μόρφου γιατί είναι αντισυστημικός….

Σε μια εποχή απόλυτης εξομοίωσης των πάντων σε ένα παγκοσμοιοποιητικό μοντέλο που εξαφανίζει πολιτισμούς χιλιετηρίδων είτε με βόμβες είτε με διείσδυση ή επιβολή αποικιοκρατικού στιλ, που διαμορφώνει πανομοιότυπα συστημικά στερεότυπα και εκθέτει το μαζάνθρωπο των mass media ως το απόλυτο πρότυπο, όπου θεσμοί κονιορτοποιούνται και Συντάγματα, Ανθρώπινα Δικαιώματα ρίχνονται στην πυρά στις σύγχρονες νύχτες των Κρυστάλλων επί του Πανολοκληρωτισμού ο Μόρφου ξεχώρισε…

 Γιατί τ΄άγια των Αγίων από την αρχαιότητα πάντα ήταν ένας χώρος διακριτός. Η Εκκλησία μέσα από τον Μόρφου και κάποιους άλλους διατήρησε την ιδιοσύσταση της διασώθηκε δεν εξομοιώθηκε με τους παράλληλους θεσμούς που καλούσαν στην αφομοίωση συγχώνευσή της. 

Η Εκκλησία δεν είναι κρατικό ίδρυμα αλλά Θεοΐδρυτος οργανισμός. Δεν μπορεί να συμπίπτει, συμπλέει ως διαπλοκής με την εκάστοτε παροδική εξουσία…Άλλη η αποστολή της…

Κι αν ο Μόρφου απετέλεσε σκάνδαλο για θρησκευτικά αναλφάβητους ή νεοΦαρισαίους κι ο Χριστός υπήρξε σκάνδαλο «Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν» (Α΄ Κορ. 1,23)…. Ένα τέτοιο σκάνδαλο μια τέτοια πρόκληση ηχηρή είναι ο Χριστός..

Μόρφου μονοκούκκι γιατί έχει τρέλα….την τρέλα να είναι χριστιανός..

Σκανδαλίστηκαν σαν μωρές παρθένες και μυξοκλαίνε γιατί τους μιλάει για θαύματα και προφητείες…Μα δεν υπάρχει χριστιανός χωρίς θαύμα. 

Ο χριστιανός καλείται να ζήσει το θαύμα και πιότερο ακόμη να κάνει θαύματα…θεοί εστέ …..θεοί κατά χάριν …. 

”Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, τὰ ἔργα ἃ ἐγὼ ποιῶ κἀκεῖνος ποιήσει, καὶ μείζονα τούτων ποιήσει” Αυτά δεν είναι νεκρό γράμμα νεκρό είναι το πνεύμα μας. 

Ο χριστιανισμός δεν είναι κατηχητισμός δεν είναι προσκοπισμός δεν είναι μια αποστεωμένη φιλανθρωπία, ένας επαγγελματοποιημένος σαμαρειτισμός δεν σε καλεί να γίνει καλός άλλωστε άνθρωποι άθεοι ή ποικίλων ιδεολογιών και θρησκειών μπορούν αν είναι χίλιες φορές καλύτεροι από τον ”καλό χριστιανό” που δικαίως η κοινωνία ως motto αποτυχημένο καγχάζει. 

Ο χριστιανισμός σε καλεί να γίνεις όχι καλός αλλά άγιος..,τά Ἅγια τοῖς ἁγίοις. Πως; θεούμενος..Από αγάπη για τον Άλλον…από ανάγκη κοινωνικής προσφοράς .. για να βρεις να δώσεις

Ο Μόρφου δεν διαπαιδαγωγεί κατηχητόπουλα είναι φυτώριο αγίων….Δεν είναι μαξιμαλισμός, αυτός είναι ο μόνος χριστιανισμός…

Μόρφου γιατί ο Μόρφου είναι δεσπότης…έχει το απαραίτητο εκτόπισμα, δεν είναι φυτευτός δεν είναι καρικατούρα της εξουσίας δεν είναι βαλτός……

μονοκούκι Μόρφου...κύκου κύκου μονοκύκκου Μόρφου!!!

Είναι προσωπικότητα με ηγετική φυσιογνωμία…πολυπράγμων.

Γιατί οι ημέρες είναι παμπόνηρες και η σιωπή θα ήταν υπεκφυγή… Το εκκλησιαστικό κατεστημένο επίσης το συμφέρει να βγει ο Μόρφου γιατί θα καταρρεύσει αν δεν ανανεωθεί με την πιο αυθεντική εκδοχή. Οι καταστάσεις είναι οριακές…

Δεν τους αρέσει που έχει άποψη...σωστά το είπε όλα είναι (και) πνευματικά…

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ”H Ευρώπη είναι «παναΐρι» που τελειώνει, και η Ανατολή «παναΐρι» που αρχινά.”.

και σ’ αυτό το πανηγύρι που άρχισε θα είμαστε παρόντες .. γιατί η ψυχή μας είναι κυκλοτερής σαν τους χορούς μας, ορχήστρα αρχαίου θεάτρου της Ιωνίας. κάθετος άμβωνας των βουνών μας που θυμιάζει μ΄αντάρα…

μονοκούκι Μόρφου..κύκου κύκου μονοΚύκκου Μόρφου!!!

Η Κύπρος επιβάλλεται να επιλέξει αυτή κι όχι ο Αρμοστής..και μόνο μια επιλογή έχει δική της….

H εκλογή είναι σημαντική για την όλη Εκκλησία αφού η Εκκλησία είναι ένα Σώμα. Ο Μόρφου εκφράζει ένα ρεύμα ανανεωτικό μεν Πατερικό από την άλλη. 

Είναι ένα κίνημα που στη σύγχρονη Παγκόσμια Οικουμενική Ορθοδοξία θυμίζει ησυχαστές ή και κολλυβάδες ή τους νεοφιλοκαλιστές τύπου Αγ. Ιωσήφ Ησυχαστή, Αγ. Σωφρονίου Έσσεξ, Αγ Εφραίμ Κατουνακιώτη και Γερ. Εφραίμ Αριζόνας που ανακαίνισε την Αγιορίτικη Παράδοση στις μέρες μας. 

Το διακύβευμα είναι αν και δι αυτής της συγκυρίας μικρὰ ζύμη ὅλον τὸ φύραμα ζυμοῖ…

Θα είναι μια πολιτική εκλογή ή μια συνοδική εκλογή;; Θα υπάρξει διαπλοκή πέραν της κατευθυνόμενης προπαγάνδας;




 

10 σχόλια:

  1. Καλά...
    Όπως λέει και η παροιμία, "στην χώρα των τυφλών, βασιλιάς είναι ο μονόφθαλμός"...
    Αυτό ακριβώς μου θυμίζει η ανάρτηση.
    Που φτάσαμε, να εξαρτάται η Εκκλησία της Κύπρου από την εκλογή του Μόρφου.
    Κατάντια.
    Αλλά, για να δούμε τι θα κάνει αν πάρει την θέση.
    Μια επαλλήθευση στα συμπεράσματα που έβγαλα για αυτόν δεν θα με χάλαγε.
    Θα ήθελα όμως, κάποιος να μου εξηγήσει γιατί στην Κύπρο ψηφίζουν οι χριστιανοί, ενώ στην Ελλάδα οι αντίχριστοι ρασοφόροι.
    Είναι και οι δυο καταστάσεις κάποια τοπική παράδοση δεκαετιών ή αιώνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΦΕΛΗΣ ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.
      ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΡΑΒΗΜΑΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑΕΠΟΜΕΝΑ.
      ΤΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΑΦΗΡΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ..
      ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΜΕ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΞΙΟΣ.
      ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
      ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΩΣ ΓΝΗΣΟΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΠΙ 48 ΧΡΟΝΙΑ.
      ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΙΓΑΚΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, ο Μητροπολίτης έχει εκφράσει πάρα πολλές φορές ακραίες θέσεις που τον βγάζουν αυτόματα εκτός Εκκλησίας και που προωθούν την διχόνοια μέσα στην Εκκλησία.
      Όπως π.χ. ότι η διακοπή μνημόνευσης σε βγάζει εκτός Εκκλησίας. Αυτό δεν είναι απλά ακραία θέση, αλλά και άκρως αιρετική, μιας και υπάρχει Σύνοδος που καθιέρωσε την πρακτική, αλλά και αμέτρητοι άγιοι που την ακολούθησαν. Χώρια τον διχασμό που προκαλεί και που προκάλεσε στην Εκκλησία, αλλά και τα αποτελέσματα από την κατάργηση αυτής της πατροπαράδοτης πρακτικής. Και, από όσο ξέρω, ποτέ δεν διόρθωσε αυτήν του την θέση, παρά τις όποιες υποδείξεις. Εκτός κι αν είναι κουφός και ακούει μόνο τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν.

      Έπειτα, πολλές φορές τον έχω πιάσει να διαστρεβλώνει γεγονότα και λεγόμενα, αλλά και την Πατερική παράδοση. Δεν ξέρω αν το έκανε κατά λάθος ή όχι, αλλά προσωπικά δεν πιστεύω στην τύχη και την ατυχία.
      Άλλο παράδειγμα, που μάλλον σχετίζεται και με το παραπάνω, είναι η θέση του πως "θα έρθει ο πόλεμος και θα τα διορθώσει όλα". Όλα όσα αυτός και οι άλλοι επίσκοποι δεν τολμούν να διορθώσουν μόνοι τους, όπως είναι η δουλειά τους δηλαδή... Θες να το σχολιάσω αυτό;;;
      Αυτά σαν παραδείγματα. Είμαι βέβαιος ότι θα βρω πάρα πολλά αν αρχίσω να σκαλίζω τις αναμνήσεις μου και τα βίντεο στο YouTube. Και δεν τον παρακολουθώ τον άνθρωπο τι λέει συχνά. Που να τον παρακολουθούσα κιόλας...

      Επίσης, πολύ μεγάλη έκπληξη μου είχαν προκαλέσει τα πολύ καλά του λόγια για τον προηγούμενο "αρχιεπίσκοπο" Κύπρου, ο οποίος ήταν αιρετικός. Για τον Φατριάρχη στην Πόλη δεν θυμάμαι αν έχει πει κάνα γλυκόλογο αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα δεν είπε ότι είναι αιρετικός, που είναι η αλήθεια.

      Αλλά, όπως είπα, μάλλον καλύτερο υποψήφιο δεν έχετε, οπότε ψηφίστε τον. Καμιά αντίρρηση.
      Εγώ απλά σχολιάζω.
      Ελπίζω να σου αρκεί η αιτιολόγηση.

      Ένα άλλο που δεν μου εμπνέει ορθοδοξία είναι η φανατική, φιμωτική, και άκρως επιθετική στάση που έχουν όλοι οι ακόλουθοί του (ή μήπως θα έπρεπε να πω "οπαδοί του";). Και πάνω σε αυτό έχω μεγάλη εμπειρία. Πραγματικά, οι άνθρωποι που τον ακούν δεν φαίνεται να ξέρουν τι θα πει διάλογος, ούτε και να θέλουν να το μάθουν. Και το απίστευτο είναι ότι κρίνουν π.χ. την φίμωση που κάνει το YouTube και τα βοθροκάναλα, την ίδια ώρα που οι ίδιοι φιμώνουν πολύ χειρότερα, και για κανένα ουσιαστικό λόγο, τους ομόδοξούς τους!

      Το ότι το "άξιος" που φωνάζει ο λαός ήταν κάποιος τρόπος κλήρωσης, το ξέρω.
      Αλλά ξέρω και πως πλέον είναι εθιμοτυπική συνήθεια.
      Και ακόμα και αν δεν ήταν, στις μέρες μας συχνά οι παριστάμενοι δε ξέρουν καν ποιος είναι ο επίσκοπος, γιατί έχει έρθει από άλλο μέρος.

      Διαγραφή
    3. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΑΠΑΝΥΗΣΩ ΣΤΙΣ ΓΡΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ.
      ΑΣ ΑΡΚΕΣΤΩ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ
      ΤΡΟΠΟΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ.Ε ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.
      ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ.
      ΝΤΙΝ ΝΤΙΝ ΚΟΚΩΝΑ ΜΑΡΙΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,

      Διαγραφή
    4. Κατάλαβα...
      Σε όλα όσα είπα, εσύ κόλλησες στο "κλήρωση".
      Και η συνηθισμένη απάντηση όταν δεν έχεις τίποτα να πεις είναι πως δεν έχω μυαλό.
      Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος προβοκάτορας είσαι εσύ, αν και μπορεί να είναι και ο μητροπολίτης σου.
      Ευχαριστώ που απέδειξες περίτρανα ότι το πρόβλημά σου δεν ήταν το ότι δεν δικαιολογούσα αυτά που έγραφα, αλλά το γεγονός ότι ήξερες ότι είχα δίκιο και δεν ήθελες να εκφράζω την αλήθεια.
      Όσο για το ποιος δεν έχει μυαλό, δες πως γράφεις σχόλια. Οι μισές λέξεις είναι γραμμένες λάθος, άλλες δεν μοιάζουν καν για λέξεις, γράφεις με κεφαλαία λες και συμπληρώνεις φόρμα της εφορίας, δεν υπάρχουν τόνοι, κόμματα, κ.α. Οι αντίχριστοι κατήργησαν τα πνεύματα στην γραφή, και εσύ κατήργησες όλα τα άλλα. Επόμενο βήμα είναι να αρχίσεις να γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες, και μετά να συνεννοείσαι με κραυγές.

      Διαγραφή
    5. Η διακοπη μνημονευσης παει αμφιδρομα ή μονο οταν γινεται στον τουρκορθοδοξο ισχυει;

      Διαγραφή
    6. Η διακοπή μνημόνευσης είναι ταυτόσημη με την αποτείχιση, και την κάνει ένας ορθόδοξος απέναντι σε έναν αιρετικό μη-αναγνωρισμένο από Ορθόδοξη Σύνοδο, γιατί εννοείται ότι αν ήταν αναγνωρισμένος από Ορθόδοξη Σύνοδο θα είχε ήδη καθαιρεθεί και αναθεματιστεί. Ο στόχος είναι η προστασία του ποιμνίου και του εαυτού σου από την αίρεση και η δημόσια δήλωση αναγνώρισης (από μέρους του αποτειχιζόμενου) ότι ο εν λόγω άνθρωπος είναι αιρετικός, με μελλοντικό σκοπό, είτε την μεταστροφή του αιρετικού, ή την σύγκλιση Συνόδου για την καθαίρεσή του.
      Φυσικά, μια τέτοια πράξη γίνεται από ιερείς, αφού αυτοί κάνουν την μνημόνευση, αλλά και οι πιστοί συμμετέχουν σε αυτήν, οπότε γίνονται και αυτοί αποτειχισμένοι.

      Αμφίδρομη δεν μπορεί να είναι, γιατί ο αιρετικός δεν είναι καν μέλος της Εκκλησίας.
      Μπορεί να πάψει να "μνημονεύει" κάποιον, αλλά αυτό δεν θα έχει καμιά σημασία, όπως δεν έχει σημασία και το γεγονός ότι δεν μας μνημονεύει ο πάπας Ρώμης. Κάτι τέτοιο θα ήταν σαν να λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Και το σώμα της Εκκλησίας πάντα ξέρει ποιος είναι ο κεφάλας και ποια Σύνοδος είναι Ορθόδοξη και ποια όχι.

      Διαγραφή
    7. Δηλαδη ο τουρκορθοξος που διεκοψε το μνημοσυνο του Μοσχας δεν θεωρειται αυτοματα εκτος Εκκλησιας ή λογο θεσης μπορει να κανει οτι θελει και " σκασιλα" του;

      Διαγραφή
    8. Ο Φατριάρχης της Πόλης δεν ξέρω αν διέκοψε την μνημόνευση του Μόσχας. Έχω την εντύπωση ότι δεν το έκανε. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Μόσχας διέκοψε την μνημόνευση του Φατριάρχη την Πόλης. Και πολύ καλά έκανε γιατί ο Φατριάρχης είναι αιρετικός, αντίχριστος, και εντελώς εκτός Εκκλησίας, από όποια πλευρά και αν το δεις. Μάλιστα, δεν "βγήκε" εκτός Εκκλησίας τώρα, αλλά πολλά πράγματα υποδηλώνουν ότι δεν ήταν ποτέ εντός της Εκκλησίας, μαζί με όλον τον περίγυρό του... Και, όχι μόνο ισχύουν όλα τα παραπάνω, αλλά δεν δεχεται και αντιρρήσεις ή έλεγχο ή αντίλογο σε αυτά που λέει και κάνει, όσο αιρετικά και αντίχριστα κι αν είναι.
      Σε τελική ανάλυση, δεν έχει καμιά σημασία πλέον τι κάνει ή δεν κάνει ο Φατριάρχης. Είναι εκτός Εκκλησίας, σε αυτή την κατάσταση τον βλέπουν όλοι οι πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί, και αν υπήρχαν άξιοι επίσκοποι στην Εκκλησία της Ελλάδος, τώρα θα ήταν 10 φορές καθαιρεμένος και αναθεματισμένος, μαζί με πολλούς από τους προκατόχους και όλη του την συνοδεία. Το αν είναι Τούρκος ή Έλληνας προσωπικά καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Και νομίζω πως δεν είναι τίποτα από αυτά. Μάσονος είναι, και δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε πίστη, ούτε Θεό, ούτε φώτιση, ούτε σωτηρία.

      Διαγραφή
  2. Μακαρι να βγει το Χριστιανικο διαμαντι ο Μορφου. Δεν θα ειναι καλο μονο για την Κυπρο αλλα και για την Ελλαδα. Εδω ολο το δεσποταριο ειναι υποταγμενο στη μασονια, εκτος λαμπρων αστεριων οπως πχ ο κυθηρων. Οι Ελληνες ευλαβουνται και στηριζουν τον Αξιο Μορφου σαν δικο τους Δεσποτα. Μας εκφραζει κ τον εχουμε στην πρωτια και στην αφροκρεμα των Ιεραρχων του Ελληνισμου.

    Δεν θα ξεχασω την προπερσυνη Ανασταση που με τον υπολογιστη στην διαπασων, με ανοικτα πορτες και παραθυρα καναμε Ανασταση ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 12 η ωρα, παρακολουθωντας διαδικτυακα τον Αγιο Μορφου, και οχι στις 9 η ωρα οπως ηθελαν οι προδοτες κολυμπαρηδες ιερωνυμοι. Μια συγκλονιστικη συγκινηση και υπερηφανεια ζησαμε τοτε οικογενειακως, βλεποντας στις οθονες το λιονταρι της Κυπρου Νεοφυτο Μορφου να ψαλει σθεντορια το Χριστος Ανεστη, κοντρα στα μασοναρια της ιεραρχιας της Κυπρου!
    Τετοιους Ιεραρχες θελουμε, λεβεντες και λιονταρια! Οχι πισογλεντηδες κ ελεεινους. Ειθε ο Θεος να τον βοηθησει να εκλεγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή