Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΩΣ Η ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ, ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ, ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

 

Η ΑΠΌΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΩΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ 



Γράφει ένας γιατρός από την Μέση Δύση

 Η ιστορία με μια ματιά:

• Το φυσικό φως είναι ένα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό που πολλοί από εμάς στερούνται. Όταν το υπεριώδες (UV) φως εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να ξεκλειδώσει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

• Στη δεκαετία του 1930, η υπεριώδης ακτινοβολία αίματος (UVBI) εμφανίστηκε ως επαναστατική θεραπεία. Τα νοσοκομεία σε όλη την Αμερική το υιοθέτησαν και παρήγαγε θαυμαστά αποτελέσματα για τους ασθενείς, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα έναντι ενός ευρέος φάσματος καταστάσεων (π.χ. λοιμώξεις, αυτοανοσία, καρδιαγγειακές παθήσεις και προβλήματα εγκυμοσύνης).

• Ανίκανος να μονοπωλήσει τη θεραπεία, ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος (AMA) δημοσίευσε μια ελαττωματική μελέτη που δυσφήμισε την UVBI, οδηγώντας στην παρακμή της στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η Ρωσία και η Γερμανία συνέχισαν να αναγνωρίζουν την αξία του, διεξάγοντας δεκαετίες έρευνας που αποδεικνύουν τη χρησιμότητα της UVBI για διάφορες δύσκολες ιατρικές καταστάσεις.

• Στην Αμερική, η UVBI χρησιμοποιείται κυρίως από ολοκληρωμένους επαγγελματίες για τη θεραπεία σύνθετων ασθενειών που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες, όπως η νόσος του Lyme, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, οι τραυματισμοί από πρωτεΐνες ακίδας και οι χρόνιες ημικρανίες.

Στα γραπτά εδώ, έχω υποστηρίξει ότι συχνά μας αρνούνται ζωτικές γνώσεις, θεραπείες και φροντίδα για την προστασία των συμφερόντων του ιατρικού-βιομηχανικού συμπλέγματος. Στα μάτια μου, η ιστορία της υπεριώδους ακτινοβολίας αίματος παρέχει ένα από τα σαφέστερα παραδείγματα αυτής της διαφθοράς.




Η σημασία του ηλιακού φωτός

Πολλοί πιστεύουν ότι το φως του ήλιου, ειδικά το υπεριώδες (UV) συστατικό του, είναι επικίνδυνο. Αυτή η άποψη προέκυψε από μια αποτρόπαια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων της δεκαετίας του 1980 από δερματολόγους για την προώθηση εξαιρετικά προσοδοφόρων θεραπειών για τον καρκίνο του δέρματος.


Ενεργοποιήστε την αυτόματη μετάφραση κάνοντας κλικ:

 Στο πρώτο κάτω δεξιά εικονίδιο (Υποτίτλοι ή Subtitles)

 Μετά στο δεύτερο (ρυθμίσεις)

 Επιλέγετε Υπότιτλοι ή Subtitles (κλικ) και στην συνέχεια

   Αυτόματη μετάφραση ή Auto translate (κλικ), 

Ελληνικά ή Greek (κλικ).


Αντίθετα, μια 20ετής μελέτη σε 29.518 σουηδές γυναίκες διαπίστωσε ότι εκείνες που απέφευγαν το φως του ήλιου είχαν 130% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από εκείνες που έλαβαν κανονικό ηλιακό φως και ήταν επίσης πιο πιθανό να αναπτύξουν σημαντικές ιατρικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ομοίως, στο πρώτο μέρος αυτής της σειράς, τόνισα τον κεντρικό ρόλο του φυσικού φωτός σε:

Καρκίνος και λοιμώξεις.

Κυκλοφορία.

Διαταραχές συμπεριφοράς.

Υγεία των ζώων, γονιμότητα και γεωργική παραγωγικότητα.

Ρύθμιση των κύκλων ανάπτυξης και του κιρκάδιου ρυθμού.

Δυστυχώς, το φυσικό φως σπάνια βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους (π.χ. το τυπικό γυαλί το μπλοκάρει) και δεδομένου ότι τα μάτια είναι το κύριο σημείο απορρόφησης φωτός, όσοι φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής (όπως εκείνοι με πιο σκούρο δέρμα) είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε ασθένειες ανεπάρκειας φωτός. Με τη σειρά τους, έχουν επιτευχθεί αξιοσημείωτα αποτελέσματα από την τοποθέτηση φωτός απευθείας στο σώμα.

Η ιστορία της υπεριώδους ακτινοβόλησης του αίματος

Μία από τις παλαιότερες «αποδεδειγμένες» θεραπείες στην ιατρική ήταν να κάνουν μπάνιο οι άνθρωποι στο φως του ήλιου. Για παράδειγμα, ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που είχαν πραγματικά επιτυχία στη θεραπεία της γρίπης του 1918 και (πριν από τα αντιβιοτικά), της φυματίωσης.

Σύντομα, ο ιατρικός τομέας συνειδητοποίησε ότι το υπεριώδες συστατικό του ηλιακού φωτός ήταν ένας παράγοντας αποστείρωσης (μαζί με το UVC - ένας τύπος υπεριώδους φωτός που εμποδίζεται από το στρώμα του όζοντος) και αναπτύχθηκε μια ποικιλία συσκευών απολύμανσης UV (π.χ., πιο πρόσφατα, η έκθεση του αέρα στο υπεριώδες φως αποδείχθηκε αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της μετάδοσης του COVID-19).

Το 1927, ο Emmett Knott, που δεν ήταν γιατρός, πειραματίστηκε με την αποστείρωση αίματος χρησιμοποιώντας υπεριώδες φως για την καταπολέμηση της σηψαιμίας. Αρχικά ανεπιτυχής, η προσέγγισή του περιελάμβανε την ακτινοβόληση ολόκληρου του όγκου αίματος μολυσμένων σκύλων. Ένα ευτυχές ατύχημα το 1928, όπου ο Knott πήρε χαμηλή δόση ενός σκύλου, οδήγησε σε μια δραματική ανάκαμψη, αποδεικνύοντας ότι μια μικρή ποσότητα αίματος χρειαζόταν ακτινοβολία για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία.

Η πρώτη ανθρώπινη δοκιμή του Knott το 1933 έσωσε μια γυναίκα που πέθαινε από σηψαιμία. Στη συνέχεια βελτίωσε τη μέθοδό του και, ξεκινώντας το 1937, προώθησε με επιτυχία την UVBI σε όλες τις ΗΠΑ. 

Μέχρι τη δεκαετία του 1940, οι γιατροί βρήκαν την UVBI εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια σε δύσκολες καταστάσεις όπως η σηψαιμία, η πνευμονία, η νεφρίτιδα, το άσθμα, η πολιομυελίτιδα, η αλλαντίαση, ο ρευματικός πυρετός και η ιογενής ηπατίτιδα.

Αυτό ήταν θαυματουργό και από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, η UVBI χρησιμοποιήθηκε σε περίπου 50 αμερικανικά νοσοκομεία. Οι γιατροί σε 50 εργασίες που κάλυπταν πάνω από 3.000 ασθενείς ανέφεραν συνεπή αλλά απίστευτα αποτελέσματα, ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις λοίμωξης όπου τα αντιβιοτικά απέτυχαν.

Η βιβλιογραφία της εποχής τεκμηρίωσε πολλές αξιοσημείωτες περιπτώσεις, όπως ένας άνδρας με πολλαπλές σοβαρές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων θρόμβων εγκεφάλου και πνευμόνων, πνευμονίας και παράλυσης. 

Η UVBI οδήγησε στην σχεδόν άμεση ανάρρωσή του και τελικά ανέκτησε πλήρως την υγεία του. Ομοίως, εξέχοντα μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times, το περιοδικό Time και το The American Weekly παρουσίασαν άρθρα σχετικά με την επιτυχία του.

"Νομίζω προσωπικά ότι [η ανακάλυψη του Knott] είναι μία από τις μεγαλύτερες συνεισφορές στην ιατρική που έγινε ποτέ από πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών." - George Miley, MD (1940)

Μονοπώληση αγοράς

Σε αυτό το σημείο, ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος (AMA) ενεπλάκη και, όπως είχε κάνει σε πολλές άλλες πολλά υποσχόμενες θεραπείες, προσπάθησε να εκβιάσει τον Knott προσφέροντας να αποδείξει ότι η θεραπεία UVBI δούλεψε με αντάλλαγμα να τους δώσει τα δικαιώματα σε αυτήν

Ο Knott αρνήθηκε και ο AMA διεξήγαγε μια μεροληπτική μελέτη που σχεδιάστηκε για να αποτύχει. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της λένε το αντίθετο, κατέληξε:

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κανένας από τους ασθενείς μας δεν επωφελήθηκε από την ακτινοβόληση αίματος με τον αιμοακτινοβολητή Knott

Τα νοσοκομεία, βασιζόμενα στο παραπλανητικό συμπέρασμα της «έγκυρης» μελέτης, εγκατέλειψαν την UVBI υπέρ των αντιβιοτικών. Ευτυχώς, το UVBI βρήκε νέα ζωή στο εξωτερικό (π.χ. στη Ρωσία και τη Γερμανία), καθώς προσέφερε έναν πολύ πιο οικονομικό τρόπο άσκησης της ιατρικής.

Σημείωση: η καταστολή της UVBI αντικατοπτρίζει την τύχη άλλων σωτήριων θεραπειών που μπήκαν στη μαύρη λίστα μέσω στημένων κλινικών δοκιμών όπως η IV βιταμίνη C για σηψαιμία, η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη για το COVID-19 και πολλές πολλά υποσχόμενες θεραπείες για τον καρκίνο (όλες οι οποίες συζήτησα περαιτέρω εδώ).

Φυσιολογικές επιδράσεις της UVBI

Μόλις το υπεριώδες φως έρθει σε επαφή με την κυκλοφορία του αίματος, συμβαίνουν γρήγορα τα εξής:

•Το σώμα χαλαρώνει, το δέρμα κοκκινίζει, η κυκλοφορία βελτιώνεται σημαντικά, η κυάνωση εξαφανίζεται και ο πόνος μειώνεται ή εξαφανίζεται.

•Όλα τα μη φυσιολογικά ζωτικά σημεία ομαλοποιούνται.

•«Τοξικές» καταστάσεις (π.χ. αλλαντίαση ή σηψαιμία) υποχωρούν.

•Η αυτόνομη λειτουργία ομαλοποιείται (π.χ. επανέρχεται η περισταλτικότητα).

•Η φλεβική οξυγόνωση (εάν εξαντληθεί) αυξάνεται κατά 25-58%.

•Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων ομαλοποιείται (όπως και μια ποικιλία άλλων μη φυσιολογικών αιματολογικών εξετάσεων).
Σημείωση: αυτή η ομαλοποίηση βοηθά να εξηγηθεί γιατί η UVBI είναι εξαιρετικά αποτελεσματική τόσο έναντι λοιμώξεων όσο και αυτοάνοσων καταστάσεων.

Αυτά τα αποτελέσματα, με τη σειρά τους, βοηθούν να εξηγηθεί πώς η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ταχεία σταθεροποίηση των ασθενών που βρίσκονται στο χείλος του θανάτου, κάτι που σχεδόν ποτέ δεν παρατηρήθηκε στην ιατρική εντατικής θεραπείας (και το οποίο έχω υποστηρίξει ότι είναι μια ιδιότητα της UVBI που βελτιώνει το δυναμικό του συστηματικού ζήτα - κάτι που πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο για την υγεία).

Επιπλέον, οι καθυστερημένες επιδράσεις (π.χ. η ανοσολογική απόκριση του σώματος έναντι μιας λοίμωξης ή μια γενική αίσθηση ευεξίας) παρατηρούνται συχνά ημέρες έως εβδομάδες μετά από μια θεραπεία UVBI.

Η ταχεία συστηματική απόκριση στην ακτινοβόληση ενός μικρού μέρους του αίματος με τη σειρά της υποδηλώνει ότι το αίμα είναι σε θέση να διεξάγει φως. Αυτό υποστηρίζεται από πολυάριθμες παρατηρήσεις, όπως οι βαθιές επιπτώσεις στην υγεία από το ανεπαρκές ηλιακό φως που φτάνει στα μάτια. Μηχανιστικά αυτή η αγωγιμότητα είναι δυνατή λόγω των ιδιοτήτων μεταφοράς ενέργειας της αιμοσφαιρίνης.

Πώς ακτινοβολείται το αίμα;

Κλασικά, η UVBI περιλαμβάνει την αφαίρεση μιας μικρής ποσότητας αίματος (40-60ml), την αραίωση και στη συνέχεια την έγχυση του πίσω στο σώμα ενώ το περνά μέσω του υπεριώδους φωτός.

Σημείωση: ένα επιχείρημα υπέρ του αίματος που μεταφέρει το φως είναι ότι ο εξωτερικός φωτισμός του αίματος που συνδέεται με την κυκλοφορία θα δημιουργήσει μια συστηματική μετατόπιση πολύ πριν η μικρή ποσότητα ακτινοβολημένου αίματος φτάσει στο IV και εισέλθει στην κυκλοφορία.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, Γερμανοί και Ρώσοι ερευνητές συνειδητοποίησαν ότι το φως θα μπορούσε επίσης να τοποθετηθεί στο σώμα μέσω ενός λέιζερ που εφαρμόζεται είτε εξωτερικά μέσω του δέρματος, είτε εσωτερικά μέσω ενός φωτιζόμενου καθετήρα. Η ακτινοβολία αίματος με λέιζερ (LBI) έχει παρόμοια αποτελέσματα με την εξωσωματική UVBI, με την LBI να έχει ταχύτερη έναρξη αλλά συνήθως απαιτεί περισσότερες θεραπείες, ενώ η UVBI έχει ισχυρότερες βακτηριοκτόνες, αντιφλεγμονώδεις και κυκλοφορικές επιδράσεις.


Έρευνα UVBI


Οι ερευνητές του UVBI έχουν εντοπίσει πάνω από 200 άρθρα περιοδικών σχετικά με τη χρήση των UVBI και LBI που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1934 και 2020. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, παρατηρήθηκε ποσοστό επιτυχίας 80-100% με την UVBI (με τα χαμηλότερα ποσοστά να συσχετίζονται συνήθως με τις χειρότερες περιπτώσεις που διαφορετικά αναμενόταν να είναι θανατηφόρες). Εκτός από την αποτελεσματικότητα, αυτές οι μελέτες έχουν βρει σταθερά μια πλήρη απουσία παρενεργειών από την UVBI (και την LBI).

Τα υπάρχοντα στοιχεία αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της UVBI για σοβαρές ασθένειες όπως:

Λοιμώξεις τόσο από βακτήρια (π.χ. σηψαιμία, σηπτικές αποβολές, οστεομυελίτιδα, μηνιγγίτιδα, φυματίωση, τυφοειδής πυρετός και σοβαρές μορφές ποικίλων κοινών λοιμώξεων) όσο και από ιούς (π.χ. πνευμονία, έρπητα ζωστήρα, ηπατίτιδα, σοβαρή COVID-19, μακρά COVID, πολιομυελίτιδα, AIDS). Για παράδειγμα:

Μια μελέτη του 1942 για 103 διαδοχικές οξείες πυογόνες λοιμώξεις διαπίστωσε ότι η UVBI αντιμετώπισε επιτυχώς 20/20 πρώιμες λοιμώξεις, 46/47 μέτρια προχωρημένες και 17/36 ετοιμοθάνατες (στα πρόθυρα του θανάτου) περιπτώσεις.

Μια παρόμοια μελέτη του 1947 διαπίστωσε ότι η UVBI αντιμετώπισε 56/56 νωρίς, 317/323 μέτρια προχωρημένες και 30/36 ετοιμοθάνατες οξείες πυογόνες λοιμώξεις.

631 φλεγμονώδεις νόσοι της πυέλου (35% είναι πολύ σοβαρές, 35% μέτρια σοβαρές και 27% ήπιες) Μόνο η UVBI θεράπευσε το 79% των πιο σοβαρών περιπτώσεων, το 80% των μέτριων περιπτώσεων, το 87% των ήπιων περιπτώσεων. Οι μισές από τις υπόλοιπες περιπτώσεις βελτιώθηκαν, ενώ το τελικό 10% χρειάστηκε επίσης χειρουργική επέμβαση (όπου η UVBI μείωσε κατά το ήμισυ το ποσοστό θνησιμότητας των χειρουργικών επεμβάσεων). Επιπλέον, 17 από τις γυναίκες είχαν στείρες από την κατάστασή τους και όλες έμειναν έγκυες μετά από UVBI.

86 ασθενείς με καταστροφική φυματίωση έλαβαν UVBI και αντιβιοτικά (ενώ 136 μάρτυρες έλαβαν μόνο αντιβιοτικά). Μέσα σε 3 μήνες, το 100% της ομάδας UVBI ήταν απαλλαγμένο από τη νόσο (σε σύγκριση με το 58,8% των μαρτύρων), το 89,5% από αυτούς είχαν ανακτήσει τους πνεύμονές τους (σε σύγκριση με το 38,2% των μαρτύρων) και η παραμονή τους στο νοσοκομείο μειώθηκε κατά 48 ημέρες.

50 ασθενείς με σοβαρές κρανιακές ή εγκεφαλικές βλάβες και ταυτόχρονη πνευμονία έλαβαν 6-8 θεραπείες UBI παράλληλα με αντιβιοτικά. Σε σύγκριση με 25 μάρτυρες, η θνησιμότητα και η παραμονή τους στο νοσοκομείο μειώθηκαν και παρατηρήθηκε βελτιωμένη ανοσολογική απόκριση στα επίπεδα των Τ-κυττάρων, IgA και IgM.

•40 βρέφη (έως 3 ετών) που έπασχαν από οξεία πνευμονία ή υπεζωκοτικές λοιμώξεις έλαβαν UVBI και βρέθηκαν να έχουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και να αναρρώνουν 1,7 φορές ταχύτερα από 25 ιστορικούς μάρτυρες.

43 ασθενείς με οξεία ιογενή ηπατίτιδα (3 εκ των οποίων ήταν χρόνιοι) διαπίστωσαν ότι η UVBI έλαβε UVBI (κατά μέσο όρο 3 θεραπείες) προκάλεσε σε όλους ταχεία βελτίωση, με περισσότερους από τους μισούς να εμφανίζουν σημαντική βελτίωση σε 3 ημέρες ή λιγότερο.

Μια αμερικανική κλινική δοκιμή του 2015 έδωσε σε 9 ασθενείς με ηπατίτιδα C τρεις συνεδρίες των πέντε UVBIs σε μια περίοδο 22 εβδομάδων. Διαπίστωσε ότι το ιικό φορτίο μειώθηκε κατά 21,5% στις 20 εβδομάδες και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο (44,9%) στις 37 εβδομάδες. 

Επιπλέον, στις 20 εβδομάδες, η άμεση χολερυθρίνη τους μειώθηκε κατά 41,1%, η AST κατά 15,2% και η ALT κατά 19,3%. Επιπλέον, δύο ασθενείς παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην ταυτόχρονη ψωρίαση (μια κατάσταση που ανταποκρίνεται επίσης στην UVBI) στο τέλος της δοκιμής.

Μια μελέτη του 2021 σε 35 ασθενείς (και 35 μάρτυρες) με μέτρια ή σοβαρή COVID-19 διαπίστωσε ότι η UVBI μείωσε την παραμονή τους στο νοσοκομείο κατά 7 ημέρες, απέτρεψε οποιονδήποτε από αυτούς να πεθάνει και, όπως έδειξε η αξονική τομογραφία, θεράπευσε τους πνεύμονές τους.

10 ασθενείς με συμπτώματα long COVID έλαβαν UVBI. Όλοι τους παρουσίασαν σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων τους, τα οποία συσχετίστηκαν με τη μείωση των επιπέδων D-dimer. Πολλοί ασθενείς ανάρρωσαν πλήρως μετά από μία ακτινοβόληση και δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες.

Σημείωση: UVBI είναι συχνά αναζητούν για έρπητα ζωστήρα.

Καρδιαγγειακές διαταραχές (π.χ. καρδιακές προσβολές, στηθάγχη, περιφερική αρτηριακή νόσος, διαλείπουσα χωλότητα, Raynaud, θρομβοφλεβίτιδα, υψηλή αρτηριακή πίεση, πνευμονική υπέρταση).

Η ιστορία του Lenny, για παράδειγμα, ταιριάζει με αυτό που έχει παρατηρηθεί σε πολλές ρωσικές και γερμανικές μελέτες:


Μόλις πριν από δύο μήνες, είχα προβλήματα με το περπάτημα γύρω από το εμπορικό κέντρο. Θα έπρεπε να σταματήσω τέσσερις φορές και να ξεκουραστώ μόνο για να πάω δύο τετράγωνα. Μου είπαν ότι το 1/3 των ασθενών που έχουν αυτό που έχω βελτιώνονται, το 1/3 παραμένουν οι ίδιοι και το 1/3 χειροτερεύουν και δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο που θα μπορούσα να κάνω. 

Είχα δύο θεραπείες UBI στην κλινική, και μου, τι διαφορά. Είχα ένα συνέδριο στη Μινεάπολη την περασμένη εβδομάδα και περπάτησα πάνω από δύο μίλια σε κρύο καιρό (κάτι που δεν μπορούσα να κάνω). Όχι μόνο ένιωσα υπέροχα, αλλά είμαι επίσης γεμάτος ενέργεια.

Για παράδειγμα, μια γερμανική μελέτη 21 ασθενών που έπασχαν από αποφρακτική περιφερική αρτηριακή νόσο (Fontaine στάδιο II) έλαβαν UVBI και στη συνέχεια ήταν σε θέση να περπατήσουν τρεις φορές περισσότερο παράλληλα με τη μείωση του ιξώδους του αίματός τους (κάτι που προκύπτει από την αύξηση του φυσιολογικού δυναμικού ζήτα), τη βελτίωση της χρήσης οξυγόνου στο αίμα τους και τη μείωση των συγκεντρώσεων γαλακτικού οξέος. Επιπλέον, αυτές οι επιδράσεις δεν παρατηρήθηκαν σε εκείνους που έλαβαν εικονικές θεραπείες.

Μια μελέτη αξιολόγησε 13 διαδοχικούς ασθενείς με οξεία θρομβοφλεβίτιδα (φλεγμονώδεις θρόμβοι στη φλέβα), οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί γρήγορα μετά από UVBI, συνήθως σε 24-48 ώρες.

•Οι αυτοάνοσες διαταραχές είναι μία από τις κοινές διαταραχές που αντιμετωπίζονται με UVBI. Αυτό ανακαλύφθηκε αρχικά τυχαία μετά τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή του άσθματος μετά από UVBI και σταδιακά ανακαλύφθηκε ότι η UVBI αντιμετώπισε μυριάδες άλλες αυτοάνοσες διαταραχές.

Το μεγαλύτερο μέρος της πρώιμης έρευνας επικεντρώθηκε σε αυτόν τον τομέα στη χρήση UVBI για το άσθμα, όπου μεταξύ 70-92% των ασθενών (συμπεριλαμβανομένων των δυσεπίλυτων περιπτώσεων) βελτιώθηκε σημαντικά από το UVBI. 

Η πιο πρόσφατη μελέτη σε αυτόν τον τομέα έγινε το 1996 σε ασθενείς με άσθμα ανθεκτικό στα στεροειδή και διαπίστωσε ότι το LBI είχε θετικό κλινικό αποτέλεσμα, μείωσε τη δόση στεροειδών για την πλειοψηφία των ασθενών και μείωσε τη δραστηριότητα των μονοκυττάρων τους.

Υπάρχουν επίσης πιο ασυνήθιστες εφαρμογές σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, μια τυφλή μελέτη διαπίστωσε ότι η UVBI πριν από ένα οστικό μόσχευμα εμποδίζει τα σκυλιά να απορρίψουν τη μεταμόσχευση. Παρόμοια αποτελέσματα ελήφθησαν σε αρουραίους με καρδιακά μοσχεύματα και για τη μείωση της απόρριψης ασύμβατων ομάδων ανθρώπινου αίματος.

Ομοίως, μια ρωσική δοκιμή ακτινοβόλησε το εγκεφαλονωτιαίο υγρό (και όχι το αίμα) 26 ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, 14 από τους οποίους είχαν καλά αποτελέσματα και 12 από τους οποίους δεν είχαν καμία ανταπόκριση. 

Οι καλύτερες απαντήσεις (π.χ. βελτιωμένη αίσθηση, συντονισμός και αιματολογικές εξετάσεις) ήταν εκείνες με τις λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις. Οι μόνες παρενέργειες που παρατηρήθηκαν ήταν από την οσφυονωτιαία παρακέντηση που απαιτείται για να γίνει αυτή η θεραπεία.

•Σπλαχνικές παθήσεις (π.χ. παθήσεις ήπατος, χοληφόρων και χοληδόχου κύστης, παγκρεατίτιδα, διάχυτη περιτονίτιδα, νεφρικές παθήσεις).

Δεδομένου ότι η UVBI βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει τη φλεγμονή, έχει βρεθεί ότι βοηθά σε μια ποικιλία προβλημάτων εσωτερικών οργάνων.

Για παράδειγμα, μία μελέτη ασθενών με χρόνιες πνευμονικές παθήσεις (π.χ. βρογχικό άσθμα και χρόνια αποφρακτική βρογχίτιδα) βελτίωσε την αιμοδυναμική τους (π.χ. η πνευμονική υπέρταση μειώθηκε). Ομοίως, μια άλλη μελέτη 22 ασθενών με γαστρικά ή δωδεκαδακτυλικά έλκη διαπίστωσε ότι η UVBI βοήθησε στη σφράγιση και την επούλωση των ελκών.

•Νευρολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές (π.χ. κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, εμβοές, ομιχλώδες κεφάλι ή αϋπνία).

Δεδομένου ότι η UVBI αυξάνει την πλημμύρα του αίματος στον εγκέφαλο και μειώνει τη φλεγμονή, μπορεί να βοηθήσει μια ποικιλία νευρολογικών διαταραχών. 

Στη δική μου περίπτωση, η εισαγωγή μου στο UVBI προέκυψε από το γεγονός ότι είχα σοβαρούς πονοκεφάλους σαν ημικρανία που δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία θεραπεία, οπότε ο γιατρός μου πρότεινε το UVBI - το οποίο άλλαξε τη ζωή μου (και έτσι χρησιμοποιώ UVBI από τότε).

Σημείωση: στη βιβλιογραφία, μεγάλο μέρος της έρευνας σχετικά με τις νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις χρησιμοποίησε LBI αντί για UVBI. Επιπλέον, πολλά από τα νευρολογικά οφέλη (π.χ. μειωμένες ημικρανίες) αναφέρθηκαν ως συμπτωματικά οφέλη όταν μια άλλη ασθένεια αντιμετωπιζόταν.

•Μαιευτική και Γυναικολογία (π.χ. ανδρική και γυναικεία γονιμότητα, πρόληψη αποβολών, προεκλαμψία, υγιή μωρά, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, φλεγμονώδεις παθήσεις της πυέλου).

Ένα από τα πρώτα παραδείγματα χρήσης UVBI στη Μαιευτική ήταν μια σειρά 30 διαδοχικών ασθενών με απειλούμενες αμβλώσεις. Όλοι είχαν άμεση διακοπή των κράμπες και της αιμορραγίας τους μετά από UVBI και σε 21 από τις 22 όπου το έμβρυο ήταν ζωντανό όταν ξεκίνησε η UVBI, το μωρό τους επέζησε (με την τελευταία περίπτωση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη).

Πιο πρόσφατα, όταν 53 Ρωσίδες γυναίκες με προεκλαμψία που έλαβαν UVBI συγκρίθηκαν με 53 που δεν το έκαναν, η UVBI βρέθηκε κατά μέσο όρο να παρατείνει την κύηση κατά 4,1 εβδομάδες και να μειώσει τις παθολογικές γεννήσεις και τις κακές εμβρυϊκές καταστάσεις κατά 50%. 

Υπήρχε επίσης λιγότερη απώλεια αίματος από τη μητέρα και υποξία του εμβρύου κατά τη γέννηση και το βάρος γέννησης του εμβρύου ήταν υψηλότερο. Τέλος, η UVBI βελτίωσε και ομαλοποίησε τη μικροκυκλοφορία της μητέρας, μείωσε ή εξάλειψε την αιματολάσπη (στάση) και εμπόδισε τη διάχυτη ενδαγγειακή πήξη.

•Χειρουργική επέμβαση – Από την έναρξή της, η UVBI έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει σημαντικά τις επιπλοκές των χειρουργικών επεμβάσεων όπως η λοίμωξη και ο θάνατος (π.χ. δείτε αυτή τη μελέτη και αυτή τη μελέτη για την UVBI και τις καισαρικές τομές). Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι βελτιώνει το χρόνο αποκατάστασης (π.χ., ο μετεγχειρητικός ειλεός παρατηρείται συχνά να υποχωρεί μετά από UVBI).

Σημείωση: σημαντικά περισσότερες μελέτες σχετικά με τις χρήσεις της UVBI (που συνοψίζονται) μπορούν να βρεθούν εδώ. Επιπλέον, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μια καναδική φαρμακευτική εταιρεία δημιούργησε μια συσκευή που εγχέει οζονισμένο και ακτινοβολημένο με υπεριώδη ακτινοβολία αίμα στο σώμα και μέσω πολυάριθμων κλινικών δοκιμών ήταν σε θέση να αποδείξει ότι ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό για διάφορες συνθήκες.

Συμπέρασμα


Αυτό το ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων υποδηλώνει επομένως ότι η UVBI είναι κατά κάποιο τρόπο σε θέση να επανενεργοποιήσει την έμφυτη ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει και να θεραπεύει τον εαυτό του (π.χ. απενεργοποιώντας την απόκριση κυτταρικού κινδύνου ή αποκαθιστώντας την κυκλοφορία του αίματος).

 Η θεραπευτική αποτελεσματικότητα της UVBI με τη σειρά της συμβαδίζει με τόσα πολλά οφέλη που προκύπτουν από την επαρκή έκθεση στο φυσικό φως και την επαναλαμβανόμενη παρατήρηση ότι τα άτομα με ανεπάρκεια φυσικού φωτός είχαν την καλύτερη ανταπόκριση στην UVBI.

Ευτυχώς, τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα του UVBI το έχουν διατηρήσει σε χρήση σε όλο τον κόσμο και όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τη χρησιμότητά του.

 Για παράδειγμα, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές της προεδρίας του Trump ήταν η ερώτησή του για την τοποθέτηση ενός απολυμαντικού φωτός μέσα στο σώμα για τη θεραπεία του COVID-19. 

Ενώ τα μέσα ενημέρωσης έκαναν ό, τι μπορούσαν για να  παρουσιάσουν αυτή την θεραπεία ως ο Τραμπ να πρότεινε ότι «θα πρέπει να κάνουμε ένεση χλωρίνης», πολλοί κατάλαβαν τι πραγματικά συζητιόταν.

Για παράδειγμα, τόσο ο Joe Rogan όσο και ο Jimmy Dore γνώριζαν πλήρως τις αξιοσημείωτες ιδιότητες της ακτινοβολίας αίματος UV, τη χρησιμότητά της για καταστάσεις όπως το COVID-19 και τη συνήθη καταστολή ανταγωνιστικών θεραπειών από το ιατρικό καρτέλ.

Ενώ ο COVID-19 ήταν μια τεράστια τραγωδία, η μόνη ευλογία που είχαμε από αυτό ήταν ότι η αποτρόπαια συμπεριφορά που παρακολουθήσαμε καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν τόσο θρασύτατη που ξύπνησε το κοινό στο playbook τους. 

Καθώς περνούν οι μήνες, όλο και περισσότεροι μαθαίνουν για τις ξεχασμένες πλευρές της ιατρικής και την ερχόμενη εβδομάδα, θα κυκλοφορήσω μια σειρά που έχω περάσει τους τελευταίους 3 μήνες δουλεύοντας για μια άλλη - DMSO μια αξιοσημείωτη ουσία που μεταμορφώνει εντελώς την πρακτική της ιατρικής που ωστόσο υποβλήθηκε σε μια δεκαετή ασυνείδητη εκστρατεία από το FDA για να την καταστείλει παρά το αμερικανικό κοινό (και σε πολλές περιπτώσεις τους νομοθέτες τους) παρακαλώντας τον FDA να το διαθέσει και χιλιάδες μελέτες που δείχνουν ότι ήταν τόσο απίστευτα ασφαλές όσο και εξαιρετικά αποτελεσματικό για μια ποικιλία κατά τα άλλα ανίατων καταστάσεων.

Σημείωση του συγγραφέα

 Αυτή είναι μια συντομευμένη έκδοση ενός μεγαλύτερου άρθρου σχετικά με την UVBI, η οποία πηγαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους μηχανισμούς πίσω από την UVBI, συνοψίζει το τεράστιο σώμα της δημοσιευμένης βιβλιογραφίας για την UVBI και παρέχει πόρους για όσους ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στις πιο αποτελεσματικές μορφές αυτής της θεραπείας (κάτι από το οποίο πολλοί αναγνώστες εδώ έχουν πλέον επωφεληθεί). Αυτό το άρθρο και οι πρόσθετες αναφορές του μπορούν να διαβαστούν εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου