Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΚΟΤΩΣΕ 5 ΣΥΡΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΛΙΒΑΝΟΥ-ΣΥΡΙΑΣ. ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΛΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ! 


Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε 5 Σύριους στρατιώτες στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας. Στη δίνη πολέμου όλη η Μεσόγειος! Το Ισραήλ συσσωρεύει στρατεύματα στο βορρά για χερσαία εισβολή στο Λίβανο.Yedioth Ahronoth: ”Ισραηλινά τανκς περιμένουν εντολές κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο”.

Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου: ”Πάνω από 700 νεκροί και 2.600 τραυματίες ως τώρα από την επίθεση Ισραήλ στο Λίβανο.”

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε πέντε Σύρους στρατιώτες που στάθμευαν στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας, ανέφεραν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Μια στρατιωτική πηγή ανέφερε την Παρασκευή ότι ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν [Υψώματα], με στόχο μια από τις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, με αποτέλεσμα το μαρτύριο πέντε στρατιωτών και τον τραυματισμό ενός άλλου», ανέφερε η SANA.

«Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω στη 01:35 την Παρασκευή, εναντίον μιας από τις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου κοντά στο Kfier Yabous, στην ύπαιθρο της Δαμασκού», ανέφερε η πηγή σε δήλωση.

Η επίθεση έρχεται στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας βομβαρδιστικής εκστρατείας του Ισραήλ στον Λίβανο που έχει σκοτώσει περισσότερους από 700 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολλών Σύριων.

Την Πέμπτη, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον ανατολικό Λίβανο έπληξε ένα κτίριο που στεγάζει Σύριους εργάτες και τις οικογένειές τους, σκοτώνοντας 23 άτομα.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρει ότι η επίθεση έγινε κοντά στην πόλη Baalbek στην κοιλάδα Bekaa, η οποία εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Ο Αλί Κάσας, δήμαρχος του χωριού Younine, είπε ότι τα πτώματα 23 Σύριων ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια. Λέει ότι τέσσερις Σύροι και τέσσερις Λιβανέζοι τραυματίστηκαν.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης σε ισραηλινό χτύπημα που είχε στόχο τη γέφυρα στο πέρασμα Matraba στα σύνορα με τον Λίβανο στην ύπαιθρο της Χομς, μετέδωσε το SANA την Πέμπτη.

«Κατά τη διάρκεια των τακτικών εργασιών στο πέρασμα, ο ισραηλινός εχθρός στόχευσε ξαφνικά αφίξεις από το λιβανέζικο έδαφος στη γέφυρα διέλευσης μεταξύ Συρίας και Λιβάνου, τραυματίζοντας οκτώ άτομα στο πέρασμα», δήλωσε ο Ayad Alloush, διευθυντής του Matraba Crossing.

Μαζικά οι Σύριοι που ήταν εκτοπισμένοι στο Λίβανο λόγω του πολέμου στη χώρα τους τώρα επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Ισραηλινών στην ύπαιθρο της Δαμασκού, τα ξημερώματα σήμερα…

Ο υπολοχαγός Sharaf Ali Hassan Ali από το Al-Qadmus, από Tartous

Ο υπολοχαγός Sharaf Ahmed Hassan από τη Hasakah

Ο υπολοχαγός Sharaf Muhammad Raslan, από το Wadi Al-Ayun της Hama

Ο υπολοχαγός Manhal Abu Al-Ezz από τη Χομς






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου