Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΚΡΑΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΡΓΟ





Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Στην Ελλάδα, όταν κάνεις ένα παιδί, το κράτος σε τιμωρεί. Όταν κάνεις και δεύτερο, έρχεται από δίπλα σου βλοσυρή η μητριά πατρίδα και σου λέει με μοχθηρία: «Δεν έβαλες μυαλό από το πρώτο λάθος. Τώρα θα το καταλάβεις καλά».

Μοιραία η χώρα βρίσκεται πλέον στα όρια της δημογραφικής κατάρρευσης, διότι αυτό που βιώνει υπερβαίνει το φάσμα μιας αντιμετωπίσιμης κρίσης.

Η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, για να χρησιμοποιήσουμε δύο πρόχειρα παραδείγματα, δεν είναι απλά οι πιο φτωχές Περιφέρειες της Ευρώπης. 

Έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, χωρίς στρατηγικά σχέδια οικονομικής ανάπτυξης, μολονότι οι δυνατότητες δεν λείπουν, χωρίς χέρια και κυρίως χωρίς νέους που έχουν πάρει των ομματιών τους και παιδεύονται μακριά από τις πατρογονικές εστίες σε ξένες στράτες.

Δυο φορές ανέβηκε προεκλογικά ο Μητσοτάκης στην Καστοριά για να ζητήσει από τους ξεπεσμένους, που τον άκουγαν με το χαμόγελο αυτού που δεν καταλαβαίνει τίποτε, να αυξήσουν τα ποσοστά της Ν.Δ. στον «γαλάζιο» νομό, που παλεύει κάθε φορά για την πρωτιά με τη Λακωνία.

Κουβέντα για τη γούνα που έφερνε άλλοτε συνάλλαγμα όσο κι ο Πειραιάς και τις αγροτικές καλλιέργειες που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες στην περιοχή, όπου μετά τις τρεις το μεσημέρι, όπως στα Γρεβενά, στην… απολιγνιτοποιημένη για χάρη της διαβόητης «πράσινης μετάβασης» Πτολεμαΐδα, στη Φλώρινα, δεν κυκλοφορεί ψυχή. 

Η Κοζάνη διασώζεται επειδή χάρη στον τοπικιστικό μεγαλοϊδεατισμό και την αδηφαγία της έχει συγκεντρώσει τα πάντα: από πανεπιστημιακά τμήματα μέχρι νοσοκομεία.

Όσο για την Ήπειρο, τι να πει κανείς. Καλά τα πανηγύρια του καλοκαιριού που προσπαθούν να δώσουν μια ζωντάνια, αλλά η ερήμωση είναι μη αναστρέψιμη στα χωριά. Ολόκληρη η περιοχή έχει μετατραπεί πλέον σε ένα βαρύ μπεράτι, που ακούγεται τις νύχτες και κλαίει τις ψυχές αυτών που πεθάναν και των ξενιτεμένων.

Ο δημογραφικός εκφυλισμός των Ελλήνων ακολουθεί τη γεωπολιτική συρρίκνωση του έθνους. Κανέναν στα αθηναϊκά ρετιρέ δεν απασχολεί η ορατή προοπτική να βρεθεί ο Ελληνισμός κυκλωμένος από υπέρτερους πληθυσμούς Τούρκων και Αλβανών. 

Το είπε με άλλα λόγια πρόσφατα ο Ερντογάν, για να δικαιολογήσει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αναφέροντας ότι το σφύζον δημογραφικό δυναμικό της Τουρκίας ασφυκτιά εντός των ορίων του σημερινού κράτους.

Η σοβαρότητα του προβλήματος, που συναρτάται άμεσα με την εθνική επιβίωση, όχι μόνο υποεκτιμάται, αλλά καμιά κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για να αποδυναμωθούν οι παράγοντες που το επιδεινώνουν. Κάτι διχίλιαρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης είναι αναξιοπρεπή και δεν λύνουν τίποτε!

Τα αστικά κόμματα, όπως και η Αριστερά, η οποία κάτι περισσότερο προτείνει στο προνοιακό επίπεδο, δεν έχουν συγκροτημένη πολιτική για το δημογραφικό πρόβλημα.

 Μέχρι χθες ο κόσμος άκουγε τον μακαρίτη Πάγκαλο να δηλώνει πρόσχαρα στη Βουλή ότι το Δημογραφικό θα το λύσουν οι μετανάστες και τον Σημίτη να μας καθησυχάζει ότι χάρη στην «ευρωπαϊκή ενοποίηση» θα μας φυλάνε και τα σύνορα.

Η υπεράσπιση της πατρίδας για δαύτους είναι πάρεργο, μπροστά στις «αξίες» του παρασιτικού καταναλωτισμού που κατέστρεψαν τη χώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου