Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ...

BERNIE SPOFFORTH: «ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΥΡΑΝΝΙΑ»

ΒΙΝΤΕΟ


Από τη Ρόντα Γουίλσον 

Η Bernadette Spofforth έσπασε τη σιωπή της και δημοσίευσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Twitter.

«Χωρίς ελευθερία του λόγου, δεν υπάρχει δημοκρατία και χωρίς δημοκρατία υπάρχει πραγματικά μόνο τυραννία. Και το να αντιμετωπίζεσαι ως εγκληματίας, όταν ξέρεις ότι είσαι αθώος, από τις αρχές, τους δημοσιογράφους και τους ακτιβιστές είναι τρομακτικό και καταστροφικό για τη φήμη σου», είπε.

Προσθέτοντας: «Η διαδικασία είναι η τιμωρία και θα φιμώσει εκατομμύρια. Και όταν σιωπούμε, αυτό είναι το τέλος της ελευθερίας του λόγου μας».

Η Bernadette Spofforth ("Bernie") κατηγορήθηκε ότι ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ο δολοφόνος του Southport ήταν αιτών άσυλο που είχε φτάσει με βάρκα.

Στις 8 Αυγούστου, η Bernie συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για 36 ώρες με την υποψία της δημοσίευσης γραπτού υλικού για την υποκίνηση φυλετικού μίσους και ψευδών επικοινωνιών. Ωστόσο, η υπόθεσή της αργότερα αποσύρθηκε και δεν ερευνάται πλέον από την αστυνομία.

Η Ένωση Ελευθερίας του Λόγου (FSU) την υπερασπίστηκε, δηλώνοντας ότι δεν έπρεπε να είχε συλληφθεί εξαρχής. Ο Γενικός Γραμματέας της FSU, Τόμπι Γιανγκ, δήλωσε: «Αν είχε διωχθεί, θα είχαμε κανονίσει μια ομάδα δικηγόρων να την υπερασπιστεί και να πληρώσει όλα τα έξοδά τους».

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την υπόθεση ή τη διαμάχη γύρω από αυτήν, έχουμε δημοσιεύσει προηγουμένως άρθρα ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Την Τετάρτη, η Bernie δημοσίευσε μια ενημέρωση βίντεο στο Twitter (τώρα X) με τίτλο «If This is True», μια αναφορά στο αρχικό της tweet για το οποίο συνελήφθη και ξεκίνησε με τα ίδια λόγια.



«Αυτή είναι η ιστορία του πώς το κράτος [του Ηνωμένου Βασιλείου] φίμωσε έναν απλό πολίτη, μέσω όρων σύλληψης και εγγύησης, για να διασφαλίσει ότι θα ακουστεί μόνο η κρατική αλήθεια», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη.

Στην ανάρτησή της στο βίντεο, ξεκίνησε εξηγώντας τη σιωπή της δηλώνοντας ότι αν είχε απαντήσει σε μηνύματα υποστήριξης, θα είχε φυλακιστεί ξανά για παραβίαση των όρων εγγύησης. 

Στη συνέχεια είπε ότι στις 5 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία είχε εκδώσει δήλωση λέγοντας ότι δεν λαμβάνει «περαιτέρω μέτρα» («NFA»), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες και η έρευνα θα κλείσει. «Επειδή δεν είχα κάνει τίποτα παράνομο», είπε.


1 σχόλιο:

  1. Ο κόσμος έτσι όπως έχει γίνει (κι εγώ μια από τα ίδια είμαι) μου θυμίζει κάτι πολύ χειρότερο από τον άσωτο υιό της παραβολής:
    Έχουμε γίνει σαν τους χοίρους που σάλταραν κι άρχισαν να κάνουν sprint, ποιος θα πέσει πρώτος από το γκρεμό και θα πνιγεί στα βάθη της κόλασης.

    Μόνη ελπίδα, όσοι έχουμε γόνατα να τα ματώσουμε στις μετάνοιες και κουλάδια μας να πάθουν αγκύλωση από την ένθερμη προσευχή. Κι ο Πλάστης με μια Του σκέψη θα δώσει διέξοδο στα δικά μας αδιέξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή