Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Ο ΓΚΕΪΤΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ! Ο ΟΗΕ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΒΙΝΤΕΟ




Από τη Ρόντα Γουίλσον 

Ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη («AI)» για λογοκρισία σε πραγματικό χρόνο της «παραπληροφόρησης» που σχετίζεται με τα εμβόλια, πυροδοτώντας μια έντονη συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου, τον έλεγχο του νου και το ξαναγράψιμο της ιστορίας από τη λεγόμενη «ελίτ».

Σύμφωνα με τον Bill Gates, η διαδικτυακή παραπληροφόρηση είναι το Νο 1 άλυτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί νέοι. 

Ο Γκέιτς ξοδεύει πολύ χρόνο και χρήμα πιέζοντας για μέτρα μετριασμού της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και εμβόλια, αλλά, όπως σημείωσε το CNBC, ένα πρόβλημα τον έχει αφήσει άναυδο – αυτό που αναφέρεται ως «παραπληροφόρηση».

Πρόσφατα, ο Γκέιτς πρότεινε την τεχνητή νοημοσύνη για λογοκρισία σε πραγματικό χρόνο αυτού που θεωρεί «παραπληροφόρηση για τα εμβόλια», υποστηρίζοντας ότι ενώ η ελευθερία του λόγου είναι σημαντική, θα πρέπει να έχει περιορισμούς, ειδικά όταν υποκινεί τη βία ή αποθαρρύνει τον εμβολιασμό.

Ο Γκέιτς, εξέχων υποστηρικτής των εμβολίων μέσω των «φιλανθρωπικών» οργανώσεών του, πιστεύει ότι όσοι συμβουλεύουν κατά των εμβολίων «υποκινούν τη βία» και εμποδίζουν τη δημόσια υγεία. 

Οραματίζεται την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο για τη δημιουργία και την επιβολή «ορίων» λόγου για τον έλεγχο της αφήγησης γύρω από τα εμβόλια.

Το διαφημιστικό του βίντεο, που ενισχύθηκε από το CNBC στις 5 Σεπτεμβρίου, είναι μάλλον αηδιαστικό, ακόμα κι αν διαρκεί λιγότερο από δύο λεπτά. 

Ωστόσο, εάν μπορείτε να το χωνέψετε ή αν όχι, έχετε δισκία κατά της ναυτίας στο χέρι, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.



Όπως σημείωσε το σχέδιο SHTF, η «παραπληροφόρηση» είναι η λέξη-κλειδί που χρησιμοποιούν οι «ελίτ» για να θρηνήσουν ότι οι σκλάβοι χρησιμοποιούν την ελευθερία του λόγου και δεν θα παραμείνουν στη γραμμή παπαγαλίζοντας την επίσημη αφήγησή τους.

Έτσι, αυτό που πραγματικά λέει ο Γκέιτς είναι ότι το πρόβλημά του είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει γρήγορη λύση ή μία λύση σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα ελευθερίας του λόγου.

Η υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου, Δρ Έμιλι Κάρτερ, προειδοποίησε ότι οι προτάσεις του Γκέιτς θα μπορούσαν να καταπνίξουν τον ανοιχτό διάλογο, να διαβρώσουν την ενημερωμένη συναίνεση στην ιατρική και να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο για ευρύτερη λογοκρισία, δίνοντας τελικά προτεραιότητα στον έλεγχο της σκέψης έναντι του διαφανούς και ανοιχτού λόγου.

Όπως αναφέρθηκε από το Natural News, «Η ιδέα της λογοκρισίας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι γεμάτη προκλήσεις. Κινδυνεύει να καταπνίξει σημαντικές συζητήσεις και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου επιτρέπονται μόνο οι απόψεις που έχουν υποστεί κυρώσεις», δήλωσε ο Κάρτερ. 

«Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να διαβρώσει τις αρχές του ανοιχτού διαλόγου και της ενημερωμένης συναίνεσης, οι οποίες είναι απαραίτητες για μια λειτουργική δημοκρατία».

Το Natural News συνέχισε: «Η ψυχοπαθητική προσπάθεια του Γκέιτς να ελέγξει τους ανθρώπους και να θάψει τους τραυματισμούς και τους θανάτους από εμβόλια χρησιμοποιώντας AI συνεχίζει ένα μοτίβο κακόβουλης συμπεριφοράς».


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Γκέιτς προωθεί την τεχνητή νοημοσύνη για τον έλεγχο της ομιλίας πριν από τη σύνοδο κορυφής του μέλλοντος του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, από τις 22 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, το αποτέλεσμα της οποίας, μέσω της υιοθέτησης του «Συμφώνου για το Μέλλον» και του παραρτήματός του του «Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου», ο ΟΗΕ στοχεύει να διαδραματίσει σημαντικό και κυβερνητικό ρόλο στην τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως.

Ο Νοτιοαφρικανός δικηγόρος Shabnam Palesa Mohamed έχει ετοιμάσει μια ανακοίνωση ότι ο καθένας μπορεί να υπηρετήσει στον εκπρόσωπο του ΟΗΕ της χώρας του, στον εκπρόσωπο της κεντρικής κυβέρνησης ή στο μέλος του Κοινοβουλίου και σε τοπικούς κρατικούς ή νομαρχιακούς αξιωματούχους πριν από τη σύνοδο κορυφής. 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την προκήρυξη ΕΔΩ και να βρείτε την αρχική ανακοίνωση στη σελίδα Substack του Mohamed ΕΔΩ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου