Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

"ΤΡΥΠΗΘΗΚΕ" Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ... Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ HATEM-2 ΔΙΑΝΥΣΕ ΣΕ 11′ ΤΑ 2040 ΧΛΜ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΗ.

ΟΙ ΧΟΥΤΙ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΕΠΛΗΞΑΝ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΟ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΣΤΑ 6 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
BEN GURION! ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ! 
15 ΒΙΝΤΕΟ


Οι Χούτι Υεμένης έπληξαν με βαλλιστικό πύραυλο το Τελ Αβίβ! 

Παραδόθηκε ο Σιδερένιος Θόλος. Διάνυσε σε 11′ τα 2040 χλμ ο πύραυλος Hatem-2 και καρφώθηκε σε υποδομή. Εκρήξεις και πυρκαγιά.

Ο πύραυλος έπεσε στην περιοχή Kfar Daniel, λιγότερο από 6 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Ben Gurion.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης οι Χούτι επιτέθηκαν με επιτυχία σε ζωτικής σημασίας εγκατάσταση στο Τελ Αβίβ με βαλλιστικό πύραυλο τύπου Hatem-2. 

Σειρήνες αντηχούσαν σε πολλές πόλεις στο νότιο Ισραήλ και ανατολικά του Τελ Αβίβ. Ενώ η Χεζμπολάχ πλαγιοκοπούσε τα βόρεια της χώρας, όπου ενεργοποιήθηκαν τα αμυντικά συστήματα, κι εντοπίστηκαν σχεδόν 40 πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από λιβανικό έδαφος.

Τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν το πύραυλο της Υεμένης. Ο πύραυλος φέρεται να ταξίδεψε 2.040 χιλιόμετρα σε 11 λεπτά, και έπληξε το στόχο γύρω στις 06:30 π.μ.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι «ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την Υεμένη». Το πρωί, ανώτερος αξιωματούχος των Χούτι έκανε μια απειλητική δήλωση κατά του Ισραήλ. «Από εδώ και στο εξής, συμβουλεύω τους Ισραηλινούς να μην εμπιστεύονται τα αμυντικά τους συστήματα. 

Εξετάζουμε σχολαστικά τα αμυντικά συστήματα του Ισραήλ και έχουμε νέες τεχνολογίες που θα δυσκολέψουν τον εχθρό να σταματήσει τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας», είπε, δίνοντας ένα μήνυμα που αμφισβητεί τις τρέχουσες αμυντικές γραμμές του Ισραήλ.

Αυτές οι δηλώσεις και οι εξελίξεις δείχνουν ότι η ένταση στην περιοχή θα κλιμακωθεί σταδιακά και ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές από το βόρειο και το νότιο μέτωπο. 

Αυτά τα γεγονότα και στα δύο μέτωπα αμφισβήτησαν για άλλη μια φορά την αποτελεσματικότητα των αμυντικών συστημάτων του Ισραήλ έναντι επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.IDF: «Ήμασταν σοκαρισμένοι από την αποτυχία εντοπισμού και αντιμετώπισης του πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς την πόλη του Τελ Αβίβ και ανοίγει έρευνα για το θέμα».

Περισσότεροι από 20 πύραυλοι αεράμυνας από τα συστήματα «Arrow» και «David’s Sling» εκτοξεύτηκαν από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και δεν μπόρεσαν να καταρρίψουν τον πύραυλο της Υεμένης που είχε στόχο το «Τελ Αβίβ».

Εβραϊκά ΜΜΕ: Για πρώτη φορά οι Χούτι καταφέρνουν να εκτοξεύσουν βαλλιστικό πύραυλο προς το κέντρο της χώρας.!!

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη πέφτει στο κεντρικό Ισραήλ δηλώνει η IDF.

Ο στρατός ερευνά το σύστημα αναχαίτισης μετά από πτώση πυραύλου στο πεδίο. Δυσαρέσκεια στο Ισραήλ. 

Το Κόμμα Yesh Atid: “Μια εντελώς κανονική χώρα. Μια χώρα που ξυπνά στις 6:29 π.μ. από την Υεμένη. Τι μπορεί να ειπωθεί. Η κυβέρνηση της εθνικής καταστροφής. Η δεξιά πτέρυγα φέρνει το χάος. Βάλτε τα κλειδιά. Πηγαίνετε σπίτι.”

Το κανάλι «Al-Mayadeen» ανέφερε από πηγές του ότι μια στρατιωτική ανακοίνωση των Χούτι θα περιλαμβάνει νέες λεπτομέρειες, τον στόχο της επίθεσης, τα μέσα πολέμου και άλλα μηνύματα. 

Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι το Ισραήλ και όλοι όσοι ζουν εκεί θα πρέπει να περιμένουν τα χειρότερα, «όσο συνεχίζεται η επιθετικότητα στη Γάζα και στην Αραβική Δυτική Όχθη».


Ισραηλινά ΜΜΕ: Πύραυλος επιφανείας-εδάφους διείσδυσε την αεράμυνα και έφτασε στο Τελ Αβίβ προερχόμενος από την Υεμένη.

Δεν είναι “Aramco” είναι “Τελ Αβίβ” ο πύραυλος έπεσε κοντά στην πόλη Lod προκάλεσε εκρήξεις και πυρκαγιά σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας. Οι Χούτι πλέον χτυπούν βασικές υποδομές του Ισραήλ.

Al Jazeera Channel: Πυρκαγιά ξέσπασε στον οικισμό Kafr Daniel μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι νωρίτερα είχε εκτοξεύσει δεκάδες Katyusha σε μια τεθωρακισμένη βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν


Θραύσματα αναχαίτισης έπεσαν στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Fathi Modi’in (φωτο)
Εκπρόσωπος IDF: Μετά τις ειδοποιήσεις που ενεργοποιήθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της χώρας, εντοπίστηκε πύραυλος εδάφους-εδάφους που πέρασε στη χώρα από ανατολικά και έπεσε σε ανοιχτή περιοχή, δεν υπάρχουν θύματα αναφέρει το IsraelHayomHeb.



Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, 5 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν αντιμετώπισαν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από περιοχές υπό τον έλεγχο των Χούθι, ενώ δεν καταγράφηκαν θύματα σε άλλο περιστατικό όπου σιδηροδρομική γραμμή έπιασε φωτιά στο Τελ Αβίβ μετά από επίθεση με πυραύλους των Χούτι.

Ο πύραυλος Υεμένης έστειλε 2.000.000 Ιραηλινούς στα καταφύγια

Χτυπήθηκε ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός Gezer σήμερα από βαλλιστικό πύραυλο της Υεμένης.
Ο νέος υπερηχητικός πύραυλος της Υεμένης εισάγει ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης ενάντια στο Ισραήλ.

Η Υεμένη εκτόξευσε πύραυλο εδάφους-εδάφους στο Τελ Αβίβ από απόσταση 2040 χλμ., παρακάμπτοντας όλα τα δυτικοαραβικά μέτρα που έχουν αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο πύραυλος έφτασε κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και τα ισραηλινά συστήματα αναχαίτισης δεν κατάφεραν να τον καταρρίψουν.

Η Υεμένη εκτόξευσε πύραυλο εδάφους-εδάφους στο Τελ Αβίβ από απόσταση 2040 χλμ., παρακάμπτοντας όλα τα δυτικοαραβικά μέτρα που έχουν αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο πύραυλος έφτασε κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και τα ισραηλινά συστήματα αναχαίτισης δεν κατάφεραν να τον καταρρίψουν.

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, οι επιβάτες έπρεπε να βρουν καταφύγιο σε καταφύγια, ενώ στα τρένα οι ταξιδιώτες προστατεύονταν κάτω από τις θέσεις τους μεταφέρει το i24 NEWS

Τα συντρίμμια του πυραύλου αναχαίτισης έπεσαν κοντά στο Modiin
Συντρίμμια από πυραύλους αναχαίτισης έπεσαν κοντά στον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Ισραήλ

Στις 6:30 το πρωί της Κυριακής, οι κάτοικοι της μητροπολιτικής περιοχής του Τελ Αβίβ και του κεντρικού Ισραήλ ξύπνησαν από τους ήχους των σειρήνων. Αυτοί οι συναγερμοί ακολουθήθηκαν γρήγορα από εκρήξεις.

Ο συναγερμός επεκτάθηκε σε πολλές πόλεις, όπως οι Rishon Lezion, Ramat Gan, Holon, Or Yehuda, Kiryat Ono, Elad, Rehovot, Savyon, Shoham, Lod, Modiin-Maccabim-Reut, Nes Ziona, Ramla, Be ‘er Ya’akov και Yehud-Monosson. 

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, οι επιβάτες έπρεπε να βρουν καταφύγιο σε καταφύγια, ενώ στα τρένα οι ταξιδιώτες κρύβονταν κοντά στις θέσεις τους.

Το IDF επιβεβαίωσε ότι αυτές οι ειδοποιήσεις προκλήθηκαν από τον εντοπισμό ενός πυραύλου εδάφους-εδάφους που είχε διεισδύσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Ο τελευταίος τερμάτισε τον αγώνα του σε περιοχή κοντά στο Λοντ.

Το IDF αρχικά ανέφερε ότι ο πύραυλος προερχόταν από τα ανατολικά, προτού διευκρινίσει ότι είχε εκτοξευθεί από την Υεμένη. 

Αυτή η επίθεση ακολούθησε απειλές από τους Χούτι της Υεμένης ότι θα χτυπήσουν το Ισραήλ, ως αντίποινα για μια επίθεση στο λιμάνι της Χοντέιντα δύο μήνες νωρίτερα.

Συντρίμμια από πυραύλους αναχαίτισης έπεσαν στο Modiin
Παρά την εκτόξευση αναχαιτιστών, ο πύραυλος δεν μπορούσε να εξουδετερωθεί πριν από την πρόσκρουσή του κοντά στο Λοντ. 

Συντρίμμια από έναν από τους αναχαιτιστές έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου ενός θραύσματος που χτύπησε τον σταθμό Modi’in. 

Ο δήμαρχος της πόλης, Haim Bibas, επικοινώνησε μέσω Facebook, εξηγώντας την κατάσταση και διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν γίνει ακόμη αλλαγές στις συνήθεις οδηγίες, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Οι αστυνομικοί έχουν εξασφαλίσει την περιοχή πρόσκρουσης στο σταθμό Modi’in και συνεχίζουν την έρευνά τους για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα συντρίμμια σε κίνδυνο για τον πληθυσμό. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Ο πύραυλος της Υεμένης που στόχευε το Τελ Αβίβ ήταν υπερηχητικός!.

ΤΩΡΑ Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης:

«Με τη χάρη του Θεού, η πυραυλική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση με στόχο έναν ισραηλινό στρατιωτικό στόχο στην περιοχή Γιάφα/Τελ Αβίβ της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Η επιχείρηση εκτελέστηκε με τη χρήση νέου υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος έφτασε επιτυχώς στον στόχο του, με τις άμυνες του εχθρού να αποτυγχάνουν να τον αναχαιτίσουν.

Ο πύραυλος κάλυψε μια απόσταση 2.040 χιλιομέτρων σε 11 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου