Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Ο ΡΩΣΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ...

ΝΤΟΥΓΚΙΝ ΣΤΟΝ ΤΑΚΕΡ ΚΑΡΛΣΟΝ: «ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ)»!

 ΒΙΝΤΕΟ



Ντάγκιν στον Τάκερ Κάρλσον: μια ιδεολογία υπάρχει ο φιλελευθερισμός που είναι η απελευθέρωση ατόμου από κάθε συλλογική ταυτότητα ως και από την έσχατη αυτή του φύλου και της ανθρώπινης ταυτότητας (μετανθρωπισμός)!

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον που πήρε συνέντευξη από τον Πούτιν τώρα πήγε Μόσχα και πήρε συνέντευξη και από το Ρώσο φιλόσοφο Αλεξάντερ Ντάγκιν. 

Ένα βίντεο της συνομιλίας δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Carlson στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter), μετέδωσε το TASS. Ο δημοσιογράφος αποκάλεσε τον Ντάγκιν «τον πιο διάσημο πολιτικό φιλόσοφο στη Ρωσία».

«Οι ιδέες του θεωρούνται τόσο επικίνδυνες που η ουκρανική κυβέρνηση σκότωσε την κόρη του ο Μπάιντεν απαγόρευσε τα βιβλία του και η Amazon δεν θα πουλήσει τα βιβλία του Μιλήσαμε μαζί του στη Μόσχα» είπε ο Κάρλσον.

Ο Ρώσος διανοούμενος τόνισε ότι «μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, δεν έχουν απομείνει ιδεολογίες στον κόσμο εκτός από τον φιλελευθερισμό» και ότι ο ίδιος ο φιλελευθερισμός είναι «η απελευθέρωση του ατόμου από κάθε συλλογική ταυτότητα όπως αυτές του φύλου και τέλος της ίδιας της ανθρώπινης ταυτότητας (μετανθρωπισμός) ».

Ο Αλεξάντερ Ντάγκιν:

Νομίζω ότι όλα άρχισαν με τον ατομικισμό. Ο ατομικισμός ήταν μια λανθασμένη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης της φύσης του ανθρώπου. όταν εσείς ταυτίζετε τον ατομικισμό με τον άνθρωπο με την ανθρώπινη φύση εσείς κόπτετε όλες τις σχέσεις του με οτιδήποτε. 

Έχετε μια πολύ ειδική ιδέα του υποκειμένου του φιλοσοφικού υποκειμένου ως ατομικό. Έτσι όλα άρχισαν στον Αγγλοσαξονικό κόσμο με την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση και νομιναλισμό καθώς για νομιναλιστική στάση για δεν υπάρχουν ιδέες παρά μόνο πράγματα μόνο ατομικά πράγματα. 

Έτσι το ατομικό ήταν το κλειδί και πάντα ήταν η αντίληψη-κλειδί που έβαζε στο κέντρο η φιλελεύθερη ιδεολογία και ο φιλελευθερισμός . 

Κατά την ανάγνωση μου αυτό είναι ένα είδος ιστορικής πολιτιστικής και πολιτικής και φιλοσοφικής διαδικασίας της απελευθέρωσης του ανθρώπου από κάθε λογής συλλογική ταυτότητα κι αυτό άρχισε με την άρνηση της Καθολικής Εκκλησίας ως συλλογικής ταυτότητας της αυτοκρατορίας…

Μεταπολεμικά στον 20ο αιώνα υπήρξε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στον φιλελευθερισμό κομμουνισμό και φασισμό και μια ακόμη νίκη του φιλελευθερισμού και μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης υπήρξε μόνο ο φιλελευθερισμός και ο Francis Fukuyama σημείωσε δεν υπάρχουν άλλες ιδεολογίες με εξαίρεση τον φιλελευθερισμό.

 Και ο φιλελευθερισμός ήταν η απελευθέρωση αυτών των ατόμων από κάθε είδους συλλογικής ταυτότητας.

Υπήρχαν πλέον μόνο 2 συλλογικές ταυτότητες από τις οποίες να απελευθερωθούν. Η ταυτότητα του γένους – φύλου που είναι μια συλλογική ταυτότητα. Είσαι συλλογικά άντρας ή γυναίκα. 

Επομένως δεν μπορείς να είσαι μόνος. Έτσι μια απελευθέρωση από το φύλο-γένος οδήγησε σε διεμφυλικά άτομα σε τρανσέξουαλ σε LGBT και μια νέα μορφή σεξουαλικού ατομικισμού. 

Έτσι το φύλο είναι θέμα επιλογής κι αυτό ακριβώς δεν ήταν μια απόκλιση του φιλελευθερισμού. Ήταν απαραίτητο στοιχείο υλοποίησης και νίκης αυτής της φιλελεύθερης ιδεολογίας. και η τελευταία φάση δεν είχε ακόμη ολοσχερώς πραγματωθεί. 

Είναι η απελευθέρωση από την ανθρώπινη ταυτότητα. Η ανθρωπότητα είναι κι αυτή θέμα επιλογής. Και τώρα εμείς επιλέγουμε εσείς στη Δύση επιλέγετε το φύλο που θέλετε όπως θέλετε.

Και η τελευταία φάση είναι η διαδικασία εφαρμογής του φιλελευθερισμού είναι το να είσαι άνθρωπος από επιλογή κατ΄επιλογήν άνθρωπος. ΄Ετσι μπορείς να επιλέξεις την ατομική σου ταυτότητα να είσαι άνθρωπος ή να μην είσαι .

 Αυτό έχει ένα όνομα διανθρωπισμός, μετανθρωπισμός. Μοναδικά, τεχνητή νοημοσύνη Klaus Schwab ή Kurzweil ή Harati. 

Αυτοί ανοιχτά δηλώνουν ότι αυτό είναι το αναπόφευκτο μέλλον της ανθρωπότητας. Έτσι φθάσαμε στον τερματικό σταθμό της ιστορίας . Εμείς τελικά πριν 500 χρόνια μπήκαμε σε αυτό το τρένο και τώρα φθάνουμε στον τελευταίο σταθμό.

 Αυτή είναι η ανάγνωση μου και όταν όλα τα στοιχεία όλες οι φάσεις κόβετε την παράδοση με το παρελθόν. Εσείς πια δεν είστε προτεστάντες είστε υλιστές αθεϊστές. Δεν είστε πια εθνικό κράτος που υπηρέτησε το φιλελεύθερο ν΄ απελευθερωθεί από την αυτοκρατορία.

Τελικά η οικογένεια καταστράφηκε υπέρ του ατομικισμού και το τελευταίο πράγμα το φύλο έχει σχεδόν κι αυτό ξεπεραστεί είναι ζήτημα επιλογής.. Και τώρα το να είσαι άνθρωπος ή να μην είσαι αυτή είναι η πολιτική ατζέντα του αύριο..

Αυτός είναι ο Αγγλοσαξονικός κόσμος που είναι σε αυτή τη διαδικασία άρχισε με τον εμπειρισμό το νομιναλισμό Προτεσταντισμό ….

Το πρόβλημα είναι οι 2 ορισμοί του φιλελευθερισμού. Ο παλιός ο κλασικός φιλελευθερισμός ήταν υπέρ της δημοκρατίας.

 Δημοκρατία σήμαινε την κυριαρχία της πλειοψηφίας, αλλά τώρα στο νεοφιλελευθερισμό σημαίνει την κυριαρχία της μειοψηφίας κι αυτό όχι στο όνομα της ελευθερίας αλλά εν ονόματι του woke-ισμού. 

Επειδή η πλειοψηφία μπορεί να επιλέξει κάποιον σαν τον Πούτιν οπότε πρέπει να είναι υπό έλεγχο της μειοψηφίας .

Αυτό δεν είναι δημοκρατία είναι ολοκληρωτισμός. Αυτό συμβαίνει τώρα στις δυτικές χώρες. Τώρα καλούν το άτομο να απελευθερωθεί από την ατομικότητα του προς μια άλλη κατεύθυνση. 

Σχεδόν όλα τα αμερικάνικα φιλμ της επιστημονικής φαντασίας από το 19ο αι έγιναν πραγματικότητα τον 20ο. έτσι το Matrix ή Terminator δίνουν διάφορες εκδοχές του μέλλοντος με μετανθρωπισμό, άνθρωπος κατ΄επιλογήν, τεχνητή νοημοσύνη.


«Παλιά δημοκρατία σήμαινε την κυριαρχία της πλειοψηφίας, αλλά τώρα σημαίνει την κυριαρχία της μειοψηφίας. Αυτό συμβαίνει τώρα στις δυτικές χώρες», είπε ο Ρώσος ιδεολόγος στον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με τον Ντάγκιν, η Δύση είναι δυσαρεστημένη που ο Πούτιν δεν συμμερίζεται τις αξίες της απομάκρυνσης της Ρωσίας από την παγκόσμια επιρροή.

Ο Πούτιν αναβιώνει τις παραδοσιακές αξίες, την κρατική κυριαρχία, τον χριστιανισμό, την παραδοσιακή οικογένεια είπε ο φιλόσοφος.




5 σχόλια:

  1. Ο Ορθόδοξος Ρώσος φιλόσοφος, αποκαλύπτει την ζοφερή προοπτική του Μετανθρωπισμού (TransHumanism PostHumanism) που ετοιμάζουν οι Δυτικοί ηγέτες για όλη την ανθρωπότητα. Λόγια αληθινά, που τσούζουν, που κυριολεκτικά τσουρουφλίζουν τους κοσμοκράτορες της Δύσης, γιατί αποκαλύπτουν τα μοχθηρά σατανικά σχέδια τους. Σε τέτοιο βαθμό τους ενοχλούν που απαγόρευσαν την κυκλοφορία των βιβλίων του Ντάγκιν στις ΗΠΑ, στο Amazon (τόσο πολύ φοβούνται οι «δημοκράτες» τις απλές ιδέες του φιλοσόφου) που μουλωχτά, ύπουλα, δολοφόνησαν την ίδια την μονάκριβη κόρη του, βάζοντας βόμβα στο αυτοκίνητο της.
    .
    Μια από τις πρώτους νεομάρτυρες της Χριστιανικής Πίστης στην εποχή του Αντιχρίστου.
    .
    Ντάγκιν: Αυτή η επιλογή της Δύσης για το μέλλον της ανθρωπότητας έχει ένα όνομα λέγεται Διανθρωπισμός (=TransHumanism), Μετανθρωπισμός (PostHumanism), Μοναδικότητα (Singularity), Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), Κλάους Σβαμπ (Klaus Schwab) ή Ρέι Κέρζουελ (Ray Kurzweil), ή Γιούβαλ Χαράρι (Yuval Harari). Αυτούς που προανέφερα ανοιχτά δηλώνουν ότι αυτό είναι το αναπόφευκτο μέλλον, ο μονάδρομος της ανθρωπότητας. Έτσι φθάσαμε στον τερματικό σταθμό της ανθρώπινης ιστορίας.
    .
    Ντάγκιν: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ Μετανθρωπισμού που μας ετοιμάζουν οι δυτικοί ηγέτες δείτε αυτές τις ταινίες. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ των εωσφοριστών. ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ από μόνοι του ετοιμάζαν πριν 40 χρόνια το TransHumanist μέλλον.
    .
    Ντάγκιν: … ο Μετα-ανθρωπιστικός (post-humanist) φουτουρισμός των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, είναι ένα είδος όχι μόνο ρεαλιστικής περιγραφής ενός πολύ πιθανού μέλλοντος, αλλά και ένα είδος πολιτικού μανιφέστου, μια πολιτικής διακήρυξης των προθέσεων της Δύσης για το μέλλον της ανθρωπότητας. Έτσι, αυτό είναι ένα είδος του ευσεβούς πόθου της Δύσης για το μέλλον. Δεν ξέρω ούτε μια φουτουριστική ταινία της Δύσης που να παρουσιάζει την επιστροφή των ανθρώπων στην παραδοσιακή ζωή, της ευημερίας, των πολύτεκνων οικογενειών και όλα αυτά που παρουσιάζονται είναι σκοτεινά, και μαύρα.
    .
    Ντάγκιν: Αυτό περιγράφεται στις ταινίες, με πολλούς τρόπους. Σχεδόν όλα τα Αμερικανικά φιλμ επιστημονικής φαντασίας, από το 19ο αιώνα έχουν έγινει πραγματικότητα στον 21ο αιώνα, στην τρέχουσα δεκαετία του 2020. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ρεαλιστικό από την επιστημονική φαντασία. Έτσι, αν σκεφτείς τα φιλμ όπως: το Matrix ή τον Εξολοθρευτή (Terminator) ή ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη), μας δίνουν τις διάφορες εκδοχές του μέλλοντος της ανθρωπότητας, που μας ετοιμάζουν με τον μετανθρωπισμό, (PostHumanism) ή άνθρωπος κατ’ επιλογήν, ή άνθρωπος συγχωνευμένος με τεχνητή νοημοσύνη …
    .
    Αν κάποιος θέλει να δει το φρικτό μέλλον που ετοιμάζουν για όλη την ανθρωπότητα, την ψηφιακή τυραννία του «Μεγάλου Αδελφού» λέει ο Ρώσος Ορθόδοξος φιλόσοφος δείτε τις ταινίες του Νεοεποχικού σατανοκρατούμενου Χόλυγουντ. Το Σάιμποργκ, ( «cyborg, cyberneticus organismus») είναι ένας ημιανθρώπινος αυτοματοποιημένος τεχνητός οργανισμός ο οποίος ενισχύει ή διευρύνει τις δυνατότητές του χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα. Τα σάιμποργκ συχνά εμφανίζονται να διαθέτουν συνδυασμό οργανικών (ζωτικών) και μηχανικών (συνθετικών) μερών σώματος, όπως ο Εξολοθρευτής (Terminator) από την ομώνυμη ταινία, ή τα σάιμποργκ από ταινίες όπως Blade Runner και Α.Ι. (Τεχνητή Νοημοσύνη).
    .
    1- 1- Terminator Ο Εξολοθρευτής Σβαντζενέγκερ (Terminator -1984)
    2- 2- Terminator —Μέρα Κρίσης (1991)
    3- 3- Terminator —Η Εξέγερση των Μηχανών (2003)
    4- 4- Terminator —Η Σωτηρία (2009)
    5- 5- Terminator —Γένεσις (2015)
    6- 6- Terminator —Σκοτεινό Πεπρωμένο (2019)
    7- ΑΙ (Artificial Intelligence = Τεχνητή Νοημοσύνη) 2001 παραγωγός/σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ
    8- Το Μάτριξ (Matrix) (1999
    9- Blade Runner 2049 (2017)
    Αυτές οι ταινίες προαναγγέλλουν τον μετανθρωπιστικό κόσμο που καταφθάνει. Και όπως λέει ο Μεγάλος Ορθόδοξος Ρώσος φιλόσοφος αυτές είναι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ των Νεοεποχιτών εωσφοριστών της Δύσης.
    .
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΫΤΕΡΑ

    .
    Ο Χριστός Ανέστη ! Καλό Πάσχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ρώσος διανοούμενος τόνισε ότι: «Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, δεν έχουν απομείνει άλλες ιδεολογίες στον κόσμο εκτός από τον φιλελευθερισμό» και ότι ο ίδιος ο φιλελευθερισμός είναι η απελευθέρωση του ατόμου από κάθε είδους συλλογικής ταυτότητας ακόμη από τις έσχατες συλλογικές ταυτότητες, όπως είναι αυτές του φύλου (άνδρας/γυναίκα) και τέλος ακόμη και αυτής της ίδιας της ανθρώπινης ταυτότητας (μετανθρωπισμός) ».
    Ο Αλεξάντερ Ντάγκιν είπε: Νομίζω ότι όλα άρχισαν με τον ατομικισμό. Ο ατομικισμός ήταν μια λανθασμένη αντίληψη για το τι είναι η ανθρώπινη φύση. Όταν εσείς (οι Αμερικάνοι) ταυτίζετε τον ατομικισμό με τον άνθρωπο, με την ανθρώπινη φύση, τότε αποκόπτετε όλες τις σχέσεις που έχει ο άνθρωπος με οτιδήποτε άλλο. Έχετε μια πολύ περίεργη ιδέα του φιλοσοφικού υποκειμένου για τι είναι άτομο, τι είναι άνθρωπος.
    Έτσι όλα άρχισαν στον Αγγλοσαξονικό κόσμο με την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση και τον Νομιναλισμό, καθώς σύμφωνα με την νομιναλιστική θεωρία, δεν υπάρχουν ιδέες παρά μόνο πράγματα, μόνο ατομικά πράγματα. Έτσι το ο ατομικισμός, το άτομο, ήταν το κλειδί … που έβαζε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της η φιλελεύθερη ιδεολογία και ο φιλελευθερισμός. Σύμφωνα με την δική μου θεώρηση, αυτό είναι ένα είδος ιστορικής, πολιτιστικής, πολιτικής και φιλοσοφικής διαδικασίας της απελευθέρωσης του ανθρώπου από κάθε είδους συλλογική ταυτότητα …
    .
    Μεταπολεμικά στον 20ο αιώνα υπήρξε μια μεγάλη αντιπαράθεση ανάμεσα στον φιλελευθερισμό, τον κομμουνισμό και τον φασισμό και μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την νίκη του φιλελευθερισμού, παρέμεινε κυρίαρχη ιδεολογία μόνο ο φιλελευθερισμός. Και όπως σημείωσε ο Φράνσις Φουκουγιάμα (το «Τέλος της Ιστορίας») δεν υπάρχουν πια άλλες ιδεολογίες, παρά μόνο ο φιλελευθερισμός. Και η κοσμοθεωρία αυτή του φιλελευθερισμού πρεσβεύει την απελευθέρωση του ατόμου, του ανθρώπου από κάθε είδους συλλογικής ταυτότητας.
    .
    Έχουν απομείνει πλέον μόνο 2 συλλογικές ταυτότητες από τις οποίες ακόμη πρέπει να απελευθερωθούν οι άνθρωποι. 1. Η ταυτότητα του σεξ– φύλου (άνδρας/γυναίκα) που είναι και αυτή μια συλλογική ταυτότητα. Είσαι συλλογικά άντρας ή γυναίκα. Επομένως δεν μπορείς να είσαι μόνος. Έτσι, η απελευθέρωση από αυτήν την συλλογική ταυτότητα του φύλου-του σεξ οδήγησε σημέρα στην εμφάνιση των διεμφυλικών ατόμων, των τρανσέξουαλ ατόμων, στην δημιουργία του κινήματος των ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBT) και σε μια νέα μορφή σεξουαλικού ατομικισμού. Έτσι, στον Δυτικό κόσμο το φύλο (άνδρας/γυναίκα) είναι θέμα επιλογής, (δηλαδή επιλέγεις το θέλεις να είσαι άνδρας ή γυναίκα ή και τα δύο) κι αυτό ακριβώς δεν αποτελεί μια απόκλιση του φιλελευθερισμού. Ήταν και αυτό απαραίτητο στοιχείο της φιλελεύθερης ιδεολογίας, και τέλος απομένει ένα τελευταίο πράγμα που ακόμη δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί ολοκληρωτικά. Είναι η απελευθέρωση από την συλλογική ανθρώπινη ταυτότητα, (η απελευθέρωση από την υποχρέωση το να είσαι άνθρωπος). Το να είσαι ή να παραμείνεις άνθρωπος στην δύση, σύμφωνα με την φιλελεύθερη κοσμοαντίληψη είναι και αυτό θέμα επιλογής. Όπως, και σήμερα εσείς στη Δύση επιλέγετε το ποιο φύλο θέλετε να είστε, άνδρας ή γυναίκα, ανάλογα με την επιλογή σου. Και αυτός είναι ο τελευταία σταθμός στην διαδικασία εφαρμογής του φιλελευθερισμού. Είναι το να επιλέγεις αν θέλεις να μείνεις άνθρωπος, να είσαι κατ’ επιλογήν άνθρωπος. ΄Έτσι μπορείς να επιλέξεις την ατομική σου ταυτότητα, να είσαι άνθρωπος ή να μην είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .
    Αυτή η επιλογή έχει ένα όνομα λέγεται Διανθρωπισμός (=TransHumanism), Μετανθρωπισμός (PostHumanism), Μοναδικότητα (Singularity), Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), Κλάους Σβαμπ (Klaus Schwab) ή Ρέι Κέρζουελ (Ray Kurzweil), ή Γιούβαλ Χαράρι (Yuval Harari). Αυτούς που προανέφερα ανοιχτά δηλώνουν ότι αυτό είναι το αναπόφευκτο μέλλον, ο μονάδρομος της ανθρωπότητας. Έτσι φθάσαμε στον τερματικό σταθμό της ανθρώπινης ιστορίας. Εμείς τελικά πριν 500 χρόνια μπήκαμε σε αυτό το τρένο και τώρα φθάνουμε πλέον στον τελευταίο σταθμό. Αυτά είναι τα δεδομένα που μπορώ εγώ να αντιληφθώ, και όλα τα στοιχεία δείχνουν οι δυτικοί θέλουν να ξεκόψουν από την παράδοση και από το παρελθόν.
    Εσείς οι δυτικοί πια δεν είστε πια Προτεστάντες αλλά είστε πλέον Κοσμικοί υλιστές αθεϊστές. Δεν είστε πια ένα εθνικό κράτος που υπηρέτησε τον φιλελεύθερισμό για να απελευθερωθεί από την αυτοκρατορία, που σας καταπιέζει και τώρα, είστε ένα εθνικό κράτος γίνεται με τη σειρά του εμπόδιο, ώστε ζητάτε να απελευθερωθείτε από την έννοια του εθνικού κράτους τελικά.
    .
    Τελικά η Οικογένεια καταστρέφεται υπέρ αυτού του ατομικισμού και το τελευταίο εμπόδιο πλέον είναι η επιλογή του φύλου, επιλέγεις αν θέλεις να είσαι άνδρας ή γυναίκα. Αλλά, και αυτό έχει πλέον ξεπεραστεί, μια και αυτό είναι ζήτημα επιλογής, στην Δύση. Και τώρα απομένει ο τελευταίος τερματικός σταθμός για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της διαδικασίας του Ελευθεριασμού (liberalim). Το να επιλέγεις αν θέλεις να είσαι άνθρωπος (1.0) ή να μην είσαι, και να θέλεις να γίνεις μετάνθρωπος (2.0). Και αυτή είναι είναι η πολιτική και ιδεολογική ατζέντα του αύριο …
    Αυτός είναι ο ΑγγλοΣαξονικός κόσμος, που ξεκίνησε αυτή τη φιλελεύθερη διαδικασία, που άρχισε με τον Εμπειρισμό, το Νομιναλισμό, τον Προτεσταντισμό και να τώρα που είστε μπροστά ως Αγγλοσάξονες πιο αφυδατωμένοι στον φιλελευθερισμό από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο … για να καταλήξει σε όλα αυτά που μόλις είπα.

    .
    Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν δύο ορισμοί του φιλελευθερισμού. Υπάρχει ο παλιός Κλασικός Φιλελευθερισμός. Και ο Νέος Φιλελευθερισμός. Ο Κλασικός Φιλελευθερισμός ήταν υπέρ της δημοκρατίας. Δημοκρατία σήμαινε την κυριαρχία της πλειοψηφίας της συναίνεσης, της ατομικής ελευθερίας. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με κάποιο τρόπο με την ελευθερία των άλλων. Και τώρα έχουμε ήδη φτάσει εντελώς στον επόμενο σταθμό. Και τώρα έχουμε ήδη φτάσει εντελώς στην επόμενη φάση. Και η επόμενη φάση: ο Νέος Φιλελευθερισμός. Τώρα δεν πρόκειται για την κυριαρχία της πλειοψηφίας, αλλά για την κυριαρχία των μειονοτήτων κι αυτό όχι στο όνομα της ατομικής ελευθερίας, αλλά εν ονόματι του woke-ισμού (wokism). … Στο παρελθόν η δημοκρατία σήμαινε την κυριαρχία της πλειοψηφίας. Και τώρα όμως ο Νεοφιλελευθερισμός προωθεί, δίνει προτεραιότητα στην κυριαρχία των μειονοτήτων και περιφρονεί την πλειοψηφία. Επειδή η πλειοψηφία μπορεί να επιλέξει κάποιον ηγέτη σαν τον Πούτιν στην Ρωσία, τότε αυτό δεν είναι αρεστό και πρέπει να τεθεί, υπό το έλεγχο της μειοψηφίας. Έτσι, … με αυτή την λογική … η πλειοψηφία πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο και οι μειονότητες πρέπει να κυριαρχήσουν επί της πλειοψηφίας. Αλλά, αυτό δεν είναι Δημοκρατία, αλλά Ολοκληρωτισμός.
    Και τώρα δεν μιλάμε για την υπεράσπιση του ατόμου της ελευθερίας, … και όλα αυτά στο όνομα του του υποχρεωτικού «εκσυγχρονισμού και της προόδου». Δεν είναι δικαίωμά σας να είστε ή να μην είστε προοδευτικοί. Όχι πρέπει υποχρεωτικά να είστε «προοδευτικοί θέλετε δεν θέλετε». Είναι καθήκον σας να είστε προοδευτικοί, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσετε αυτή την ατζέντα. … Κάποτε ο φιλελευθερισμός καταπολέμησε κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση και εντολών. Και τώρα με τη σειρά του μεταλλασσόμενος σε Νεοφιλελευθερισμό έγινε ολοκληρωτικός, όχι ελεύθερος όπως ήταν κάποτε.



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. .
    Αυτό περιγράφεται στις εικόνες, στις αμερικανικές εικόνες, στις ταινίες, με πολλούς τρόπους. Έτσι νομίζω ότι, ξέρετε ότι όλες οι επιστημονικές φαντασιώσεις, σχεδόν όλες του 19ου αιώνα πραγματοποιήθηκαν στην πραγματικότητα τη δεκαετία του '20. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ρεαλιστικό από την επιστημονική φαντασία. Και αν σκεφτείς το Matrix ή τον Terminator, έχεις τόσες πολλές λίγο-πολύ συμπίπτουσες εκδοχές του μέλλοντος, του μέλλοντος με τη μετα-ανθρώπινη ή την ανθρώπινη προαιρετική κατάσταση ή την τεχνητή νοημοσύνη. Το Χόλιγουντ έχει γυρίσει πολλές, πολλές, πολλές ταινίες. Νομίζω ότι απεικονίζουν σωστά την πραγματικότητα του κοντινού μέλλοντος. Έτσι, για παράδειγμα, αν θεωρήσουμε τον άνθρωπο, την ανθρώπινη φύση ως ένα είδος λογικών ζώων. Έτσι, θα μπορούσατε τώρα με την τεχνολογία μας, θα μπορούσατε να τα παράγετε, έτσι ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε, λογικά ζώα ή να τα συνδυάσετε ή να τα κατασκευάσετε και τεχνητή νοημοσύνη, ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη, δίκτυο συν τεράστια βάση δεδομένων. Είναι ένα είδος βασιλιά του κόσμου, θα έλεγα, που θα μπορούσε όχι μόνο να χειριστεί, αλλά και να δημιουργήσει πραγματικότητες, επειδή οι πραγματικότητες είναι απλώς εικόνες, απλώς αισθήσεις, απλώς συναισθήματα. Νομίζω λοιπόν ότι ο μετα-ανθρωπιστικός φουτουρισμός είναι ένα είδος όχι μόνο ρεαλιστικής περιγραφής ενός πολύ πιθανού και πιθανού μέλλοντος, αλλά και ένα είδος πολιτικής εκδήλωσης.
    .
    Αυτό περιγράφεται στις εικόνες, στις αμερικανικές εικόνες, στις ταινίες, με πολλούς τρόπους. Έτσι νομίζω ότι, ξέρετε ότι όλες οι επιστημονικές φαντασιώσεις, σχεδόν όλες του 19ου αιώνα πραγματοποιήθηκαν στην πραγματικότητα τη δεκαετία του '20. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ρεαλιστικό από την επιστημονική φαντασία. Και αν σκεφτείς το Matrix ή τον Terminator, έχεις τόσες πολλές λίγο-πολύ συμπίπτουσες εκδοχές του μέλλοντος, του μέλλοντος με τη μετα-ανθρώπινη
    Αυτό συμβαίνει τώρα στις δυτικές χώρες. Τώρα καλούν το άτομο να απελευθερωθεί από την ίδια την ατομικότητα του, προς μια άλλη σκοτεινή και άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό το μέλλον που ετοιμάζεται περιγράφεται στις … και στις αμερικανικές εικόνες με πολλούς τρόπους. Σχεδόν όλα τα Αμερικανικά φιλμ επιστημονικής φαντασίας, από το 19ο αιώνα έχουν έγινει πραγματικότητα στον 21ο αιώνα, στην τρέχουσα δεκαετία του 2020. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ρεαλιστικό από την επιστημονική φαντασία. Έτσι, αν σκεφτείς τα φιλμ όπως: το Matrix ή τον Εξολοθρευτή (Terminator) ή ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη),μας δίνουν τις διάφορες εκδοχές του μέλλοντος της ανθρωπότητας, που μας ετοιμάζουν με τον μετανθρωπισμό, (PostHumanism) ή άνθρωπος κατ’ επιλογήν, ή άνθρωπος συγχωνευμένος με τεχνητή νοημοσύνη …
    .
    Νομίζω λοιπόν ότι ο μετα-ανθρωπιστικός φουτουρισμός είναι ένα είδος όχι μόνο ρεαλιστικής περιγραφής ενός πολύ πιθανού και πιθανού μέλλοντος, αλλά και ένα είδος πολιτικής εκδήλωσης. Έτσι, αυτό είναι ένα είδος ευσεβούς πόθου. Και το γεγονός ότι δεν έχετε κανένα λαμπρό παραδοσιακό μέλλον που περιγράφεται στις ταινίες. Δεν ξέρω καμία ταινία του μέλλοντος και της Δύσης που να έχει γίνει για την επιστροφή της παραδοσιακής ζωής, της ευημερίας, των πολύτεκνων οικογενειών και όλα είναι αρκετά στη σκιά, αρκετά μαύρα
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Χόλιγουντ έχει γυρίσει πάρα πολλές ταινίες σχετικά με αυτό θέμα. Νομίζω ότι απεικονίζουν την πραγματικότητα του κοντινού μέλλοντος μας. Έτσι, για παράδειγμα, θα συμβεί μελλοντικά αν θεωρήσουμε τον άνθρωπο, την ανθρώπινη φύση ως ένα είδος λογικού ζώου. Έτσι, θα μπορούσατε τώρα με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, να τα κατασκευάσετε τέτοιους νοήμονα όντα, μετανθρώπους, να συγχωνεύσετε τον άνθρωπο με την ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό με το διαδίκτυο και τις τεράστιες βάσεις δεδομένων. …

    Νομίζω λοιπόν ότι ο Μετα-ανθρωπιστικός (post-humanist) φουτουρισμός των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, είναι ένα είδος όχι μόνο ρεαλιστικής περιγραφής ενός πολύ πιθανού μέλλοντος, αλλά και ένα είδος πολιτικού μανιφέστου, μια πολιτικής διακήρυξης των προθέσεων της Δύσης για το μέλλον της ανθρωπότητας. Έτσι, αυτό είναι ένα είδος του ευσεβούς πόθου της Δύσης για το μέλλον. Δεν ξέρω ούτε μια φουτουριστική ταινία της Δύσης που να παρουσιάζει την επιστροφή των ανθρώπων στην παραδοσιακή ζωή, της ευημερίας, των πολύτεκνων οικογενειών και όλα αυτά που παρουσιάζονται είναι σκοτεινά, και μαύρα.
    .
    Έτσι, αν έχετε συνηθίσει εσείς (οι Αμερικάνοι) να βάφετε τα πάντα μαύρα όταν περιγράφεται το ανθρώπινο μέλλον ειδικά, ε, τότε… αυτό το μαύρο μέλλον κάποτε θα έρθει και θα υλοποιηθεί και νομίζω ότι αυτό … ότι δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή. Είτε Matrix είτε ΑΙ (Artificial Intelligence = Τεχνητή Νοημοσύνη) είτε κάτι παρόμοιο, είτε ο Εξολοθρευτής (Terminator). Άρα η μελλοντική προοπτική (του Δυτικού κόσμου) είναι μια και μόνη προοπτική που είναι ήδη έξω από τα όρια της ανθρωπότητας. Είναι αυτό που ονομάζουμε μετανθρωπότητα. Και αυτό δεν είναι μόνο επιστημονική φαντασία νομίζω. Αυτό είναι ένα είδος πολιτικού σχεδίου, που ετοιμάζεται για την ανθρωπότητα. Και είναι εύκολο να το φανταστούμε, επειδή έχουμε δει τις ταινίες, που ακολουθούν περισσότερο ή λιγότερο στενά αυτή την προοδευτική, θα έλεγα, ατζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή