Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ


Οι μεταστάσεις του Τουρκικού καρκίνου από το Παρίσι(2013), το Κομπάνι, το Σορούτς, το Τζίζρε, την περιφέρεια του, εμφανίστηκαν στην πλέον επιθετική του μορφή στο κέντρο του, στην Άγκυρα. Πλησίον του μαυσωλείου του ιδρυτή μιας ιδεολογίας του θανάτου, του Κεμάλ.

Οι δολοφονικές βόμβες της γενοκτονικής κάστας έθεσαν πλέον στην Διεθνή ημερήσια διάταξη το Τουρκικό πρόβλημα, την Τουρκική παθολογία, την Τουρκική χρόνια αρρώστια.
Δεν αντέχει πλέον η γεωπολιτική ανηθικότητα των Κρατών μεγάλων ή μεσαίων. Διήρκεσε πολύ.

Η μη επίλυση του προκαλεί και στον νέο αιώνα συνεχείς ιστορικού τύπου αποδιαρθρώσεις της περιοχής. Πουθενά στον πλανήτη δεν έχουμε παρόμοια περιοδική ανακύκλωση της γενοκτονικής βαρβαρότητας.



Οι εικόνες της Άγκυρας επαναφέρουν στην Μνήμη μας ανάλογες εικόνες από γενοκτονικές πράξεις που είχαν ως θύματα αυτόχθονους Ελληνικούς πληθυσμούς.

Δεκαετίες τώρα υποστήριζα ότι η Ελλάδα οφείλει να αναδειχθεί σε ΗΘΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ της Περιοχής.

Δεν το έκανε.
Υποχρεούται να το κάνει σήμερα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να προστρέξει σε διμερείς συναντήσεις και εύκολες, ανήθικες χειραψίες νομιμοποίησης των δολοφόνων που τις επιζητούν ειδικά μετά κάθε από εγκληματική τους ενέργεια και ειδικότερα από τους Έλληνες.

Η Ιστορία, το Δίκαιο, η Πολιτική αναθέτουν στην χώρα μας μεγάλες ευθύνες, καθήκοντα και ρόλους.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όλες οι πλευρές του, οφείλουν να τιμήσουν τους νεκρούς, τα νέα θύματα της Τουρκικής μηχανής του θανάτου τα οποία είναι εκ νέου νέα παιδιά. Αυτή την φορά δεν είναι τα παιδιά των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων. Είναι τα παιδιά του Κουρδικού λαού. Των Καρδούχων του Ξενοφώντα, είπα στον Ο.Η.Ε., στην Γενεύη το 1986 και οι ίδιοι μηχανισμοί του εγκλήματος του σταθμού έβαλαν στόχο την ζωή μου.

Η πράξη αυτή θα συμβολίζει το τέλος της ανοχής προς την Τουρκική γενοκτονική κάστα από την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Κοινότητα.

Η Διεθνής πολιτική αντιμετωπίζει πλέον ένα ηθικό, ιστορικό ορόσημο. Την σφαγή των παιδιών στον σταθμό της Άγκυρας. Το πέρασμά της από την ανηθικότητα της πριν το έγκλημα του σταθμού, στην ηθικότητα, τον εξανθρωπισμό της μετά από αυτό.
Αυτή είναι η δική μας στάση, το δικό μας μήνυμα.
Ο δικός μας Πολιτισμός.
Ο Ελληνικός τρόπος. 


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου