Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛHΝΑΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ...


ΚΙΤΣΙΚΗΣ: Η ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

(ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ VIDEO).





H νοτιοανατολική Μεσόγειος είναι το πραγματικό κέντρο , με ότι σημαίνει αυτό και για την Ελλάδα, των τεκτονικών γεωπολιτικών εξελίξεων στο πλανήτη , με επίκεντρο τους σχεδιασμούς για μία «νέα Γιάλτα» που έχει βάλει σε κίνηση η παγκόσμια υπερδύναμη των ΗΠΑ , σύμφωνα με τον γεωπολιτικό αναλυτή και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα, Δημήτρη Κιτσίκη, που μίλησε σήμερα στον 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.


Ο θεωρητικός της «Ενδιάμεσης Περιοχής» , εκτίμησε ότι η σύζευξη ΗΠΑ-ΙΡΑΝ-Ισραήλ θα γίνει ακόμη πιο ουσιαστική, η Ρωσία έχει ήδη και στρατιωτικά παρουσία στις «θερμές θάλασσες» της Μεσογείου, ενώ η Ευρώπη σταδιακά μέσω ενός οικονομικού και γεωστρατηγικού χαμηλής έντασης πολέμου θα καταστεί παράρτημα των ΗΠΑ.

Στο βάθος του ανταγωνισμού είδε την μεγάλη σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας , ενώ η ανάλυση των σχεδιασμών της υπερδύναμης , τον οδηγεί στην άποψη πως η Τουρκία οδεύει σε διαμελισμό, κάτι για το οποίο όπως είπε θα έχει ανάλογες συνέπειες και για την Ελλάδα.

Η Κρήτη, είπε ο Δ.Κιτσίκης , παραμένει ευκταίο τρόπαιο στον Αγγλοσαξονικό σχεδιασμό ενός διαμελισμού της Ελλάδας και αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να το αντιληφθούν όσοι το δυνατόν πιο έγκαιρα.

Σημείωσε τέλος ότι υποθέσεις όπως το σκάνδαλο της VW ή η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου δεν είναι παρά η οικονομική επιβολή των ΗΠΑ κυρίως προς την Ευρώπη , όπου η Γερμανία παρά τις βλέψεις της στο τέλος μάλλον θα ηττηθεί κατά κράτος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου