Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!



Ο δωσίλογος υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος  εξετάζει το σενάριο ένταξης των τραπεζών και του ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Η υπόθεση ακουγόταν εδώ και κάποιο καιρό ως πιθανό σενάριο αναφορικά με τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών αλλά τώρα και για πρώτη φορά το ανώτατο οικονομικό στέλεχος της κυβέρνησης έβαλε το θέμα και επίσημα στην ατζέντα των κυβερνητικών προθέσεων.

Μας τα φέρνουν όλα, σιγά σιγά και θα περάσουν και τα πλέον εξωφρενικά μέτρα και ξεπουλήματα της χώρας, όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις... 

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, και στην Επιτροπή Οικονομικών, ο Ε. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι μια ομάδα ειδικών -μια “task force”, όπως ανέφερε με θράσος - έχει αναλάβει να αποφανθεί για τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

«Θα αποφανθεί πως θα είναι αυτό το ταμείο, πόσα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφερθούν, αν θα συνεχίσει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, αν θα πάνε οι τράπεζες και το ΤΧΣ... αν θα πάνε και άλλα περιουσιακά στοιχεία και πώς θα γίνει η διανομή των χρημάτων για την πληρωμή του χρέους και για επενδύσεις» δήλωσε.

Πάντως απομένει να δούμε τι ακριβώς αποφάσεις μπορεί λάβει η συγκεκριμένη “task force”, αφού όλα πλέον είναι υπό ξένη καθοδήγηση και οι τοκογλύφοι θα αποφασίσουν ποια θα είναι η μορφή του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και ποια τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ που θα περιλαμβάνει.

Θυμίζουμε ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα ελέγχεται από την τράπεζα KfW η οποία υπογράφει τα μνημόνια στη θέση της Γερμανίας και της οποίας τράπεζας διευθύνων σύμβουλος είναι (ποιος άλλος; ο Σόϊμπλε!)

Αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι ότι οι τοκογλύφοι θέλουν να ελέγχουν απ΄ευθείας τις ελληνικές τράπεζες και τον πλούτο των Ελλήνων ώστε να αρπάζουν απ΄αυτόν όποτε και όσο θέλουν κάθε φορά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου