Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ;


ΕΚΑΤΟ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πραγματικά εντυπωσιακή είδηση ότι περίπου 100 πλοία, πολεμικά, φορτηγά, κατασκοπευτικά και εμπορικά, μετέφεραν στρατό, πολεμοφόδια, υλικό για την δημιουργία μεγάλης ρωσικής βάσης στην Συρία και άλλα, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Türkiye, επικαλουμένη και πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Πολλά από αυτά τα πλοία, κυρίως φορτηγά, ακολουθούν την διαδρομή Μαύρης Θάλασσας προς το λιμάνι της Ρουμανίας την Κωστάντζα και στην συνέχεια περνούν ανυποψίαστα τα Στενά, ενώ άλλα έρχονται από νότο, από λιμάνια του Λιβάνου ή της Αιγύπτου δυο χώρες που έχουν συνταχτεί στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της ρωσικής επέμβασης στην Συρία.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, από τις 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου στο διάστημα ενός μηνός, περίπου 100 πλοία με ρωσική ταυτότητα έπιασαν το λιμάνι της Συρίας Ταρτούς, όπου βρίσκεται και η μεγάλη ρωσική βάση. Μεγάλος αριθμός επίσης, συγκεκριμένα 34 πλοία  ρωσικής ταυτότητας, έπιασαν το άλλο λιμάνι της Συρίας στην Μεσόγειο, την Lazkiye.

Πολλά από αυτά τα πλοία μεταφέρουν εκτός από πολεμικό υλικό και ειδή πρώτης ανάγκης για να ανακουφίσουν τον δοκιμαζόμενο από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές συριακό λαό. “Όπως αναφέρεται, μέσα στο χρονικό διάστημα ενός μηνός τα ρωσικά πλοία μετέφεραν στη Συρία 71 τόνους ζάχαρη, καθώς και διάφορα άλλα τρόφιμα.

Όλα αυτά δείχνουν πως η Ρωσία έχει βάλει για τα καλά το πόδι της στην Συρία, προς μεγάλη δυσαρέσκεια και ανησυχία της Άγκυρας και των συμμάχων της και είναι σίγουρο πλέον πως η ρωσική επέμβαση θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα του συριακού εμφυλίου.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
 Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου