Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


ΔΙΠΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕ 86 (ΩΣ ΤΩΡΑ) ΝΕΚΡΟΥΣ! 

ΒΙΝΤΕΟ



ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! 

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί του Σαββάτου στην Άγκυρα και συγκεκριμένα σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, κοντά στον σταθμό των τρένων με αποτέλεσμα  μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν χάσει την ζωή τους 86 άτομα ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 230.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις βρισκόταν συγκεντρωμένος πολύς κόσμος, ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη ειρηνική διαδήλωση από κινήματα των Κούρδων για «ειρήνη και δημοκρατία» κατά των επιδρομών των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία. 




Λίγες ώρες μετά την εκατόμβη νεκρών και τραυματιών στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης Κούρδων στην τουρκική πρωτεύουσα έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της υπηρεσιακής κυβέρνησης Νταβούτογλου και του φιλοκουρδικού κόμματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι επρόκειτο για βομβιστή αυτοκτονίας, που όλως "τυχαίως" επέλεξε την κουρδική διαδήλωση για να χτυπήσει.

Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια η οποία θα πυροδοτήσει το ήδη τεταμένο προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία με την αντιπαράθεση να παίρνει εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις.

Ταυτόχρονα ο στόχος είναι οι Κούρδοι των οποίων τα ένοπλα σώματα έχουν γελοιοποιήσει τον τουρκικό στρατό με τις επιθέσεις σε φυλάκια, στρατόπεδα και αλλού.

Πάντως, οι φωτογραφίες από την διπλή βομβιστική επίθεση που έχουν ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να κείτονται στον δρόμο.




Στην περιοχή επικρατούσε χάος, καθώς όπως αναφέρθηκε από αυτόπτες μάρτυρες, υπήρχε έλλειψη ασθενοφόρων και αρκετοί τραυματίες μεταφέρονταν σε νοσοκομεία με ταξί.

Ήδη οργανώνονται μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για την βομβιστική επίθεση, σε ολόκληρη την Τουρκία, μία από αυτές στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε στο βίντεο την στιγμή της έκρηξης, ενώ στην συγκέντρωση των Κούρδων υπήρχε γιορταστικό κλίμα...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου