Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

"ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ" ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ!


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

(φωτογραφίες)




Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας κάνουν εδώ και λίγη ώρα 100 μέλη, περίπου, του ΠΑΜΕ, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή.



Κάποιοι βρίσκονται στην είσοδο του υπουργείου στην οδό Σταδίου, ενώ κάποιοι κατάφεραν να ανέβουν στην ταράτσα και να απλώσουν ένα τεράστιο πανό, με το οποίο καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18:30.




Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν:

«Αυτή τη στιγμή, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο.

Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της «επιτροπής σοφών», συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της υγείας.

Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στα δικαιώματα που κατακτηθήκαν με πολύχρονους αγώνες και αίμα.

Όλοι τώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30μμ!».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου