Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ!ΒΙΝΤΕΟ: ΥΜΝΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Χριστὸς γεννᾶται, δοξάσατε


Χριστὸς ἐξ οὐϱανῶν, ἀπαντήσατε,


Χριστὸς ἐπὶ γῆς, ὑψώθητε


Ἄσατε τῷ Κυρίῳ πᾶσα ἡ γῆ,


Καὶ ἐν εὐφροσύνῃ,


Ἀνυμνήσατε λαοὶ, ὅτι δεδόξαται.


Ο Χριστός γεννήθηκε άνθρωπος! 


Με τη γέννησή του μας δίδαξε πρώτο απ΄όλα το μεγαλείο της δυνατότητας να μπαίνεις στη θέση και κυρίως στον κόπο και τον πόνο του άλλου!


Θεός ών ειρήνης, μπήκε στην θέση του πλάσματός Του και έγινε ένας από μας, θνητός, άνθρωπος τέλειος, για να ξαναδώσει σε μας τη δυνατότητα να γίνουμε θεοί με την Χάρη Του, να μετέχουμε δηλαδή σαν κληρονόμοι της απέραντης Δόξας Του!


Εμείς λοιπόν το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνει, μιμούμενοι το παράδειγμά Του, δηλαδή μπαίνοντας ο ένας στον κόπο και τον πόνο του άλλου, με αγάπη και ευσπλαχνία προς κάθε κατεύθυνση, προς όλους!


Ιδιαίτερα μέσα στις δεινές στιγμές της κρίσης που ολοένα κατακλυζουν την καθημερινότητα όλου του κόσμου, μέσα στην έρημο της δαιμονικής αποξένωσης, εάν κατανοήσουμε και αγαπήσουμε αλλήλους, θα γίνουμε ο ένας όαση για τον άλλο.

Ο Θεός επέτρεψε την οξύτατη δοκιμασία της τεχνητής (από τους δαιμονιώδεις λάτρεις του μαμωνά τραπεζίτες) οικονομικής κρίσης, ακριβώς για να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, για να ξαναβρούμε τα χαμένα "αγαπάτε αλλήλους" και "αλλήλων τα βάρη βαστάζετε"
να πετάξουμε τα θλιβερά του "εγώ" προσωπεία και  
να ξαναγίνουμε πρόσωπα!

Άν γίνει αυτό, όχι μόνο η οικονομική κρίση αλλά ούτε και ο ίδιος ο θάνατος δεν θά ΄χει πια επάνω μας εξουσία!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!

ΑΛΗΘΩΣ ΕΤΕΧΘΗ!


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου