Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ....


ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ «ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ».






Γράφει ο Νίκος Καραβαζάκης


Θα γίνει υποχρεωτική από το 2016 η υποβολή στην φορολογική δήλωσή μας, κάθε περιουσιακού στοιχείου- κινητού και ακίνητου- «ώστε να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή», ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση:
Δε δικαιούται να μιλά κατά της φοροδιαφυγής καθώς στελέχη της επιδίδονται αποδεδειγμένα στην φοροδιαφυγή, όπως ο Σταθάκης και ο Φλαμπουράρης.


Δεν είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας η φοροδιαφυγή. Θεμελιωδώς πρόβλημά της είναι ο παρασιτικός και εξαρτημένος, μη παραγωγικός, κομματικά διαπλεκόμενος διεφθαρμένος, χαρακτήρας της.

Οι πολίτες σήμερα δεν πληρώνουν φόρους διότι δεν έχουν για να πληρώσουν. Όσοι φοροδιαφεύγουν είναι οι «έχοντες και κατέχοντες» και, εάν και όταν και εφόσον εντοπισθούν, μετά από διακανονισμό και δικαστικές καθυστερήσεις, πληρώνουν υποπολλαπλάσια πρόστιμα σε αναρίθμητες δόσεις.

Το φοροκυνηγητό είναι ΠΡΟΣΧΗΜΑ. Δε λύνει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα, δεν εισφέρει στην εγχώρια οικονομική ανάκαμψη-ανάπτυξη καθώς αποσκοπεί στην ικανοποίηση των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.

Το περιουσιολόγιο είναι ο τρόπος για να καταγραφεί το έχειν κάθε απλού νομοταγούς πολίτη ώστε να μπορεί κάθε διαπλεκόμενη κυβέρνηση και κάθε αλλοδαπός επόπτης της, να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν πολιτικά και τελικά να ληστέψουν ακόμη και τα κειμήλια κάθε νοικοκυριού.

Όπως έγινε και με τα φορολογικά δεδομένα που εκλάπησαν από τις ΔΟΥ και ουδείς ενοχοποιήθηκε ή τιμωρήθηκε 


Τίποτε δεν αποκλείει ακόμη και την «παράνομη» χρήση του περιουσιολογίου ενώ είναι βέβαιη η κατάχρησή του από οιονδήποτε κομματικά διαπλεκόμενο κυβερνητικό εσμό.

Όπως λοιπόν πήραμε το μάθημά μας από την Κύπρο το 2013 και δεν αφήνουμε ούτε πενηντάρικο στις τράπεζες έτσι και τώρα δεν θα δηλώσουμε τίποτε από τα κινητά περιουσιακά μας στοιχεία. Και όποια νέα κυβέρνηση σύντομα προκύψει, πρέπει να δεσμευθεί για την κατάργηση αυτής της ληστρικής αλητείας.

Αφού κατέστρεψε ο Στουρνάρας (του Σαμαρέλου) το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τώρα θέλουν να αρπάξουν και τους κουμπαράδες του οι Τσιπραμμένοι;

Νίκος Καραβαζάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου