Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΗΣΤΕΊΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΠΩΣ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ



Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου

Κατάλληλο για ανάγνωση από ανήλικους...

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και επειδή ευτυχώς, ακόμα υπάρχουν οικονομικοί αναλυτές που λένε την αλήθεια στο λαό, διαβάστε την ανάλυση που ακολουθεί για να καταλάβετε πώς η «πρώτη φορά αριστερά» ξεπούλησε τα πάντα και ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στις καταθέσεις και στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.

Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί και δημοσιεύθηκε 

στο http://www.analyst.gr/

Τράπεζες και κυβέρνηση περιμένουν πως θα ξεχάσουμε τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία. Το σκάνδαλο των σκανδάλων, με θλιβερά θύματα τους πολίτες ενός ολόκληρου κράτους. Την αποθράσυνση εκείνης της τράπεζας που μόλις πέρυσι πούλησε τη μία μετοχή της για 1,70 € στο δημόσιο, εκποιώντας την σήμερα για 0,03 €, με αποτέλεσμα να χαθούν 1,67 € από τα δικά μας χρήματα ...

Έχουν λοιπόν την εντύπωση πως θα πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για την ιδιωτικοποίηση του αιώνα, η οποία αποτελεί το άκρον άωτο της ηλιθιότητας. Πως θα μείνουμε ήσυχοι, όσον αφορά τις καταθέσεις μας. Πως θα εμπιστευτούμε ότι, δεν θα μας τις κλέψουν οι διαρρήκτες που μπήκαν με το φως της ημέρας μέσα στις τράπεζες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ληστεύοντας τους μετόχους και το κράτος, όλους εμάς δηλαδή

Δεν πρέπει να τους κάνουμε όμως τη χάρη, επειδή βρήκαν ένα «αδύναμο παιδί» για να οργανώσουν τη ληστεία τους. Έναν άνθρωπο που δεν είναι απλά ανεπαρκής για τη θέση που είχε το θράσος να διεκδικήσει, πουλώντας τόνους ψεμάτων, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό που δεν θα ήταν καθόλου ευγενικό να αναφέρω.

Η παρομοίωση πάντως που χρησιμοποίησε ένας φίλος μου, όταν συζητούσαμε το θέμα, ήταν πραγματικά αποκαλυπτική. Ξεκίνησε με κάποιον που ήθελε να πουλήσει το σπίτι του, έχοντας θεωρήσει σκόπιμο να το ανακαινίσει προηγουμένως. Έτσι λοιπόν πήρε ένα δάνειο 100.000 €, έκανε το σπίτι του ολοκαίνουργιο και αναζήτησε αγοραστή.

Επειδή όμως δεν μπορούσε να βρει, ενώ η τράπεζα απειλούσε να κατασχέσει το σπίτι του για να εισπράξει τα 100.000 € που του είχε δανείσει, το πούλησε τελικά για 5.000 €. Έμεινε λοιπόν χωρίς σπίτι, χρωστώντας επί πλέον 95.000 € στην τράπεζα, συν τους τόκους που φυσικά δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει. Το άκρον άωτο της ανοησίας επομένως που έγραψα στον τίτλο, αν και δεν είναι αρκετό για να περιγράψει σωστά το έγκλημα με τις ελληνικές τράπεζες.

Όσον αφορά την κυβέρνηση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών αξίας 400 δις € έναντι 770 εκ. €, παράλληλα με την απώλεια των 40 δις € των αυξήσεων κεφαλαίου που έδωσαν οι φορολογούμενοι, δεν είναι καθόλου εύκολο να χαρακτηριστεί. Πρόκειται άλλωστε για κάτι που δεν μπορεί καν να θεωρηθεί προδοσία, με την έννοια πως δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς ότι, ένα μωρό παιδί που του εμπιστεύεται κάποιος όλα του τα χρήματα, τα χάνει επίτηδες όταν του τα κλέβουν κάποιοι αλήτες στο δρόμο.

Αν θέλετε τώρα να δημιουργήσετε τη δική σας άποψη, σκεφτείτε πως απαγορεύτηκε στο δημόσιο η συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου, για να μειωθεί το μερίδιο του στις τράπεζες και αυτό το δέχτηκε, χωρίς καμία διαμαρτυρία! Απαγορεύτηκε επίσης η συμμετοχή των Ελλήνων μετόχων τους, για να χάσουν τα χρήματα τους, με τη συμφωνία της κυβέρνησης.

Σκεφτείτε επί πλέον πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο με τις υπόλοιπες εταιρίες του δημοσίου.Για παράδειγμα, να πουληθεί η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ σε κάποιους ξένους και το δημόσιο, αντί να εισπράξει κάποια χρήματα, να τους πληρώσει για τον κόπο τους.

Να πουληθούν τα αεροδρόμια για 1,2 δις €, αφού προηγουμένως τα ανακαινίσει η κυβέρνηση και αποζημιώσει όσους πρέπει (προσωπικό, καταστηματάρχες κα.), ξοδεύοντας 2 δις €! Να νοικιαστεί η Ακρόπολη μαζί με το Μουσείο της για τα επόμενα 100 χρόνια, με τη δικαιολογία πως οι υπάλληλοι δεν τα προσέχουν και δεν δουλεύουν όσες ώρες είναι απαραίτητο! Να δοθεί ο ΟΛΠ επί πιστώσει, με πενταετή περίοδο χάριτος και με εξόφληση από τα μελλοντικά του κέρδη.

Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με προδότες ή με διεφθαρμένους, όπως ίσως ορισμένοι από αυτούς που μας κυβέρνησαν στο παρελθόν. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, αφού οι ηλίθιοι, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνοι από τους απατεώνες...

Για ανθρώπους που οι επιτήδειοι ξένοι μπορούν να τους κλέψουν ακόμη και τα παντελόνια, χωρίς να το πάρουν καν είδηση. Ειδικά οι κερδοσκόποι, οι οποίοι δεν είναι μόνο πανέξυπνοι, αλλά διαθέτουν τέτοια εμπειρία και γνώσεις που είναι αδύνατον ποτέ να φανταστούμε.

Έχουν δε τη δυνατότητα να σου παρουσιάζουν ένα πολύτιμο αντικείμενο σαν κάτι που πρέπει να πεταχτεί αμέσως στα σκουπίδια, επειδή είναι πολυδάπανη η συντήρηση του ή επειδή είσαι άχρηστος και δεν ξέρεις να το διαχειριστείς μόνος σου! Φυσικά φροντίζουν προηγουμένως να το απαξιώσουν όσο καλύτερα μπορούν, αφού διαφορετικά ακόμη και ένας ανόητος θα το καταλάβαινε.

Η επτάμηνη διαπραγμάτευση μίας συμφωνίας με αποτέλεσμα μία τρισχειρότερη, οι δημιουργικές ασάφειες ενός ανόητου που δεν γνώριζε πως είναι πάντοτε εις βάρος των αδυνάμων, το κλείσιμο των τραπεζών, το δημοψήφισμα που ανατράπηκε από την ίδια την κυβέρνηση που το οργάνωσε, οι έλεγχοι κεφαλαίων και όλα τα υπόλοιπα δεν αποδεικνύουν μόνο την απίστευτη «διανοητική αναπηρία» ορισμένων αλλά, επίσης, τη σκόπιμη απαξίωση όλων των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, η οποία είναι ίσως πρωτοφανής στην παγκόσμια.

Οι κατασχέσεις που απελευθερώθηκαν χθες, σχεδόν αμέσως δηλαδή μετά το ξεπούλημα των τραπεζών, οι πλειστηριασμοί που θα ακολουθήσουν, η κλοπή των περιουσιακών στοιχείων της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η αύξηση της εγκληματικότητας και των αυτοκτονιών, τα κλειστά νοσοκομεία και τα παρατημένα σχολεία είναι μερικά μόνο από τα δεινά που μας περιμένουν.

Ένα μικρό μόνο μέρος της τιμωρίας μας για τις επιλογές μας, για τις οποίες είμαστε ασφαλώς υπεύθυνοι. Ειδικά αφού δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να τις διορθώσουμε, περιμένοντας τον από μηχανής θεό για να μας σώσει.

ΥΓ: Ορισμένες τράπεζες ανακοίνωσαν εκ των υστέρων πως θα προβούν σε αύξηση κεφαλαίου, με την πώληση νέων μετοχών στους μικρομετόχους τους, τους οποίους προηγουμένως κατάκλεψαν! Δεν ξέρω ποιός θα μπορούσε να τις εμπιστευτεί ξανά, μετά από όσα έχουν συμβεί.

Σίγουρα όμως κάποιοι καινούργιοι που θα το θεωρήσουν ως μεγάλη ευκαιρία. Πιθανότατα χωρίς να κάνουν λάθος, αφού πια ανήκουν σε ξένους που δεν θα θελήσουν να χάσουν τα ψίχουλα, με τα οποία τις εξαγόρασαν. Εγώ πάντως νοιώθω τόσο αηδία και οργή από τη συμπεριφορά τους που δεν θα το έκανα, ακόμη και αν θα κέρδιζα πολλά εκατομμύρια. Ειδικά επειδή πιστεύω πως θα πατήσουν επί πτωμάτων, για να εισπράξουν τα κόκκινα δάνεια από τους δύστυχους οφειλέτες τους.

Οι Έλληνες τραπεζίτες βέβαια θα παριστάνουν τις αθώες περιστερές, ισχυριζόμενοι πως δεν είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για τα σπίτια των φτωχών βιοπαλαιστών, αλλά τα ξένα funds που έχουν αγοράσει τα δάνεια τους στο 10% της αξίας τους. Έτσι νομίζουν πως δεν θα χάσουν τους πελάτες από τις τράπεζες τους,αποσιωπώντας πως κρύβονται ορισμένοι από αυτούς πίσω από τις ξένες κερδοσκοπικές συμμορίες που θα κυνηγούν τους πάντες.

Τελειώνοντας, ζητώ συγνώμη για την οργή και τις εκφράσεις μου, αλλά αφενός μεν είμαι πράγματι οργισμένος, αφετέρου πιστεύω πως μόνο έτσι θα ξυπνήσουν οι συμπολίτες μας. Ελπίζω πριν ακόμη χάσουν όλα τους τα υπάρχοντα και βρεθούν γυμνοί στο δρόμο, σε πολύ χειρότερη θέση από τους δύστυχους μετανάστες.


Ιάκωβος Ιωάννου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου