Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΩ ΜΑΖΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΩΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΤΡΙΓΓΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΡΥΒΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!





Όποιος διαβάσει προσεχτικά τις δύο εκτενείς απαντήσεις του Βαρουφάκη στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον «Τhis is a coup» και τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «A Greek Drama» καταλαβαίνει ότι ο πρώην υπουργός λέει τώρα όσες αλήθειες μας έκρυβε όταν ήταν εν ενεργεία!


Ότι δηλαδή ποτέ δεν ήταν στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η ακύρωση του χρέους(!!!) και πως ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαζόταν για περισσότερο από δύο χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του πάνω σε ένα (αμφίβολο λέμε εμείς έως αδύνατο να εφαρμοστεί) πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού χρέους. 

Επίσης ο Βαρουφάκης ομολογεί με κυνικότητα ότι το τρίτο μνημόνιο είναι μια «συμφωνία παράδοσης» και υποστηρίζει ότι «ούτε ένα σεντ (από τα 86 δις ευρώ που πήραμε) δε θα μπει στη χώρα, καθώς τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν ξανά πίσω στους δανειστές προκειμένου να εξυπηρετηθεί το μη βιώσιμο χρέος. Μια προσποίηση,  την οποία πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι Έλληνες»


Ο Βαρουφάκης επίσης αποκαλύπτει εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς ότι η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη από χρήματα και πως τις τράπεζες τις έκλεισε η ΕΚΤ και ότι ο εκβιασμός είχε απλά ως στόχο να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι δανειστές και όχι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση είχε και ένα μικρό πλεόνασμα, αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας την υπόνοια ότι ο Τσίπρας δεν υποχώρησε για να μη καταστραφεί η Ελλάδα, αλλά γιατί τον πίεσαν οι δανειστές για τα δικά τους συμφέροντα.

Τώρα που έχουμε δεθεί με το πιο βαρύ μνημόνιο λέει ότι «οι Έλληνες δεν αψήφησαν την Ευρώπη, αλλά την τρόικα με το "Όχι" στο δημοψήφισμα» αλλά εξακολουθεί να παίζει το ευρωπαϊκό χαρτί λέγοντας ότι είναι πλαστό το δίλημμα «συμβιβασμός ή έξοδος από την ευρωζώνη» αποδίδοντάς το στον Σόιμπλε. .

Εκ των υστέρων χωρίς καμμιά αξία λέει ότι η Μέρκελ και ο Ντράγκι θα έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν το Grexit και ότι σε κάθε περίπτωση μετά το δημοψήφισμα η κυβέρνηση είχε τη νομιμοποίηση για να πάρει το ρίσκο. 

Τέλος ο Βαρουφάκης στην εκπομπή "A Greek Drama" που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του BBC ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η πρότασή του για να αξιοποιηθούν τα 27 δις ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ για να χρηματοδοτηθεί η χώρα, δεν έγινε το βράδυ του δημοψηφίσματος, αλλά τη Δευτέρα στις 28 Ιουνίου πριν δηλαδή κλείσουν οι τράπεζες, σε σύσκεψη για το πως θα απαντήσει η κυβέρνηση στο τελεσίγραφο της τρόικας. Και "αποκαλύπτει" ότι η πρότασή του απορρίφθηκε 4- 2 χωρίς όμως να λέει ποιοι ήταν υπέρ και ποιοι κατά. 

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτός (σε συνεννόηση με τον Τσίπρα) μαζί με τον Στουρνάρα υπέγραψαν το κλείσιμο των τραπεζών και ως υπουργός υπηρέτησε το σύστημα των δανειστών.

Βλέπε σχετικά ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Τα ερωτήματα είναι απλά:

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;


ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕΝΤ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;   

Βλέπε σχετικά το άρθρο 


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ

Είναι φανερό ότι  ο Βαρουφάκης παίζει για μιά ακόμα φορά τον ρόλο του υπέρ των τοκογλύφων, αποδομώντας τον Τσίπρα τώρα   που οι αμερικάνοι έχουν αποφασίσει να τον "τελειώσουν" σαν τον Γιωργάκη και τον Σαμαρά (γεγονός που γνωρίζει φαίνεται από ιδιαίτερα επίσημα χείλη ο Λεβέντης, γιαυτό του το "αποκαλύπτει" μέσα στην Βουλή και να τον καλεί να παραιτηθεί).

Ο στόχος των αμερικανών είναι η οικουμενική κυβέρνηση, διότι θεωρούν τον Τσίπρα καμμένο χαρτί και θέλοντας να παρατείνουν μια πολιτική ισορροπία (έστω και εύθραυστη) μέχρι να πουληθεί όλη η Ελλάδα αλλά όχι μόνο στους Γερμανούς όπως θέλει ο Τσίπρας αλλά και στα αμερικανο(ψευτο)εβραικά κοράκια (αυτά που στη γλώσσα τους τα λένε founds) και ο Βαρουφάκης υπηρετεί αυτόν τον στόχο με απόλυτη πιστότητα...

Επίσης δρά ώς συνωμοσιολόγος τύπου Στριγγά (βλέπε σχετικά  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ) για να μας πεί πως όλα είναι προσυνεννοημένα (αλήθεια) και άρα κανείς δεν μπορεί να τα αποτρέψει (ψέμα).
Ο λαός όμως τον έχει καταλάβει και γνωρίζει τον ρόλο που έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου