Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ" ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ!


Ο ΦΡΙΚΑΛΕΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α. ΛΙΑΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!
Οι κατά Λιάκο " Τζιχαντιστές" Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός και Παύλος Μελάς

Προκαλεί το δεξί χέρι του Φίλη: Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν και οι Μακεδονομάχοι!


ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ


Μας έκανε λοιπόν, το αγκιό θυμιατό.
Και σίγουρα, θα μας κάνει και τα σκ@@ά του λιβάνι.

Γιατί, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ !

    Νέο λάδι στη φωτιά, που ο ίδιος άναψε με τις δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ρίχνει ο Νίκος Φίλης.
   
 Ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, διόρισε ως επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο.
   

Τι εστί Αντώνης Λιάκος; Ένας πανεπιστημιακός που «μοιράζεται» ιστορικές σκέψεις και ανησυχίες με τον κ. Φίλη, υπήρξε πνευματικός μέντορας της Μαρίας Ρεπούση του συνωστισμού και χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων ένα πυροτέχνημα που «αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ‘90»!


Εθνοκάθαρση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών το 1821!
    
Ο κ. Λιάκος δεν δίστασε στο παρελθόν να κατηγορήσει εμβληματικές μορφές της Αριστεράς, όπως τους Κορδάτο, Σκληρό, Σβορώνο, Ψυρούκη, Θεοδωράκη, Ρίτσο και Λειβαδίτη, για «εθνικιστικό λαϊκισμό».

Είναι ο ίδιος που έχει μιλήσει για εθνοκάθαρση των Ελλήνων κατά Οθωμανών και Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821 και κατά Βουλγάρων στη Μακεδονία μετά το 1912, ενώ έχει χαρακτηρίσει το Χορό του Ζαλόγγου και το Κρυφό Σχολειό ως «μεγαλόστομες πατριωτικές ανοησίες».
   
 Είναι ο επιστήμονας που είχε ζητήσει να μη χρησιμοποιείται ο όρος «Μικρασιατική Καταστροφή» διότι θίγεται η αφήγηση των Τούρκων και να αντικατασταθεί ο όρος «Τουρκοκρατία» από τον όρο «πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία», σχεδόν υπονοώντας ότι οι υπόδουλοι λαοί της περνούσαν εκεί ζάχαρη!

Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν και οι Μακεδονομάχοι!
    Ως αποκορύφωμα της οπτικής του για την επαναχαρτογράφηση του παρελθόντος, κρίνεται ωστόσο ένα άρθρο του για το Μακεδονικό Αγώνα, αναφερόμενος στο βιβλίο του Σπύρο Καραβά, επιχειρεί να αναψηλαφήσει την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα.
    «Με φρίκη τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στις ομαδικές εκτελέσεις αιχμαλώτων από φανατικούς εξτρεμιστές του Ισλάμ στο Ιράκ αυτές τις ημέρες ή στη Συρία τους προηγούμενους μήνες. Ακόμη μεγαλύτερη φρίκη όταν πρόκειται για αμάχους. Μια παρόμοια ιστορία είναι η ακόλουθη…» γράφει ο καθηγητής, αναφερόμενος στα «εγκλήματα κατά των αμάχων» στα οποία προέβη «ένοπλη ομάδα που συμμετείχε στον Μακεδονικό Αγώνα με επικεφαλής τον Σπύρο Σπυρομήλιο»!
Ο εκπαιδευτικός σε νεοταξικά πανεπιστήμια, όπως του  Πρίνστον, και της Νέας Υόρκης, Λιάκος, μεταξύ των άλλων στο βιογραφικό του λέει ότι συμμετείχε στο "ερευνητικό" πρόγραμμα:
"Δημιουργώντας συνδέσμους και καινοτόμες επισκοπήσεις για μια νέα ατζέντα ιστορικής έρευνας για τους πολίτες της αναπτυσσόμενης Ευρώπης". Κι αν αυτό (όπως και ο νέος  "διορισμός" του από τον Φίλη) σας θυμίζει το "θα καταργήσουμε τα Πανεπιστήμια και θα ιδρύσουμε καινούργια με νέα μορφή" στο 16ο από τα "πρωτόκολλα των σοφών της Σιών" μάλλον δεν είναι σύμπτωση...

Εμείς θέτουμε ένα απλό ερώτημα: 

Αν λοιπόν "εκ προθέσεως ανιστόρητε" κύριε Λιάκο, οι μακεδονομάχοι ήταν τζιχαντιστές της εποχής, ποιοί αμερικανοί, τούρκοι και σαουδάραβες της εποχής, ήταν οι χρηματοδότες  και προμηθευτές των όπλων τους; Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου