Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

O ΡΩΣΟΣ ΠΡOEΔΡOΣ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ 1400 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!! 

ΒΙΝΤΕΟ: H ΖΩNTANH METAΔOΣH TΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ



Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δίνοντας τη δέκατη ετήσια μεγάλη συνέντευξη Τύπου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, Krasnaya Presnya, Μόσχα, 18 Δεκεμβρίου, 2014 © Ramil Sitdikov / Σπούτνικ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ROMANOS

Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι έτοιμος να ξεκινήσει στο τέλος του έτους του την μαραθώνια συνέντευξη τύπου του τρέχοντος έτους, η οποία έχει προσελκύσει περίπου 1.400 δημοσιογράφους. 

 Μπορεί να είναι δύσκολο να εκπλήξει κανείς τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τις ερωτήσεις του, αλλά κάποιοι προβλέπουν ότι δεν θα είναι ένα εύκολη υπόθεση. Συντονιστείτε σε θερμοκρασία δωματίου για ζωντανή κάλυψη.

Προγραμματισμένη για τις 9:00 GMT (24:00 ώρα Μόσχας), αυτό θα είναι 11η, μεγάλη συνέντευξη τύπου του προέδρου Πούτιν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακόμη και πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα, έχουμε ένα νέο ρεκόρ: συνολικά 1.392 δημοσιογράφους και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης σκοπεύουν να παρευρεθούν. Αυτό σημαίνει ότι ο φετινός μαραθώνιος θα μπορούσε να ξεπεράσει το του 2008  του Πούτιν, όπου ο πρόεδρος απάντησε 106 ερωτήσεις σε 4 ώρες και 40 λεπτά.

Θα είναι επίσης κατά πολύ ένας διαγωνισμός για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι σχεδιάζουν ήδη να προσελκύσουν την προσοχή του προέδρου με πλακάτ, με δημιουργικά ρούχα, ακόμη και με πάνινα και χνουδωτά παιχνίδια...

Σε αυτό το σημείο, είναι δύσκολο να πούμε πώς θα εξελιχθεί το συνέδριο, αλλά οι ειδικοί εικάζουν ότι θα είναι βαρύ για τα εσωτερικά θέματα, την οικονομία - καθώς πέφτει το ρούβλι - και, φυσικά, για την εξωτερική πολιτική.

Μιλώντας την παραμονή της εκδήλωσης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν αποκάλυψε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που μπορεί να έχουν ετοιμάσει, αλλά είπε ότι θα είναι δύσκολο να εκπλήξουν τον Πρόεδρο.

«Είναι δύσκολο οι δημοσιογράφοι εκπλήξουν τον πρόεδρο με οτιδήποτε τον ρωτήσουν. Αυτό είναι αλήθεια και οφείλεται στην εμπειρία του και στο ότι γνωρίζει όλα τα σημαντικά θέματα σε βάθος, αυτό» είπε ο Πεσκόφ.

Ακόμα, πολιτικοί εμπειρογνώμονες από το RIA Novosti και το Sobesednik.ru είπαν ότι ο Πούτιν δεν θα αποφύγει τις «άβολες» ερωτήσεις.

Στη σύνοδο του περασμένου έτους, πήρε στον Πρόεδρο 3 ώρες και 10 λεπτά για να απαντήσει σε 53 ερωτήσεις, πολλές από τα οποίες ήταν για τις σχέσεις με τη Δύση, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και την εθνική οικονομία.

Όπως έλαβε χώρα η εξελισσόμενη διαμάχη στην Ουκρανία από τη μία πλευρά, και η όξυνση στις σχέσεις με τη Δύση από την άλλη, ο Πούτιν εστίασε στα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. 





«Δεν είμαστε ενάντια σε κανέναν με την πολιτική έννοια», δήλωσε ο Πούτιν στον βετεράνο συντάκτη ειδήσεων του BBC, ο John Simpson, ο οποίος ρώτησε αν η "επιθετικότητα"  της Ρωσίας ευθύνεται για το ότι έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. "Εμείς υπερασπιζόμαστε μόνο τα συμφέροντά μας ... Η δυσαρέσκεια των δυτικών εταίρων μας, ιδιαίτερα των Αμερικανών, προέρχεται από αυτό. "

Από την πρώτη συνεδρία του το 2001, οι δηλώσεις του Πούτιν έχει αποδειχθεί πλούσια σε μεταφορές. Πέρυσι, ο Πούτιν παρομοίασε τη Ρωσία με μια αρκούδα που η Δύση έψαχνε να αλυσίδες για να την δέσει.

"Επιδιώκουν πάντα να μας φορέσουν αλυσίδα. Και από τη στιγμή που θα είμαστε αλυσοδεμένοι, πιστεύουν ότι θα σχίσουν τα δόντια και τα νύχια μας,"δήλωσε ο Πούτιν.« Από τη στιγμή που αυτό [να αλυσοδέσουν την αρκούδα] συμβεί, κανείς δεν θα την χρειάζεται πια. Θα την κάνουν σαν παραγεμισμένο ψεύτικο αρκουδάκι. Και θα αρχίσουν να βάζουν τα χέρια τους στην Τάιγκα  [ περιοχή δασών της Σιβηρίας] μετά από αυτό. "




Παρά το συνολικά σοβαρό ύφος της εκδήλωσης, συνήθως δεν λείπουν οι ανάλαφρες στιγμές, με ανέκδοτα, και την αίσθηση του χιούμορ και από τις δύο πλευρές.


Ο Πούτιν δέχεται επίσης ερωτήματα για τη ζωή του έξω από τα Προεδρικά καθήκοντά του. Πέρυσι, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Πούτιν, αν είχε χρόνο για την ιδιωτική του ζωή.

Αποκαλώντας τον Πρόεδρο "το σπουδαίο χαρτί της Ρωσίας," ο δημοσιογράφος μετέφερε τους χαιρετισμούς εκ μέρους φίλων της θείας του.

"Όλα είναι μια χαρά, μην ανησυχείτε," απάντησε αδιάφορα ο Πρόεδρος . "Έχω ανθρώπους που με αγαπούν, όλα είναι μια χαρά."



ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου