Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η ΡΩΣΙΑ "ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ"ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ROTHSCHILDS


Ρωσικό μπλόκο σε ίδρυμα του Σόρος 







Γράφει ο Στέλιος Μπαμιατζής , CNN Greece 





Κινδυνεύει η ασφάλεια της χώρας λένε οι Ρώσοι 

Με δήλωσή του ο Σόρος αναφέρει πως ελπίζει ότι πρόκειται για προσωρινή "εκτροπή" 


Η Ρωσία απαγόρευσε την λειτουργία φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο χρηματοδοτούνταν από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος. Η εξήγηση που έδωσε ήταν πως αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του κράτους αλλά και το ρωσικό σύνταγμα. 



Σε ανακοίνωση τη Δευτέρα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Ρωσία είπε πως τα δύο "υποκαταστήματα" του Σόρος στο διαδίκτυο, το "Open Society Foundations" και το "Open Society Institute Assistance Foundation" θα μπουν σε λίστα ξένων μη κυβερνητικών οργανισμών των οποίων οι δραστηριότητες έχουν περιγραφεί ως "ανεπιθύμητες" από το ρωσικό κράτος.

"Ανακαλύφθηκε πως η δραστηριότητα των Open Society Foundations και Open Society Institute Assistance Foundation δημιουργούν απειλή για το σύστημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την ασφάλεια της χώρας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο γεννημένος στην Ουγγαρία Σόρος, προέτρεψε νωρίτερα μέσα στον χρόνο τη Δύση να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, περιγράφοντας τα βήματα που πρέπει να γίνουν για ένα πακέτο ύψους 50 δισ. δολαρίων, το οποίο, όπως είχε πει, πρέπει να εκληφθεί ως ένα ανάχωμα εναντίον της επιθετικότητας της Ρωσίας.

Το Open Society Foundations αντέδρασε δηλώνοντας πως είναι "τρομαγμένο" από την ρωσική απόφαση.

"Το Open Society Foundations για περισσότερα από 25 χρόνια έχει βοηθήσει στην ισχυροποίηση της εφαρμογής των νόμων στην Ρωσία και στην προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών", αναφέρει η δήλωση του.

"Στο παρελθόν, οι προσπάθειες μας έγινες δεκτές με χαρά τόσο από Ρώσους αξιωματούχους όσο και τους πολίτες. Μετανιώνουμε που οι αλλαγές οδήγησαν σε μία κυβέρνηση η οποία αρνείται την υποστήριξη μας στην ίδια της την κοινωνία", γράφεται.

Ο ίδιος ο Σόρος εν τω μεταξύ έκανε ξεχωριστή δήλωση για το θέμα: 

"Έχουμε την πεποίθηση πως αυτή η κίνηση είναι μόνο μία προσωρινή εκτροπή. Οι φιλοδοξίες των Ρώσων για ένα καλύτερο μέλλον δεν μπορούν να καταπιεστούν και στο τέλος θα επιτευχθούν".

Ο Σόρος στα 85 του χρηματοδοτεί δίκτυο ιδρυμάτων τα οποία υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελευθερίας στην έκφραση και της πρόσβασης στη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση, σε 70 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου