Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ... 




ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

To πλήρωμα του αντιτορπιλικού "Smetlivy" εντόπισε ένα τουρκικό κατασκοπευτικό πλοίο σε μια απόσταση περίπου 1 χλμ (0.6 μίλια) το οποίο δεν απαντούσε στον ασύρματο ούτε στα σήματα ή στις φωτοβολίδες.

Το αντιτορπιλικό "Smetlivy" μόλις το τουρκικό πλοίο έφτασε σε απόσταση 600 μέτρων (656 γιάρδες) έριξε προειδοποιητικλα πυρά για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Το τουρκικό πλοίο άλλαξε αμέσως πορεία χωρίς να επικοινωνήσει με το ρωσικό πλήρωμα, ενώ τα δύο πλοία έπλεαν παράλληλα σε  απόσταση 540 μέτρων (590 γιάρδες). 


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνώριζε ότι το τουρκικό πλοίο "Gechitsiler Balik Chilik" που κινήθηκε απειλητικά και δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από το το ρωσικό αντιτορπιλικό "Smetlivy" στα ανοικτά της Λήμνου, δεν ήταν ούτε εμπορικό, ούτε μεγάλο ψαράδικο, αλλά το πλοίο υποκλοπών που χρησιμοποιεί η ΜΙΤ!

Φυσικά αυτό το γνώριζαν και οι Ρώσοι, άρα τα προειδοποιητικά πυρά είχαν και έναν άλλο στόχο, πέρα από την αποφυγή της σύγκρουσης: Να στείλουν ένα μήνυμα στις "ενοχλητικές" τουρκικές μύγες.

Η Ελληνική κυβέρνηση βέβαια τηρεί σιγήν ιχθύος, πού να τολμήσει έστω να μιλήσει, οι τούρκοι μπαινοβγαίνουν στα νερά μας και στον εναέριο χώρο μας λες κι είναι τσιφλίκι τους!
Αλλά η Μόσχα "τράβηξε το αυτί " της Τουρκίας και "ενημέρωσε" την Αγκυρα ότι την επόμενη φορά δεν θα ρίξει προειδοποιητικά πυρά, αλλά πραγματικά!

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας  της ρωσικής Δούμας Leonid Kalashnikov, προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία αγνοήσει τους διεθνείς κανόνες, την επόμενη φορά "τότε η Ρωσία δεν θα συγκρατηθεί και το Ρωσικό Ναυτικό θα δράσει σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους"!

 Παράλληλα, μετά το περιστατικό με το ρωσικό αντιτορπιλικό "Smetlivy" και το τουρκικό πλοίο στο Αιγαίο", το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε δριμύτατο διάβημα στον Τούρκο Στρατιωτικό Ακόλουθο.  

Τα ρωσικά μέσα σχολίασαν σαρκαστικά ότι:

«Ο Τούρκος στρατιωτικός διπλωμάτης τηρούσε αλαζονική στάση, όσο διαρκούσαν οι ρωσικές ενστάσεις και παρατηρήσεις για τις πιθανές σοβαρές συνέπειες από την απερίσκεπτη στάση της Άγκυρας απέναντι στη ρωσική στρατιωτική δύναμη που έχει ως αποστολή την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία».

Βέβαια, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, δήλωσε υποκριτικά ότι " η Τουρκία λύνει τα προβλήματα με διάλογο και όχι με σύγκρουση και ότι θα κάνει επίσημη δήλωση αφού μιλήσει με τους "ψαράδες" δηλαδή τους κατασκόπους του.


ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο και θλιβερό! Η Ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει στοιχειώδης εθνική κυριαρχία!

Δεν έγινε ούτε μία επίσημη δήλωση, ούτε μια αναφορά έστω από τα επιτελεία μας, ενώ το κατασκοπευτικό της Τουρκίας έπλεε ανενόχλητο στα νερά μας...
Η αφωνία σε κυβερνητικό επίπεδο, προεκτάθηκε σε διατύπωση δυσάρεστης έκπληξης από τα ελληνικά (δηλαδή αμερικανικά) ΜΜΕ!

Είναι να απορεί κανείς και να θλίβεται με το βάθος της σήψης σε εθνικό πατριωτικό επίπεδο...

Αλλά τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από δωσίλογους...

ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου