Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΣΤΙ...ΓΙΑ ΤΟΝ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ...

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ...







Η Τουρκία οδηγεί τον πλανήτη στον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο αφού έκλεισε τα Στενά στον Βόσπορο για τα ρωσικά εμπορικά πλοία παραβιάζοντας (όπως άλλωστε το συνηθίζει) την διεθνή Συνθήκη του Μοντρέ.

Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου και για όσους είναι γνώστες των προρρήσεων που μιλούν για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με αφορμή το κλείσιμο των Στενών από τους Τούρκους, αποτελεί μεγάλη ανησυχία ότι ήγγικεν η ώρα...




Στον χάρτη φαίνονται τα Στενά του Βοσπόρου και τα Στενά των Δαρδανελίων

Δεκάδες ρωσικά εμπορικά πλοία περιμένουν επί ώρες στην είσοδο των Στενών του Βοσπόρου προκειμένου να λάβουν την άδεια για να περάσουν στη Θάλασσα του Μαρμαρά και από εκεί στο Αιγαίο.

Οι τουρκικές Αρχές παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες και εμποδίζουν τα ρωσικά πλοία από το να περάσουν τα Στενά του Βοσπόρου. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες ρωσικά πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στην αρχή των Στενών, στον Εύξεινο Πόντο.

Μπορείτε να δείτε σε ένα βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα 





Ο Βίκτορ Κραβτσένκο, πρώην ανώτατο στέλεχος του ρωσικού Ναυτικού υποστηρίζει ότι: «Η Τουρκία δεν μπορεί να κλείσει τη δίοδο των ρωσικών πλοίων προς τη Συρία. Αυτό θα ήταν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ειδικότερα της Συνθήκης του Μοντρέ, την οποία έχουν υπογράψει οι περισσότερες χώρες»,

Υπενθυμίζουμε ότι Συνθήκη του Μοντρέ υπογράφτηκε το 1936 και αφορά το καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της συνθήκης «εν καιρώ ειρήνης, τα εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, ημέρα και νύχτα, κάτω από οποιαδήποτε σημαία, με οποιοδήποτε είδος φορτίου».

Όσον αφορά τα πολεμικά πλοία, εν καιρώ ειρήνης η Τουρκία «πρέπει να επιτρέπει τη διέλευση μικρού και μεσαίου μεγέθους πλοίων από όλες τις χώρες». Σε καιρό πολέμου, όπως αναφέρει η Συνθήκη, η διέλευση πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου επαφίεται πλήρως στη δικαιοδοσία της τουρκικής κυβέρνησης. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1982 η Τουρκία προσπάθησε να πάρει και πάλι τον έλεγχο των Στενών αλλά μετά την αντίδραση των γειτονικών χωρών υποχώρησε.  

 Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό, είναι πόσο ακριβείς είναι οι προρρήσεις των παλαιότερων και σύγχρονων Αγίων, οι οποίες ήταν όλες πολύ σαφείς στην αναμονή ενός Παγκοσμίου Πολέμου, εάν οι Τούρκοι κλείσουν τα Στενά.


 Είχε πει ο άγιος γέροντας Παίσιος: Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά.  Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. (Ήδη αποσύρονται από τον Έβρο)

 Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν:  «Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;» Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο …;..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε …;»   

Από το βιβλίο του Ν. Ζουρναζόγλου «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ(1924-1994) ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ»  



Και ο άγιος γέρων  Ιωσήφ ο Βατοπεδινός: «Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στη Τουρκία κι΄ ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία. Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη...» 


Και ο άγιος μητροπολίτης Σιατίστης Αντώνιος: «Από την Συρία θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος».

(Βλέπε ΣΗΜΕΙΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου