Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ-ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ

«ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ»

2 ΒΙΝΤΕΟ 
1 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
2 Η ΤΑΙΝΙΑ




Είναι επίκαιρο να δούμε την ταινία που έφτιαξαν οι ρώσοι για τον σύγχρονο Άγιο της ορθοδοξίας τον Άγιο Παΐσιο , τώρα που λόγω της Ρωσοτουρκικής κρίσης στη Συρία του έκανε αφιέρωμα η ρωσική τηλεόραση, παρουσιάζοντας τις διδαχές και τις προφητείες του από το Άγιο Όρος.

Στο ρεπορτάζ μάλιστα της ρωσικής τηλεόρασης που θα δείτε παρακάτω, παρουσιάζονται Ρώσοι προσκυνητές οι οποίοι προσέρχονται για να προσκυνήσουν τον Τάφο του Αγίου αλλά και την σκήτη του.


Οι προφητείες του Αγίου Παΐσίου , έχουν προκαλέσει βαθιά έκπληξη και προσοχή χιλιάδων Ρώσων Ορθοδόξων οι οποίοι επισκέπτονται το Άγιο Όρος. Πρόσφατα το ρωσικό Πατριαρχείο τον αναγνώρισε ως Άγιο τοποθετώντας τον στο εορτολόγιο της ρωσικής εκκλησίας.

Αυτό όμως , σύμφωνα με το δημοσίευμα που έχει «αγγίξει» τους Ρώσους είναι οι προφητείες του Αγίου για τον πόλεμο Ρωσίας και Τουρκίας.
«Όλοι ξέρετε για την έναρξη του πολέμου, όταν ο ουρανός «σκοτεινιάσει» πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, η Τουρκία θα επιτεθεί στην  Ρωσία, Στην αρχή  οι Τούρκοι θα νομίζουν ότι κερδίζουν, αλλά αυτό θα οδηγήσει στον πλήρη αφανισμό τους , έτσι η Κωνσταντινούπολη θα γίνει και πάλι ορθόδοξη.».

Αυτή είναι η προφητεία του γέροντα Παΐσίου , σύμφωνα με το άρθρο  που  συζητά αυτήν την στιγμή όλη η Ελλάδα και τώρα και όλη η Ρωσία.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος τονίζει ότι,  χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου, που έζησε και «κοιμήθηκε» στο Άγιο Όρος. Αυτός ο Άγιος  προέβλεψε το ατύχημα του Τσερνομπίλ, την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης,  ακόμη και το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, καταλήγει το ρεπορτάζ .

hqdefault

Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί  μεγάλοι ορθόδοξοι προφήτες , όπως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός  έχουν προφητεύσει γραπτά και προφορικά, ότι είμαστε κοντά στην έναρξη του Γ” Παγκοσμίου Πολέμου, με την έναρξη των  συγκρούσεων στην Συρία.

Σύμφωνα με το pentapostagma.gr, για εμάς τους Έλληνες η ασκητική μορφή του Αγίου  Παΐσίου, είναι  πραγματικά λυτρωτική τις ημέρες αυτές που ζούμε. Ο Άγιος είχε προειδοποιήσει όλες  τις ελληνικές πολιτικές εξουσίες και τους Έλληνες   για αυτά που έρχονται εδώ και πολλά χρόνια.

Οι περισσότεροι όμως  θεωρούσαμε ότι όλα αυτά θα γίνουν μετά από πολλά …πολλά χρόνια .

Ελπίζουμε μόνο από εκεί «ψηλά» που είναι να μας στέλνει την ευλογία του και να μεσιτεύει για την σωτηρία της Ελλάδος,  από όλους αυτούς που  «μαζεύτηκαν» για να την αφανίσουν.

Πηγή Για το Αφιερωμα της ρωσικής τηλεόρασης.





Η ΤΑΙΝΙΑ


Το Πατριαρχείο Μόσχας και το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ παραδίδει στην παγκόσμια Ορθοδοξία μια ταινία ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων συνολικής διάρκειας 5 ωρών με θέμα την αγιασμένη ζωή και το έργο του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου. Ευχαριστούμε τον π. Κυπριανό Γιασένκο για την άδεια και την παραχώρηση της ταινίας στο κανάλι μας. 
Επεισόδιο 1ο: Η Γέννηση και τα Παιδικά Χρόνια
Επεισόδιο 2ο: Η Αρχή της Μοναστικής Ζωής
Επεισόδιο 3ο: Ο Αναχωρητής του Σινά
Επεισόδιο 4ο: Η Επιστροφή στο Άγιο ΄Ορος
Επεισόδιο 5ο: Παναγούδα
Επεισόδιο 6ο: Τα Τελευταία Χρόνια της Επίγειας Ζωής





ΤΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΩΤΕΡ ΣΩΣΟΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου