Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΠΘ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ"


Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ!

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΠΡΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ)




ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ


Γεγονότα βίας και τρομοκρατίας της 13ης Απριλίου 2016 στο Δ.Π.Θ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Φόρουμ Ελλήνων Καθηγητών και Διδακτόρων (IHA)


ΠΡΟΣ: Πρύτανη & Σύγκλητο του Δ.Π.Θ., Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ, Πρόεδρο του Τμήματος ΗΜΜΥ
ΚΟΙΝ: Υπουργείο Παιδείας και ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Γεγονότα βίας και τρομοκρατίας της 13ης Απριλίου 2016 στο Δ.Π.Θ.
10 Μαΐου 2016

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,
Αξιότιμε κύριε Κοσμήτορα,
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Τμήματος ΗΜΜΥ
Αξιότιμοι συνάδελφοι Καθηγητές

Τρόμο και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού στο όνομα της Δημοκρατίας, φοιτητών του Δ.Π.Θ. από ομάδα συμφοιτητών τους, που έλαβε χώρα στις 13 Απριλίου 2016.

Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αριστερών ‚Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι’”, σχήμα της “Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης” (ΕΑΑΚ), (https://legeonaeaak.wordpress.com), εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας εν ώρα μαθήματος, και μέσα σε αντιφασιστικό παραλήρημα, κατηγόρησε ως φασίστες τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος ΗΜΜΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ Γεώργιο Παύλο, και φοιτητές των μαθημάτων του και απείλησε ανοιχτά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι „θα λιώσουμε τους φασίστες και θα συντρίψουμε όποιον προάγει τον φασισμό στο Πανεπιστήμιο“. Εν συνεχεία, μέλη αυτής της ομάδας χτύπησαν ανελέητα δύο φοιτητές στέλνοντάς τους με βαρείς τραυματισμούς στο Νοσοκομείο, ενώ άλλοι στοχοποιημένοι φοιτητές πρόλαβαν και κρύφτηκαν σε άλλες αίθουσες.

Η στοχοποίηση του καθηγητού Γ. Παύλου ως φασίστα και οπαδού της Χρυσής Αυγής έγινε επειδή είχε συνυπογράψει κείμενο του Φόρουμ Ελλήνων Καθηγητών και Διδακτόρων σχετικά με την λαθρομετανάστευση (3/2015). Επίσης στοχοποιήθηκαν όσοι φοιτητές υποστήριξαν πως όσα λέγονται και γράφονται σε αφίσες εναντίον του καθηγητού Γ. Παύλου είναι ψευδή και ανεδαφικά.
Ο ένας από τους φοιτητές που κτυπήθηκαν αλύπητα έχει ρήξη τυμπάνου και το πρόσωπο του είναι μαυρισμένο από τα κτυπήματα, ο δε άλλος ήταν σε πολύ βαρύτερη κατάσταση, καθώς δεν μπορούσε για ημέρες να περπατήσει ή να κουνήσει τα χέρια του.

Ο δεύτερος φοιτητής θεωρήθηκε ως χρυσαυγίτης επειδή φορούσε μπλούζα προσκόπων με αρχαία περικεφαλαία και ελληνική σημαία. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του προσκοπισμού και προσπάθησε να εμποδίσει τον ξυλοδαρμό του πρώτου.

Ο Αν. Καθ. Γιώργος Παύλος απειλήθηκε δημοσίως σε αφίσες του ΕΑΑΚ που τοιχοκολλήθηκαν μετά τα γεγονότα και που τον στοχοποιούν ως αρχηγό „φασιστικών και Χρυσαυγιτικών“ ομάδων στο ΔΠΘ.

Οι ‚Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι‘ που στοχοποίησαν τον Καθηγητή Γ. Παύλο και τους φοιτητές που τον υποστήριξαν, διακηρύσσουν πώς “έχουν δικαίωμα να τσακίσουν τον φασισμό όπου τον βρίσκουν”. Υπάρχουν μαρτυρίες αρκετών φοιτητών αλλά και μελών ΔΕΠ πως έχουν ευθέως απειληθεί προειδοποιητικά και έχουν υποστεί ακόμη και σωματική βία, επειδή είχαν το θάρρος να εκφράζουν αντίθετη άποψη και να καταγγέλλουν την συμπεριφορά της εν λόγω ομάδας. 

Ωρισμένοι καθηγητές του ΔΠΘ που προσπάθησαν να αποτρέψουν τούς ξυλοδαρμούς σπρώχτηκαν και τραβήχτηκαν βίαια απο τα ρούχα τους. Οι ‚Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι‘ θεωρούν πως έχουν πάρει τον νόμο στα χέρια τους και ότι πρέπει να διώξουν από το πανεπιστήμιο κάθε αντιφρονούντα, με αποτέλεσμα να επικρατεί το συναίσθημα του φόβου στους φοιτητές ιδίως τους πρωτοετείς αλλά και σε μέλη ΔΕΠ. 
(βλ. ανακοινώσεις σε https://legeonaeaak.wordpress.com).

Από μαρτυρίες φοιτητών, οι
 "Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι" συνεργάζονται με άλλη ομάδα που εδρεύει σε παράνομο στέκι μέσα στα ΠΡΟΚΑΤ κτήρια της Πολυτεχνικής Σχολής και λειτουργεί ως κέντρο των “φοιτητικών ματ”. Από εκεί τα „φοιτητικά ΜΑΤ“ εξορμούν ανά τούς χώρους τής Πολυτεχνικής Σχολής και λυντσάρουν φοιτητές που δεν συμμορφώνονται προς τις διατάξεις των ηγετών του ΕΑΑΚ με στόχο να επιβάλλουν τίς δικές της αρχές περί δικαίου, όπως διακηρύσσουν με δημοσιευμένες προειδοποιήσεις τους.


thumb (1)Ο Καθηγητής Γεώργιος Παύλος (αριστερά) είναι γνωστός στο πανελλήνιο για τις πολιτιστικές του δράσεις σχετικά με την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και την ειρηνική προσέγγιση και συνεργασία αλλά και την αλληλοκατανόηση των λαών και των μειονοτήτων όχι μόνον εντός Ελλάδος αλλά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. 

Είναι αυτός που προ 20 ετών προσέγγισε τους Πομάκους που ήθελαν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να απεγκλωβιστούν από τον εκτουρκισμό και την τρομοκρατία του Τουρκικού Προξενείου της Θράκης, σεβόμενος απόλυτα την ιδιαιτερότητά τους, την θρησκεία τους και την γλώσσα τους. 

Ο Γιώργος Παύλος τα τελευταία 20 χρόνια έχει οργανώνει θερινά σχολεία διαπολιτισμικής εκπαιδευσης στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Βουλγαρία, στην Αίγυπτο και αλλού για Χριστιανούς και Μουσουλμάνους και άλλους νέους επιστήμονες φοιτητές μαθητές, από όλον τον κόσμο. Αναλυτική περιγραφή του ερευνητικού, διδακτικού, συγγραφικού και κοινωνικού έργου του Αν. Καθ. Γ. Παύλου βρίσκεται στην προσωπική του ιστοσελίδα gpavlos.gr 

και στη σελίδα του στο ΔΠΘ http://utopia.duth.gr/gpavlos/

Ενδεικτικά σταχυολογούμε λίγα στοιχεία από το κοινωνικό και διαπολιτισμικό έργο που επιτελεί ο Γ. Παύλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. ‚Εχει δημιουργήσει δίκτυο υποστήριξης Μουσουλμάνων και τσιγγάνων στη Θράκη, δίκτυο υποστήριξης μεταναστών στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, καθώς και δίκτυο διαπολιτισμικής συνεργασίας στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι ο εμπνευστής του προγράμματος „Ελλάδα Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού“ με κόμβους εκπαίδευσης και λειτουργείας θερινών σχολείων σε ιστορικούς χώρους στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

Ο κος Γ. Παύλος διακρίνεται για τον σεβασμό του στην ανθρώπινη προσωπικότητα ανεξαρτήτως ιδεολογικών, θρησκευτικών κλπ επιλογών, ενώ ταυτόχρονα στηλιτεύει κάθε μορφή επιθετικότητας, βίας, ρατσισμού, ολοκληρωτισμού, φασισμού, και αυταρχισμού. Είναι ενδεικτικά όσα ο ίδιος γράφει σε σχετικό κείμενο του ως απάντηση στις τρομοκρατικές, συκοφαντικές και λασπολογικές ενέργειες μιας μικρής μειοψηφίας φοιτητών του ΔΠΘ: „Εάν ανεχθούμε την τυφλή βία ως μέσο άσκησης πολιτικής, τότε έχουμε μετακινηθεί στο κέντρο του φασισμού και του ολοκληρωτισμού. Είμαστε στην πράξη φασίστες ακόμη και αν νομίζουμε πώς δήθεν μαχόμαστε υπέρ του κομμουνισμού ή της δημοκρατίας“.

Επειδή:

1/ Το φαινόμενο της τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, θεωρούμε ότι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ. πρέπει να καταδικάσει τις φασιστικές αυτές ενέργειες, να τιμωρήσει τους δράστες και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει την συστηματική βία και την τρομοκρατία σε βάρος φοιτητών και καθηγητών.
2/ Τέτοια φαινόμενα αποτελούν την χειρότερη δυσφήμηση των ελληνικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (και κατ‘ επέκταση, της χώρας μας),
καταδικάζουμε την βία και την τρομοκρατία στα πανεπιστήμια εν ονόματι της δημοκρατίας, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Γιώργο Παύλο και καλούμε την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ. να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες ώστε να αποκαταστήσει :

1/ την ηρεμία στις αίθουσες διδασκαλίας,
2/ την σωματική και ηθική βλάβη εις βάρος των διωχθέντων φοιτητών
3/ την συκοφαντία σε βάρος του συναδέλφου Γιώργου Παύλου.
4/ Επίσης, να καταδικάσει όσους φοιτητές -στο όνομα της δημοκρατίας- χρησιμοποιούν τρομοκρατία, σωματική βία και φασιστικές μεθόδους κατά φοιτητών και καθηγητών που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους και παρακωλύουν το εκπαιδευτικό και το Ακαδημαϊκό έργο εντός του χώρου του ΔΠΘ.
5/ να περιφρουρήσει τήν ελευθερία λόγου και σκέψης καθώς και το άσυλο του ΔΠΘ από όσους τα καταστρατηγούν είτε αυτοί είναι φοιτητές είτε οτιδήποτε άλλο.

Με εκτίμηση,

Υπογραφές Μελών Φόρουμ

Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, PhD, Διδάκτωρ Νευροεπιστημών, Bethesda, Maryland, USA

Ανδρεάτος Αντώνης, Δρ Πληροφορικής, Καθηγητής, Σχολή Ικάρων, ΕΛΛΑΣ.

Γκατζούλη Νίνα, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής, Πανεπιστήμιο του Νιού Χαμσάϊρ, Τμήμα Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Η.Π.Α.

Ιωάννου Πέτρος, Καθηγητής, Διευθυντής Κέντρου Μεταφορών Προηγμένης Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Ιεραπετρίτης Δημήτριος, Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κακούλη-Duarte Θωμαΐς, Ph.D., EnviroCORE Research Leader and Lecturer, Institute of Technology Carlow, Κτήτορας Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού Δουβλίνου, 
ΙΡΛΑΝΔΙΑ.

Μπακάλης Ναούμ, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, ΕΛΛΑΣ.
Ρήγος Ευάγγελος, Master Mariner, Pace University, BBA, Η.Π.Α.




ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Αντί άλλης παρέμβασης και για να δει κανείς πόσο "φασίστας" είναι ο Γ. Παύλος αλλά και ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή των καθηγητών ΄για τον Γ. Παύλο είναι απολύτως ακριβή δείτε μια εκπομπή του Δ. Νατσιού με καλεσμένο τον Γ. Παύλο όπου φαίνεται και η πολιτική του τοποθέτηση σε μια όντως αριστερά καθώς και τα γνήσια αντιφασιστικά του φρονήματα.
Είναι δε η εκπομπή του 2012 όταν δεν υπήρχε η κατηγορία εναντίον του ως φασίστα...Είναι όμως και τραγικά επίκαιρη καθώς θίγει θέματα που τέσσερα χρονιά μετά παραμένουν άλυτα...  

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου