Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΤΟ "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" Η ΚΡΕΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ " ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ"


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ " ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΕΟΦΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΚΑΙ ΜΙΑ "ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ" ΠΡΟΤΑΣΗ)





Γράφει ο Πρωταγόρας Θεοδοσίου



Πραγματικά δεν θα πρέπει να μας νοιάζει εάν οι άθεοι θέλουν να φάνε την μεγάλη Παρασκευή κρέας! 

Τί δηλαδή; ότι όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι οι άθεοι νηστεύανε το κρέας;! 

Αλλά και πες ότι οι άθεοι νηστεύανε το κρέας μεγάλη Παρασκευή τι όφελος θα βγει από την νηστεία γι’ αυτούς, εφόσον παραμένουν άθεοι και εχθροί του Χριστιανισμού;;!

Όμως και οι ίδιοι θα πρέπει να αναρωτηθούν εάν φάνε κρέας την Μεγάλη Παρασκευή σε τι θα διαφέρουν από τους Προτεστάντες Χριστιανούς  (εφόσον οι περισσότεροι προτεστάντες δεν πιστεύουν στην νηστεία, ασχέτως γι’ αυτούς εάν η Αγία Γραφή αναφέρεται εκτενώς σε αυτήν), σε τι θα διαφέρουν από τους τους Καθολικούς Χριστιανούς (μιας και αυτοί πριν περίπου ένα μήνα τελείωσε το Πάσχα τους και τώρα τρώνε από όλα), σε τι θα διαφέρουν από τους Μουσουλμάνους και όλες τις άλλες θρησκείες και θρησκευόμενους, όταν το ίδιο θα κάνουν οι άθεοι με αυτούς τους θρησκευόμενους και θα φάνε και αυτοί κρέατα την Μεγάλη Παρασκευή;;!! 

Τέλος σε τι θα διαφέρουν από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που για ορισμένους προσωπικούς τους λόγους και αδυναμίες, λανθασμένα θα φάνε κρέατα την Μεγάλη Παρασκευή! 

Τί; Μην νομίζετε ότι δεν υπάρχουν και αυτοί! Ασχέτως εάν θέλουν οι ίδιοι (ορισμένοι από αυτούς) να κρύπτονται εκείνη την ημέρα και να τρώνε! 

Ενώ θα θέλουν οι άθεοι να διαφοροποιηθούν από εμάς τελικά θα γίνουν όμοιοι με αυτούς! 

Ακόμα και τα ζώα όσα είναι σαρκοφάγα, όπως οι σκύλοι, οι γάτες κ.α. δεν κάνουν σε όλη τους την ζωή καμία νηστεία, (εκτός εάν αναγκαστούν από πείνα που θα τους τύχει) γιατί θα έπρεπε να νηστέψουν και αυτά μαζί μας, ιδιαίτερα την Μεγάλη Εβδομάδα;! 

Εάν είναι κανένας άθεος χορτοφάγος... θα τον αναγκάσετε να φάει κρέας μήπως αθετήσει το δόγμα των άθεων που μόλις δημιούργησαν;!

Στους άθεους (ή την ένωση άθεων) θα ήθελα να σας κάνω μία πρόταση. 

Την ημέρα του Πάσχα που εμείς θα τρώμε από όλα, εσείς αντίθετα να κάνετε αυστηρή νηστεία! 

Ακόμα καλύτερα και την Διακαινήσιμο εβδομάδα μετά το Πάσχα που έχουμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κατάλυση σε όλα τα τρόφιμα, 

να κάνετε αντίθετα εσείς οι άθεοι αυστηρή νηστεία όλη την εβδομάδα! 

Τί; σας φαίνεται δύσκολο;; Γιατί...ζορίζεστε;! 
Δεν θέλετε να κάνετε μία μικρή «θυσία» στο όνομα της αθεΐας που πιστεύετε;;! 

Μήπως όχι;! Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, στα εύκολα είσαστε όλοι σας «μέσα»!  

Άλλωστε ποτέ στην ιστορία οι άθεοι δεν νήστεψαν και δεν έκαναν καμία θυσία για την αθεΐα για κανένα λόγο!

Και ενώ βλέπουμε σε κάθε θρησκεία κάποιοι για να δείξουν την αγάπη τους σε αυτή την θρησκεία που πιστεύουν, κάνουν κάποιες «θυσίες». 

Οι άθεοι δεν κάνουν απολύτως καμία θυσία γιά την αθεΐα τους, πράγμα που αποδεικνύει ότι πιστεύουν κάτι το οποίο μάλλον μισούν!

Μα εάν τρώτε εσείς οι άθεοι κρέας την Μεγάλη Παρασκευή για να διαφοροποιηθείτε από τους Χριστιανούς, τότε όταν εμείς οι Χριστιανοί τρώμε κρέατα την ημέρα της Αναστάσεως, καθώς και όλη την Διακαινήσιμο εβδομάδα σε τί διαμαρτύρεστε και διαφοροποιείστε από τους Χριστιανούς όταν κάνετε ακριβώς το ίδιο και τρώτε κρέατα μαζί μας;;! 

Μήπως θέλετε να μας ακολουθήσετε και εσείς στην πίστη των Χριστιανών; 

Μα αυτό ακριβώς κάνετε όταν τρώτε μαζί μας εκείνες τις ιερές ημέρες της Αναστάσεως ακριβώς τα ίδια είδους φαγητά! 

(επειδή θεωρείται σύμφωνα με την Θεολογία, όλη η Διακαινήσιμο πανηγυρική εβδομάδα ίδια σαν μία ημέρα με την ημέρα του Πάσχα της Αναστάσεως).

Η “ένωση αθλίων άθεων” με αυτά τα “καλέσματα” κρεατοφαγίας που θέλουν να κάνουν την Μεγάλη Παρασκευή, ο σκοπός τους ήταν και είναι σίγουρα να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν κλίμα μίσους και πολέμου μεταξύ των αθέων και των χριστιανών. 

Και οι άθεοι να μισούν και να κατηγορούν τους χριστιανούς και να κάνουν και τους χριστιανούς να μισούν και να κατηγορούν τους άθεους, όπως και τα κατάφεραν με το κλίμα μίσους που δημιούργησαν στις διάφορες ιστοσελίδες και διαλόγους(chats)κ.α. εάν δείτε!

Και ναί! υπάρχουν και άθεοι που θέλουν να γιορτάζουν και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα όπως και πολλές Χριστιανικές εορτές, ιδίως την ημέρα της εορτής του ονόματός τους!


Εμείς οι Χριστιανοί στο κλίμα αγάπης και την ημέρα της Αναστάσεως και την Διακαινήσιμο εβδομάδα θα δεχθούμε και στις εορτές και στα τραπέζια μας και τους άθεους όπως πάντοτε κάνουμε (και καλό είναι η “ένωση αθλίων άθεων” παρόλο το (μάλλον υποκινούμενο) κλίμα μίσους που ήθελαν να δημιουργήσουν, να μην τους ενοχλήσουν ή να τους εμποδίσουν τους συγκεκριμένους άθεους, (όπως πολλές φορές έχουν έρθει!) να γιορτάσουν και αυτοί μαζί μας με τα γιορτινά εκλεκτά εδέσματα 
και να γιορτάσουμε μαζί την ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού και υπέρ της σωτηρίας του κόσμου.

Ίσως τελικά να μην είναι (τόσο) “άθεοι” και αυτοί οι συγκεκριμένοι που έρχονται και γιορτάζουν μαζί μας, τις χαρούμενες ημέρες του Πάσχα και της Αναστάσεως!

Πρωταγόρας Θεοδοσίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου