Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΟΤΑΝ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ





Επιμέλεια: Δώρα Ι. Βολιώτη 

Περίληψη: Στις 12/5/2016, 16.30, ο ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Διεθνείς Μεταναστεύσεις, Πήτερ Σάδερλαντ, επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη βοήθειά του (!!!...) 
Είμαστε σίγουροι πως ο έχων αυταπάτες πρωθυπουργός, όπως ομολόγησε ο ίδιος, γνωρίζει ποιος είναι ο Πήτερ Σάδερλαντ... Και μια απορία: τι θα πει ειδικός εκπρόσωπος; Με ποιες διεθνείς, διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες διορίστηκε;
Στην πρώτη φωτογραφία μας διακρίνεται στην ακρο-δεξιά θέση (της παγκοσμιοποίησης) ο κ. Μουζάλας. 


Το πρώτο κείμενο, που ακολουθεί αμέσως πιο κάτω, ανήκει στον Τιερί Μεϊσάν/Δίκτυο Βολτέρος, και έχει τίτλο: Οι καραγκιοζοπαίχτες της μεταναστευτικής κρίσης. Και περιλαμβάνει τα αδιαμφισβήτητα βιογραφικά των τριών κύριων διοργανωτών της τρέχουσας μεταναστευτικής κρίσης: Πήτερ Σάδερλαντ, Γκέραλντ Κνάους, και Ντίντερικ Σάμσομ οι οποίοι ενέχονται και για το κύμα μαζικής και επιθετικής μετανάστευσης εναντίον της χώρας μας.

Οι υπογραμμίσεις μας σε αυτό το κείμενο δημιουργούν τη δική τους εξαιρετικά σημαντική αφήγηση η οποία ξεπερνά κάθε θεωρία συνωμοσίας. Αφού, η στυγνή πραγματικότητα των βιογραφικών μιλά μόνη της. Οι άνθρωποι νιώθουν τόσο ισχυροί και παγιωμένοι στον πλανήτη που αδιαφορούν ακόμη και για το αν το ποιόν τους γίνεται γνωστό σε όλους. 

Στο δεύτερο δημοσίευμά μας με τίτλο: Μετανάστες από 77 χώρες στην Ελλάδα με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία παρουσιάζουμε την απολύτως έγκυρη λίστα των 77 κρατών, από τα οποία έρχονται στη χώρα μας οι δήθεν «πρόσφυγες της Συρίας». Πηγές: Υπουργείο Προστασίας Πολίτη και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και, στο τρίτο κείμενό μας, παρουσιάζουμε μια πρωτότυπη έρευνα-μελέτη του συνεργάτη μας Γιώργου Ρωμανού με θέμα: 
Τι προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες - μετανάστες, Σε αυτό το κείμενο αποδεικνύεται το πώς οι μετανάστες και οι υποστηρικτές τους, διεθνείς και ντόπιοι, παραβιάζουν βάναυσα την συνθήκη της Γενεύης σε βάρος της χώρας μας.


***


Οι καραγκιοζοπαίχτες της μεταναστευτικής κρίσης

Τιερί Μεϊσάν /Δίκτυο Βολτέρος / Δαμασκός (Συρία) / 2 Μαΐου 2016




Τα βιογραφικά των τριών κύριων διοργανωτών της μεταναστευτικής κρίσης και η ανταπόκριση που δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστοποιούν τους δεσμούς τους με την αμερικανική κυβέρνηση και την ειλημμένη απόφαση τους να καταργήσουν τα σύνορα. Για τους ίδιους, οι σημερινές μεταναστευτικές ροές δεν είναι ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, αλλά μια ευκαιρία να εφαρμόσουν πρακτικά τις θεωρίες τους.


1. Peter Sutherland: ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Διεθνείς Μεταναστεύσεις



Peter Sutherland


Ο πρώην Ιρλανδός Ευρωπαϊκός Επίτροπος Ανταγωνισμού, ύστερα Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (1993-1995)·πρώην διευθυντής της BP (1997-2009),πρόεδρος της Goldman Sachs International (1995-2015) πρώην διευθυντής της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ (Bilderberg), πρόεδρος του Ευρωπαϊκού τμήματος της Τριμερούς Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (l’ European Round Table of Industrialists).
Αν και ο Κύριος Sutherland δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να τονίσει το ηθικό καθήκον να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες -παραδοσιακός καθολικός-, είναι σύμβουλος του IESE Business School της Opus Dei και, από το 2006, σύμβουλος της Διοίκησης Κληρονομιάς της Αγίας Έδρας- είναι ως επί το πλείστον ένας κόλακας των διεθνών μεταναστεύσεων. Σε συνέντευξη του στις 21 Ιουνίου 2012 από την Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Λόρδων, δήλωσε ότι κάθε άτομο πρέπει να έχει την ευκαιρία να σπουδάσει και να εργαστεί στη χώρα της επιλογής του, γεγονός που δεν συνάδει με όλες τις πολιτικές περιορισμού της μετανάστευσης·και ότι οι μεταναστεύσεις δημιουργούν ένα κρίσιμο δυναμικό για την οικονομική ανάπτυξη, ανεξάρτητα από το τι λένε οι πολίτες των χωρών υποδοχής. Ως εκ τούτου, κατέληξε, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπονομεύσει την ομοιογένεια των εθνών της [1].


2. Gerald Knaus: ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια (European Initiative for Security, ESI)




Gerald Knaus


Αυστριακός κοινωνιολόγος. Εργάστηκε 1993-2004 στη Βουλγαρία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο -στο τέλος της θητείας του Bernard Kouchner-, πρώτα για ορισμένες ΜΚΟ και ύστερα για την Ε.Ε. Έκανε έρευνες, 2005-2011 στο Carr Center for Human Rights Policy στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στο τέλος των οποίων δημοσίευσε το Can Intervention Work. Ίδρυσε την ESI (το 1999, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το Ινστιτούτο έλαβε την πρώτη επιχορήγηση του από το US Institute of Peace, αδελφό θεσμό του NED που εξαρτάται από το Πεντάγωνο. Στη συνέχεια ο Knaus πηγαίνει στην Ουάσιγκτον όπου γίνεται δεκτός στο National Endowment for Democracy (NED) και ύστερα στο Ίδρυμα Carnegie, και στο American Enterprise Institute. Περαιτέρω, γίνεται δεκτός από τον James O ’Brien και τον James Dobbins στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και από τον Leon Fuerth στο Λευκό Οίκο. Σύντομα, η ESI θα χρηματοδοτηθεί από το Γερμανικό German Marshall Fund, το Ίδρυμα Mott Foundation, το Open Society Institute (τουGeorge Soros), το Ίδρυμα Rockefeller Brothers Foundation, και τις κυβερνήσεις τηςΟλλανδίας, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας.


Το 2004, δημοσίευσε μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι ο καταλογισμός ότι 200.000 Σέρβοι εκδιώχθηκαν από το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα ψέμα της ρωσικής προπαγάνδας. Το 2005, ξεκίνησε τη θεωρία σύμφωνα με την όποια το τουρκικό ΑΚΡ είναι μια «ισλαμική καλβινιστική» παράταξη που επιδιώκει να δημιουργήσει μια μορφή «μουσουλμανικής δημοκρατίας».
Στο βιβλίο του, «Μπορεί να λειτουργήσει η παρέμβαση;» (Can Intervention Work?) -που δημοσίευσε με τον Rory Στιούαρτ, πρώην κηδεμόνα των πριγκίπων William και Harry του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίον γνώρισε στο Κόσοβο και ο οποίος έγινε διαδοχικά βοηθός του Πολ Μπρέμερ στο Meyssan κατά τη διάρκεια της κατοχής του Ιράκ, ύστερα διευθυντής του Carr Center for Human Rights Policy-, επικροτεί τους αμερικανικούς πολέμους και αναπτύσσει μια νέα αντίληψη της αποικιοκρατίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «ανθρωπιστικός παρεμβατισμός» νομιμοποιείται, αλλά μπορεί να είναι επιτυχής μόνο εάν λαμβάνει υπόψη τις τοπικές πραγματικότητες.
Οργανώνει έτσι τον έπαινο του Richard Hoolbroke, τον οποίο είχε γνωρίσει στο Κόσοβο. Το βιβλίο του θα προωθηθεί από την Samantha Power, που είναι, όπως και ο ίδιος, πρώην συνεργάτρια του Hoolbroke, και είχε δημιουργήσει και διοικήσει το Carr Center for Human Rights Policy, όπου ο ίδιος ήταν ερευνητής.


3. Diederik Samsom: Ολλανδός βουλευτής, πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος



Diederik Samsom


Πυρηνικός φυσικός, πρώην διευθυντής της εκστρατείας για το κλίμα και την ενέργεια της Greenpeace. Εκλέγεται (με την απλή αναλογική) από το 2003, έγινε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του και ύστερα πρόεδρος του κόμματός του. Ωστόσο, αποτυχαίνει να πάρει τη προεδρία του Κοινοβουλίου και τη πρωθυπουργία. Αρνείται τότε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνασπισμού την οποία υποστηρίζει και παραμένει πρόεδρος της ομάδας του στην Εθνική Συνέλευση.
Φέρεται να έχει IQ 136 και δύο φορές κέρδισε σε τηλεοπτικό διαγωνισμό για τεστ νοημοσύνης. Δηλώνει μαχητικός άθεος, είναι αυστηρά μη καπνίζον και χορτοφάγος.Προσκλήθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό Mark Rutte, τον Ιούνιο 2014, στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, όπου μπορούσαν να συνομιλήσουν με τον Peter Sutherland -αλλά όχι με τον Rory Stewart, ο οποίος δεν είχε προσκληθεί στη συνάντηση του 2012.
Σύμφωνα με τους Ολλανδούς πολιτικούς παρατηρητές, είναι το κύριο θύμα του δημοψηφίσματος που υποστήριζε την Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Ουκρανία. Είχε δεσμευτεί προσωπικά για αυτό το θέμα και κατά της Ρωσίας. Η ήττα του αντανακλά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πτώση της επιρροής του στο κόμμα του κατά 50 έως 75%.


Επιμέλεια κειμένου, φωτογραφιών και διορθώσεις για την ελληνική γλώσσα: Δώρα Ι. Βολιώτη / Ελλάς Διόραμα


[1] “EU should ’undermine national homogeneity’ says UN migration chief”, Brian Wheeler, BBC, June 21st, 2012.
[2] «La face cachée de l’Administration Obama» («Η κρυμμένη πλευρά της κυβέρνησης Ομπάμα»), par ThierryMeyssan, Réseau Voltaire, 10 novembre 2015.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου