Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ


«Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ»!!!




Ένας αλλιώτικος Επιτάφιος!

Σχόλιο  Λ.Αποσκίτη 

Την ώρα που οι πολυποίκιλοι μηχανισμοί, μιντιακοί και μνημονιακοί, της “αποκεκαλυμμένης” και αποτυχημένης τοκογλυφικής Παγκοσμιοποίησης ασκούν εξοντωτική πίεση επί της κοινωνίας, γίνεται όλο και πιο αισθητό αυτό που είπε ο Χριστός και κατέγραψε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής: “Η αλήθεια θα σας απελευθερώσει”. Παράλληλα, είναι πολύ επίκαιρη η αναγκαιότητα της “άρσης της αποξένωσης”, που διακήρυξαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα κάποιοι υπερρεαλιστές “προφήτες”.


Μπορεί η πραγματικότητα γύρω μας να είναι αξιοθρήνητη, αλλά δεν θα αφήσουμε την απόγνωση να μας κυριεύσει, ούτε το μαύρο σκοτάδι να μας φάει.

Μέχρι τα πράγματα να γίνουν καλύτερα, πλουσιότερα, βαθύτερα και φωτεινότερα, το καλύτερο “δαιμονοξόρκι” -που έψαχναν οι φιλόσοφοι τον Μεσαίωνα- είναι σήμερα το σπάσιμο της αποξένωσης, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη και η πίστη πως, σε τέτοιες άνομες εποχές, το χρήμα και η δύναμη ανήκουν στους μικρούς και ρηχούς ανθρώπους... αλλά στους υπόλοιπους όλους εμάς, τους αληθινούς ανθρώπους, ανήκει η αιωνιότητα! Αυτές οι σκέψεις, με αφορμή ένα γεγονός που έλαβε χώρα στον φετινό Επιτάφιο και θα πέρναγε απαρατήρητο εάν δεν υπήρχε το Διαδίκτυο.


Αναρχικοί -προς τιμήν τους- στην Λιτανεία του Επιταφίου!



Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2016 ειδοποιήθηκε επειγόντως η Ασφάλεια Αττικής· περίπου 100 αναρχικοί, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες, είχαν συγκεντρωθεί έξω από ένα ναό των Εξαρχείων και περίμεναν να βγει ο Επιτάφιος. Πολλοί φοβήθηκαν ότι θα γίνονταν επεισόδια, φωτιές κ.λπ., και κάλεσαν την αστυνομία. Πράγματι κατέφθασε επί τόπου ομάδα ΜΑΤ, για να περιφρουρήσει την πομπή. Αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί καταγράφουν τι ακολούθησε εντέλει…

Οι νεαροί και οι νεαρές, περίπου 100 άτομα, ακολούθησαν με τα αναμμένα κεριά τους την πορεία του Επιταφίου, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, και κατά διαστήματα φώναζαν τα εξής συνθήματα:
- Εμπρός πιστέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι Ανάσταση και πάλι.
- Ρωμαίοι (=δυτικοί;), λέρες, ακόμα λίγες μέρες.
- Ούτε στο Σταυρό, ούτε στις φυλακές, ο Ιησούς δε λύγισε ποτές.
- Ιούδα (=προδότες;) κουφάλα, έρχεται κρεμάλα.
- Η Σταύρωση δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο Γολγοθά γεννιούνται συνειδήσεις.
- Δεν κάναμε ακόμη το τελευταίο ντου, αυτή η νύχτα είναι του Χριστού.
- Η αλληλεγγύη κάνει τον κόσμο μας ωραίο, λευτεριά στο σύντροφο το Ναζωραίο.
Μετά την πομπή διαλύθηκαν ειρηνικά.
Μια μπόρα θα είναι...
Και 1-2 άσχετα (αλλά σχετικά) σχόλια του Αγίου Παΐσιου:
«Οι νέοι σήμερα έχουν καλές και καινούργιες μηχανές, όμως έχουν παγωμένα λάδια και θέλει να βοηθήσουμε πολύ να ζεσταθούν. Όταν ζεσταθούν, τότε όλα θα πάνε καλά».
«Τον ζαλίζουν σήμερα τον άνθρωπο με διάφορες θεωρίες, και ιδιαίτερα τα καημένα τα παιδιά. Ύστερα τα πιάνει φόβος και άγχος για τη ζωή και ξεσπάνε στη διασκέδαση και στα ναρκωτικά. Κι αυτή η κοσμική διασκέδαση προσθέτει περισσότερο φόβο και άγχος για τη ζωή».
«Αν και γίνεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά, μια σιγουριά. Μπορεί να ξεράθηκε η ελιά, αλλά θα πετάξει νέα βλαστάρια. Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, στους οποίους αναπαύεται ο Θεός. Υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι του Θεού, οι άνθρωποι της προσευχής, και ο Καλός Θεός μάς ανέχεται, και πάλι θα οικονομήσει τα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι της προσευχής μάς δίνουν ελπίδα. Μη φοβάστε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε και θα φοβηθούμε τη θύελλα που θα ξεσπάσει; Ούτε τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη, για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι».


Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Χ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου