Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ!


ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Με μια κίνηση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι «αριστεροί» δοσίλογοι της κυβέρνησης φέρνουν πολυνομοσχέδιο όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η ίδρυση της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.». Είναι η τελευταία πράξη ώστε να νομοθετηθεί άμεσα –χωρίς να δοθούν πολλά περιθώρια αντίδρασης– η παραχώρηση ολόκληρου του δημόσιου τομέα της χώρας, πλουτοπαραγωγικών πόρων, δημοσίων ακινήτων, δημόσιων αγαθών όπως είναι το «νερό»…, στους μηχανισμούς της ΕΕ , στις πολυεθνικές εταιρείες και στους κάθε λογής πλιατσικολόγους της Υπερεθνικής Ελίτ.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα που να μην παραχωρείται άμεσα ή έμμεσα μέσω της «εταιρείας». Με σχετική ρύθμιση παραχωρούνται και αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς επίσης : στις αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΤΥ, ΟΣΥ), τα ΕΛΤΑ και το ΟΑΚΑ. Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια μοίρα, Αττικό Μετρό, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, , ΔΕΗ, κτηριακές υποδομές κλπ…

Η εταιρεία δεν θα ανήκει βέβαια στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά αντίθετα δημιουργήθηκε ώστε να μεταβιβαστούν με μια κίνηση, ολόκληρη η δημόσια περιουσία της χώρας σε μια «εταιρεία» όπου βάση του καταστατικού της ελέγχεται από την ίδια την ΕΕ και πιο συγκεκριμένα από την «Ευρωπαϊκή Επιτροπή» και τον «Ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας».

Η πράξη αυτή – το ολοκληρωτικό ξεπούλημα δηλ. της δημόσιας περιουσίας – ουσιαστικά υπήρξε ο διακαής πόθος και ο κύριος στόχος της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε). Έρχεται ως συνέχεια της γνωστής συμφωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ για τη δημιουργία ταμείου που θα διαχειρίζονταν την «ρευστοποίηση» των δημόσιων αγαθών της Ελλάδας με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους. Αν θυμόμαστε κάποιοι, οι σημερινοί ταγματασφαλίτες της Νέας Διεθνούς Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, «πανηγύριζαν» πριν κάμποσο καιρό γιατί είχαν καταφέρει λέει, το «ταμείο» ρευστοποίησης να είναι στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα… Αυτό θεωρούσαν τότε «επίτευγμα»… ενώ είχαν συμφωνήσει και υπογράψει το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών.

Και πράγματι ο βασικός σκοπός των «διαπραγματεύσεων» δεν ήταν το κούρεμα ή όχι του χρέους, αλλά η χρεολογία λειτούργησε ως πρόσχημα για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της Υ/Ε:
οι μεταρρυθμίσεις και η παραχώρηση όλου του κοινωνικού πλούτου του Ελληνικού λαού και
Το άνοιγμα των αγορών στα ξένα προϊόντα και τα κεφάλαια.
Ο τρόπος παραχώρησης των δημόσιων αγαθών της χώρας στους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης είναι απλός και καλά μελετημένος. Στη δικαιοδοσία της εν λόγω «εταιρείας» εμπεριέχονται οι σημερινοί οργανισμοί :
1.Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Το Ταμείο Αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)
Η εταιρεία ακινήτων δημοσίου (ΕΤΑΔ)
Η εταιρεία δημοσίων συμμετοχών Α.Ε.

Όλοι αυτοί οι οργανισμοί μεταφέρονται από το δημόσιο στην υπό σύσταση εταιρεία και κατά συνέπεια μεταφέρεται στα χέρια ξένων κέντρων όλο το περιεχόμενο αυτών, δηλαδή ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει ως δημόσιο αγαθό και πλουτοπαραγωγικός πόρος στην Ελληνική επικράτεια, μεταξύ αυτών και 597 νησιά!!!
Δεν μεταφέρεται όμως μόνο η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων όπως ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό. Το νέο νομοθέτημα μεταβιβάζει σε τρίτους και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δημόσιων αγαθών της χώρας και όχι απλά τη διαχείριση…

Η εσχάτη προδοσία όμως δεν σταματάει μέχρι εκεί. Όπως ρητά αναφέρεται στο  άρθρο 2, παράγραφος 5 : κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών, από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Το δημόσιο παραιτείται λοιπόν από κάθε κυριότητα της δημόσιας περιουσίας αλλά και από τα έσοδα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Έτσι ακόμα και τα έσοδα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ ανήκουν και τυπικά στο «υπέρ-ταμείο» που διαχειρίζονται οι μηχανισμοί της ΕΕ και δεν πηγαίνουν στα ταμεία του κράτους.

Ακόμα «καλύτερα», το καλά μελετημένο νομοσχέδιο προασπίζει έως και την τελευταία λεπτομέρεια τα συμφέροντα των πλιατσικολόγων, αφού προβλέπεται τα έξοδα από τη λειτουργία των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να συνεχίζουν να βαραίνουν το «δημόσιο», δηλαδή οι υπηρεσίες να χρηματοδοτούνται από τα λαϊκά στρώματα, ενώ τα έσοδα θα ανήκουν και θα μεταβιβάζονται αυτόματα στους δανειστές…, και την ίδια στιγμή φροντίζει να δεσμεύει κάθε μελλοντική κυβέρνηση στο υπάρχον νομοθέτημα για …99 χρόνια.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά και με τον πιο τραγικό τρόπο για τα λαϊκά στρώματα, τον βαθμό προτεκταριοποίησης της χώρας και του ρόλου της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς» σε αυτό το καθεστώς οικονομικής κατοχής. Γιατί καμία κυβέρνηση ποτέ δεν θα μπορούσε να σταθεί στην εξουσία εφαρμόζοντας –όχι απλά κάποια αντιλαϊκά μέτρα– αλλά ξεπουλώντας κυριολεκτικά μια ολόκληρη χώρα, αν δεν είχε από πίσω της την υποστήριξη της Υ/Ε. Και είναι τόσο ενσωματωμένοι στο σύστημα οι Έλληνες κυβερνητικοί ραγιάδες της ΕΕ, που δεν διστάζουν να εφαρμόσουν οποιαδήποτε μέτρα τους δώσουν, ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους σε κάποιο πολιτικό θώκο και κυβερνητικό αξίωμα. Και ως γνήσιοι θιασώτες της Γκεμπελικής προπαγάνδας δε διστάζουν να συνεχίζουν να λειτουργούν ως δοσίλογοι απέναντι στον Ελληνικό λαό, βαφτίζοντας τον αντιδραστικό τους ρόλο ως «προοδευτικό», συνοδευόμενοι από την συστηματική προπαγάνδα από το σύνολο των ΜΜΕ (κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, ραδιόφωνο, μέσα ιντερνετικής δικτύωσης).

Το παραπάνω «επίτευγμα» των πολιτικών αυτών απατεώνων και δοσίλογων, έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων παραχωρήσεων σε ξένες ιδιωτικές εταιρείες των Ελληνικών αεροδρομίων και πιο πρόσφατα των λιμανιών της χώρας.

Αν μη τι άλλο, είναι πλέον φανερό και στον πλέον δύσπιστο ότι ο ρόλος της «αριστερής κυβέρνησης» ήταν από πριν προσχεδιασμένος, και όπως είχαμε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει, η παγκοσμιοποιητική «αριστερά» αποτελούσε και αποτελεί σήμερα διεθνώς το χρησιμότερο πολιτικό μέσο ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι θεμελιακές αρχές της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η συνακόλουθη απώλεια κάθε ίχνους οικονομικής/εθνικής κυριαρχίας των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή είναι η περίπτωση της κυβέρνησης Σύριζα στην Ελλάδα ή η αντίστοιχη περίπτωση του «σοσιαλιστή» Ολλάντ στη Γαλλία. Άλλωστε καμία άλλη κυβέρνηση παρά μια «αριστερή» δε θα κατόρθωνε να εφαρμόσει το καθολικό σημερινό ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας, χωρίς να ξεσηκώσει το σύνολο της κοινωνίας, και αυτό το ξέρανε πολύ καλά τα υπερεθνικά αφεντικά τους.

Γιατί καμία κυβέρνηση στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί να εφαρμόσει φίλο-λαϊκές πολιτικές παρά τις φτηνές ρητορολογίες από τις  καρικατούρες της «σοσιαλδημοκρατίας» στην Ελλάδα και Ευρώπη, που μετατρέπονται αυτόματα στους  καλύτερους υπηρέτες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης όταν τους ανεβάσουν στην εξουσία. 

Η παγκοσμιοποιητική «αριστερά» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων είναι μέσα στην ΕΕ και στους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης. Και είναι αυτοί σήμερα που έχουν αναλάβει να ενσωματώσουν τους λαούς από τους οποίους υφάρπαξαν της ψήφο τους με συστηματικά ψεύδη, στην Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να δικαιολογήσουν με «αριστερή» γλώσσα την πρωτοφανή μετατροπή του δημόσιου χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών ενός λαού σε ιδιοκτησιακό καθεστώς των πολυεθνικών και έρμαιο σε κάθε λογής πλιατσικολόγο.

Είναι φανερό λοιπόν ότι με κύριο όχημα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η Υ/Ε νομοθετεί πλέον το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας και τη μετατροπή του ιδιοκτησιακού χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών σε κτήμα της. Κάποτε για την υφαρπαγή μιας χώρας και την κατοχή της από εξωτερικές δυνάμεις, χρειάζονταν στρατιωτική εισβολή η οποία οδηγούσε σε μαζική αντίσταση. Η ιστορία του Ελληνικού λαού είναι γραμμένη μέσα από τις αντιστάσεις και τις επαναστάσεις του.

Με μια, όμως, στο μεγαλύτερο μέρος ενσωματωμένη «αριστερά» και ένα υπόλοιπο κομμάτι που συνεχίζει να αρνείται ότι η χώρα είναι υπό καθεστώς οικονομικης κατοχής, αλλά και λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής, απαντάται σε μεγάλο βαθμό το ερώτημα γιατί τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον σημερινό εξανδραποδισμό τους. Γιατί αν παραδεχθούν κάποιοι υποτιθέμενοι «κομουνιστές» σήμερα ότι πράγματι η χώρα είναι υπό οικονομική κατοχή θα πρέπει να δεχθούν ότι είναι αναγκαία και η συγκρότηση ΜΕΤΩΠΟΥ για την αποτίναξη της μέσα από ένα πρόγραμμα Αυτοδύναμης Οικονομίας.

 Αντί αυτού οι αντικαπιταλιστές εν Ελλάδι, προσμένουν την κομουνιστική τους επανάσταση, ενώ κάποιοι φρόντισαν να πετάξουν στα σκουπίδια στο τελευταίο τους συνέδριο την πολιτική γραμμή του «Αντί-ιμπεριαλιστικού, Αντιμονοπωλιακού, Δημοκρατικού Μετώπου» (ΑΑΔΜ) που έβαζε ως πρωταρχικό αίτημα την έξοδο από την ΕΕ. Έτσι μπορούν να περιμένουν καρτερικά την έλευση του σοσιαλιστή μεσσία και τη συνειδητοποίηση της σχεδόν ανύπαρκτης σήμερα Ελληνικής εργατικής τάξης που κάποτε θα πάρει την εξουσία μέσα από διαδηλώσεις πασαρέλες μεταξύ Ομόνοιας και Συντάγματος και 48ωρα απεργιακά πανηγύρια – και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

Παράλληλα με το ξεπούλημα της χώρας, κομμάτι της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς» οργανώνει το ετήσιο τριήμερο πανηγυράκι της για τον «Μαρξισμό σήμερα», όπου παρελαύνουν όλοι αυτοί που απλά δεν είναι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το 2010-11 έκαναν εκστρατεία μαζί με τους Βαρουφάκη, Μηλιό κλπ…, για την δήθεν καταστροφή  που θα έφερνε η έξοδος από την Ευρωζώνη—ενώ προφανώς σήμερα τη γλιτώσαμε τη καταστροφή! —αλλά και διάφοροι διεθνείς αστέρες που στήριξαν τις σφαγές της Υ/Ε στη Λιβύη, Συρία κλπ…

Ο Ελληνικός λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τη σημερινή διαγραφόμενη καταστροφή του με τη σύμπηξη Μετώπου με απώτερο στόχο την οικονομική αυτοδυναμία για την ανάκτηση της οικονομικής και εθνικής του κυριαρχίας. Χωρίς εθνική κυριαρχία καμιά κοινωνική απελευθέρωση δεν είναι εφικτή. Ενώ τα αντί-ΕΕ κινήματα φουντώνουν σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης, είναι τραγικό στην Ελλάδα που ο λαός αντιμετωπίζει την πλήρη υποδούλωσή του να μην μπορεί να συγκροτήσει ένα μαζικό αντί-ΕΕ κίνημα με πρόγραμμα Οικονομικής Αυτοδυναμίας.
Η παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας στους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης από τους «αριστερούς» ταγματασφαλίτες της Νέας Διεθνούς Τάξης, δείχνει ότι μέσες λύσεις και ωραιοποιημένες καταστάσεις δεν υφίστανται. Ή ο Ελληνικός λαός θα συγκροτήσει ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο για την κοινωνική και εθνική του απελευθέρωση (ΜΕ.Κ.Ε.Α.) ή θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα συνειδητοποιήσει ότι ο τόπος του δεν του ανήκει.
Μονόδρομος δεν είναι ο ευρω-ραγιαδισμός, μονόδρομος είναι η οικονομική και εθνική κυριαρχία απέναντι στην οικονομική κατοχή και προτεκταριοποίηση της χώρας.

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕΚΕΑ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου