Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


Ο ΑΠΟΔΟΜΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ


ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε επίσης το εμπεριστατωμένο μας άρθρο γραμμένο την συμβολική ημερομηνία 12/12/12:


Ο ΑΠΟΔΟΜΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Και ενώ είχαμε πιστέψει ότι τα φαντάσματα του παρελθόντος, έχουν μπει πια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτό έχει κλείσει ερμητικά για να μην τους αφήσει να εμφανιστούν ξανά ως «σωτήρες και παιδαγωγοί του λαού», ξαφνικά το περασμένο Σάββατο έκανε την επανεμφάνισή του ο Κώστας Σημίτης. 
Μίλησε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τι είπε λοιπόν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση αποφεύγει με κάθε τρόπο τον περιορισμό των δαπανών για να μην δυσαρεστήσει. Δεν ενοχλείται από το ύψος των στρατιωτικών δαπανών. Καλλιεργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα συστηματικά αδικείται. 

Ασπάζεται την άποψη ότι οι Έλληνες υπερτερούμε λόγω ιστορίας, παράδοσης και θρησκείας. Γι’ αυτό και όσοι της ασκούν κριτική εκπροσωπούν κατ’ αυτήν τις σκοτεινές δυνάμεις της διαπλοκής και ξένα συμφέροντα. Η κρίση δεν ξεπερνιέται με τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές. Αντίθετα συνεχίζεται, μονιμοποιείται».

«Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας. Αριστερή πολιτική δεν είναι τα παραμύθια ότι λεφτά υπάρχουν, ότι δημιουργούμε τώρα στην Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα που δεν θα υπόκειται σε ενωσιακούς ελέγχους, η εξαγγελία ότι η Ελλάδα οδηγεί τους ευρωπαϊκούς λαούς σε μια νέα πορεία.

 Αριστερή πολιτική είναι η πολιτική που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει. Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι παρά ψεύτες».

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έκανε για την Ελλάδα ο Κώστας Σημίτης. Πόσο διαστρέβλωσε την αλήθεια και πόσο εξαπάτησε τους Έλληνες ; Ποια είναι τα βασικά σημεία που χαρακτηρίζουν τα έργα και τις ημέρες του ως πρωθυπουργός ;

1. Ο Σημίτης έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με πλάγια μέσα και ψευδή στοιχεία, με τη βοήθεια της Goldman Sachs και των swaps.

«Σύμφωνα με τα κριτήρια της αυστηρής οικονομικής πολιτικής που επέβαλε η Συνθήκη του Μάαστριχτ έπρεπε το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα της χώρας να μην υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ και το συνολικό δημόσιο χρέος το 60% του ΑΕΠ. 

Αυτά τα νούμερα όμως δεν έβγαιναν με τίποτα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Σημίτη, αντί να περιορίσει την παραοικονομία και τη διαφθορά, προτίμησε να αποκρύψει με… «δημιουργική λογιστική!» ένα μέρος του χρέους της χώρας, με τη βοήθεια της διαβόητης αμερικανικής επενδυτικής Τράπεζας, Goldman Sachs.

Η κυβέρνηση είχε το 2001 ένα δάνειο 10 δις ευρώ σε γεν που ήθελε να το παρουσιάσει μικρότερο για να μην φανεί το συνολικό δημόσιο χρέος. Η «δημιουργική» πρόταση της Goldman Sachs ήταν να μετατραπεί το δάνειο αυτό από γεν σε ευρώ, με βάση όχι τις τρέχουσες ισοτιμίες, όπως έπρεπε, αλλά με κάποιες παλιότερες ισοτιμίες που το εμφάνιζαν μειωμένο κατά 2,8 δισ. ευρώ. 

H διαφορά αυτών των 2,8 δισ. θα ήταν ένα έμμεσο δάνειο της Goldman Sachs στην Ελλάδα, σαν ένα ακόμα swap, το οποίο όμως δε θα φαινόταν στο συνολικό χρέος της Ελλάδας. 

Οι ετήσιες δόσεις αυτού του swap προς την Goldman Sachs ορίστηκαν στα 360 εκατ. ευρώ, συν τον πληθωρισμό, με χρονολογία αποπληρωμής το 2019». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρακτορείο Bloomberg προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ζητώντας να δώσει στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για το πώς χρησιμοποίησε η Ελλάδα τα swaps για να αποκρύψει το έλλειμμα!

2. H Ελλάδα ποτέ δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη ως προς τη δυνατότητά της να αντέξει οικονομικά χωρίς τη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματός της.

 Με την ένταξή της στην ευρωζώνη απαγορευόταν δια παντός η περαιτέρω υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Ο Σημίτης όφειλε να εξετάσει -και δεν το έκανε- αν η Ελλάδα πληρούσε τη δυνατότητα ένταξης στην ευρωζώνη, με το δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει πια η δυνατότητα υποτίμησης εθνικού νομίσματος. 

Πήρε ένα υψηλό ρίσκο χωρίς να σκεφτεί αλλά και να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τις συνέπειες αυτού του εγχειρήματος ενώ θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη, μία περίοδος 5-10 ετών όπου θα δοκιμάζονταν πειραματικά η ισοτιμία της δραχμής έναντι του τότε ecu.

3. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Π. Παναγιώτου: «Στο θέμα της ισοτιμίας που θα επιλέγονταν ως η τελική για να συνδέσει αμετάκλητα τη δραχμή με το ευρώ δεν υπήρξε η σωστή προετοιμασία. 

Ως γνωστό, η ισοτιμία δραχμής-ευρώ καθορίστηκε στο «εργαστήριο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα πρωτοφανές νομισματικό πείραμα, για το οποίο δεν υπήρχε καμία δυνατότητα διαβεβαίωσης ότι εξήγε το σωστό αποτέλεσμα. 

Αν η ισοτιμία δραχμής-ευρώ εξάγονταν μετά από μία περίοδο πραγματικής πειραματικής σύνδεσης τότε θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν στην οποία κατέληξε το θεωρητικό πείραμα. 

Έτσι, ήταν αδύνατο για την κυβέρνηση Σημίτη να γνωρίζει αν πράγματι η ισοτιμία που επιλέχθηκε ήταν η σωστή ή αν θα έπρεπε να είναι, για παράδειγμα, κατά 5%-10% ή 15% χαμηλότερη».

4. Και ενώ οι άλλες χώρες που θα εντάσσονταν στην ευρωζώνη διαπραγματεύονταν σκληρά την ισοτιμία εθνικού νομίσματος-ευρώ, ο Σημίτης ανατίμησε αυθαίρετα τη δραχμή, με συνέπεια η ισοτιμία δραχμής να κλείσει 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές. Αυτό προς στιγμήν έδωσε μία ψεύτικη ευφορία στους Έλληνες αφού αυξήθηκε η καταναλωτική τους δύναμη. 

Το τραγικό όμως είναι ότι με την πράξη του αυτή το χρέος αυξήθηκε σε δυσθεώρητα μεγέθη! (το 75% του χρέους ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή σε δραχμές και εν μια νυκτί μετατράπηκε σε ευρώ).
(ενημέρωση από τον έγκριτο οικονομολόγο Νίκο Ιγγλέση)

Δείτε τα στοιχεία όπως τα παραθέτει στο ΒΗΜΑ ο Διονύσης Σταμπόγλης: Στις 15 Δεκεμβρίου 1999 η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας και στις 15 Ιανουαρίου 2000 οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Νομισματικής Επιτροπήςαποφασίζει την ανατίμηση της κεντρικής ισοτιμίας της δραχμής κατά 3,5%! Με την απόφαση αυτή η ισοτιμία από 353 δρχ. /ευρώ καθορίζεται στις 340,750 δρχ.


5. Ο Σημίτης ήταν ο αίτιος της ραγδαίας επιδείνωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και ενώ τώρα μας διατυμπανίζει ότι θέλει να λέει την αλήθεια, έστω κι αν είναι δυσάρεστος, τότε είπε ψέματα για τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας και στους Έλληνες και στους Ευρωπαίους. 

Και το εντυπωσιακό είναι ότι… αυτός ο άνθρωπος παρουσιάζεται ως σωτήρας της χώρας. Ο Σημίτης αποσιώπησε εντέχνως τους κινδύνους του ευρώ και πρόβαλε υπερβολικά τις θετικές του συνέπειες με μεθόδους χειραγώγησης του λαού. 

Έδωσε στους Έλληνες ψεύτικες υποσχέσεις ότι το ευρώ θα μας φέρει πλούτο και ευημερία και παρουσίασε την ΟΝΕ ως οικονομικό παράδεισο, γη της επαγγελίας.

6. Επί πρωθυπουργίας Σημίτη, το 2003, ο Υπ. Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ, άλλη μία ταφόπλακα για την Ελλάδα. 

Τι σημαίνει Δουβλίνο ΙΙ ; Ότι υπεύθυνη χώρα για το αν θα δοθεί άσυλο στον αιτούντα, είναι η χώρα στην οποία θα εισέλθει για πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο, θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, να επιστρέφουν στην Ελλάδα.
Συμπέρασμα: η Ελλάδα με το Δουβλίνο ΙΙ έγινε η αποθήκη ψυχών της Ευρώπης.

7. Ένα άλλο «κόλπο γκρόσο» του Σημίτη ήταν το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Το Σεπτέμβριο του 1999 ο δείκτης του χρηματιστηρίου έδειχνε περίπου 6.500 μονάδες. 

Το Σεπτέμβριο του 2002 είχε κατρακυλήσει κάτω από τις 2.000 μονάδες. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η συνολική απώλεια της κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους ανήλθε στο αστρονομικό ποσόν των 136 δισ. ευρώ (46,3 τρισ. δραχμές)! 

Το Δεκέμβριο του 2002 ο Σημίτης δήλωνε στον ελληνικό λαό: «Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές που τοποθετούν το περίσσευμά τους στο Χρηματιστήριο να αμείβονται».

8. Την ίδια ακριβώς περίοδο, 1999-2003 τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων παίχτηκαν στον τζόγο του χρηματιστηρίου και κατέληξαν στις τσέπες ξένων και ντόπιων κερδοσκόπων. Οι υπαίτιοι δεν παραπέμφθηκαν ποτέ σε δίκη ενώ οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα καλούνταν να ματώσουν.

Το Φεβρουάριο του 2000 και ενώ ο δείκτης του ΧΑ είχε ξεπεράσει τις 5.300 μονάδες, ο Γιάννος Παπαντωνίου έκανε δηλώσεις για το ασφαλιστικό, λέγοντας πως οι μεταρρυθμίσεις του θα ήταν «πολύ ηπιότερες από αυτές που εσυζητούντο πριν από 5-10 χρόνια». 

Και τούτο οφειλόταν στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Ταμείων! Όπως ο ίδιος εξήγησε, «η άνοδος του Χρηματιστηρίου συνέβαλε στην εξυγίανση των Ταμείων, που έχουν μετοχές σε τράπεζες και άλλους οργανισμούς, των οποίων η κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε πολύ.»

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τριετία 1999-2002 η ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ και ενώ το χρηματιστήριο δεν είχε ακόμη πιάσει πάτο.

9. Τον Ιούνιο του 2003 αποκαλύφθηκε για τους δύο στενούς συνεργάτες του Σημίτη, τον Στέφανο Μανίκα, υπουργό επικρατείας και τον Μιχάλη Νεονάκη, βουλευτή και μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ ότι φέρεται να πραγματοποίησαν χρηματιστηριακές συναλλαγές αντιστοίχως κατά την περίοδο 1998-2000: 1,5 εκατ. ευρώ ο Μανίκας και 64 εκατ. ευρώ ο Νεονάκης! 

Που βρίσκονται τώρα αυτοί οι δύο «σύντροφοι»; Γιατί χάθηκαν από προσώπου γης ενώ ο λαός τρώει τις σάρκες του ;

10. Και να μην ξεχάσουμε τον Θόδωρο Τσουκάτο, τον στενό συνεργάτη του Σημίτη. Ο Τσουκάτος, «ως ταμίας του ΠΑΣΟΚ», είχε παραδεχθεί από τον Ιούνιο του 2008 ότι πήρε από τη Siemens, έπειτα από συνεννόηση με τον Χριστοφοράκο -τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς- 1 εκατ. μάρκα και ότι τα πήγε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ!

11. Ο Σημίτης συνεχίζει να μιλά για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο. Επί πρωθυπουργίας του όμως οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 50%. 

Επί πρωθυπουργίας του μονιμοποιήθηκαν χιλιάδες συμβασιούχοι που μπήκαν στο δημόσιο από το παράθυρο. Επί πρωθυπουργίας του χορηγήθηκε το ΕΚΑΣ για την ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων, προκαλώντας απίθανες αδικίες. 

Ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ με 15 χρόνια ασφάλισης λάμβανε μεγαλύτερη σύνταξη από κάποιον με πολλαπλάσια χρόνια σύνταξης, που δεν δικαιούνταν όμως το ΕΚΑΣ.

 Επί πρωθυπουργίας του, έγιναν τραγικές υποχωρήσεις στους συνδικαλιστές και τις συντεχνίες μην αφήνοντας τον Γιαννίτση να προχωρήσει το ασφαλιστικό.

Αυτές ήταν οι καθοριστικές για τη χώρα, «μεταρρυθμίσεις» του Κώστα Σημίτη. Και τώρα θέλοντας να αφανίσει και το τελευταίο προπύργιο της Ελλάδας μάς κουνά το δάχτυλο και μας συμβουλεύει για μείωση των αμυντικών δαπανών!

Ειρωνεύεται εμμέσως και «αδειάζει» τεχνηέντως τους βασικούς μας πυλώνες, την ιστορία, την παράδοση και τη θρησκεία γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να δεχθεί την αξία του έθνους-κράτους.Αντιθέτως ήταν από τους βασικούς συντελεστές της αποδόμησης και καταστροφής του έθνους-κράτους Ελλάδα.

Η γνώση είναι η δύναμή μας. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε άλλο τους πολιτικούς να σκυλεύουν το άψυχο σώμα της χώρας μας. 

Στο χέρι μας είναι να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες-τα ατελείωτα ψέματά τους και να καταδικάσουμε το πολιτικό σύστημα. 

Να απαιτήσουμε την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων για την καταστροφή της χώρας και να τους αφαιρέσουμε την απολαβή προνομίων τους. 

Η χώρα δεν αντέχει άλλο. Τα περιθώρια στένεψαν δραματικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου