Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο Πούτιν με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, πέραν του προσκυνήματος στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί μια ύψιστη γεωστρατηγική κίνηση στην παγκόσμια σκακιέρα. Και αυτό διότι διαλέγει μια στιγμή που η χώρα μας πνιγμένη στους δωσίλογους πολιτικούς και ηγέτες βρίσκεται στην πιο αδύναμη στιγμή της.


Έρχεται την στιγμή που όλα τα όρνεα της σιωνιστικής τοκογλυφικής Δύσης βρίσκονται πάνω από το καταταλαιπωριμένο κορμί της Ελλάδος, για να τους πει πως ακόμη και αν οι ηγέτες της την παραδίδουν σε σας, εγώ δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω. Και κυρίως έρχεται για να απειλήσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ (για την αντιπυραυλική ασπίδα) και την Τουρκία για την θρασύτητα και την εγκληματική συμπεριφορά της στον Πόλεμο της Συρίας.

Είπε λοιπόν με σαφές νόημα ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν εξαπολύοντας κεραυνούς κατά των ΗΠΑ από την Αθήνα λόγω της αντιπυραυλικής ασπίδας που έχει εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ σε Ρουμανία και Πολωνία:
"Στη Συρία όλος ο κόσμος είδε τις ικανότητές μας, είδατε το οπλοστάσιο μας και τα βαλλιστικά μας συστήματα Iskander. Τώρα θα προβούμε σε ενέργειες και θα στοχοποιήσουμε άμεσα την Ρουμανία και την Πολωνία" 

Κατόπιν ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε μια επίδειξη δύναμης απαριθμώντας το οπλοστάσιο του και έστειλε μήνυμα στους πολίτες της Ρουμανίας και της Πολωνίας: "Να γνωρίζουν ότι αποτελούν πλέον στόχο για τα όπλα μας από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί η αμερικανική αντιβαλλιστική ασπίδα στο έδαφός τους".

«Η αντιαεροπορική ασπίδα των ΗΠΑ στη Ρουμανία επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις μας επειδή  οι ΗΠΑ αποχώρησαν  μονομερώς από τη συμφωνία για την αντιαεροπορική άμυνα».

«Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 λέμε τα ίδια. Κανείς δεν θέλει να κάνει διαπραγματεύσεις μαζί μας, το μόνο που ακούμε είναι ότι τα σχέδια αυτά δεν είναι εναντίον της Ρωσίας και το μόνο που μας έλεγαν είναι ότι (σ.σ. τα σχέδια για την αντιπυραυλική ασπίδα) είναι για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 

Τώρα δεν υπάρχει πυρηνική απειλή από το Ιράν αλλά οι εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας στη Ρουμανία υπάρχουν!» υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συμπλήρωσε: «Τι είναι αυτό; Είναι ραντάρ και εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας με βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων!».

Ο Β.Πούτιν έστειλε σκληρό μήνυμα στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ τονίζοντας ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στη Ρουμανία απειλεί την Ρωσία.

«Βεβαίως αποτελεί απειλή για εμάς και γι' αυτό αναγκαζόμαστε να αντιδράσουμε» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Μάλιστα ο Β.Πούτιν είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν άλλου είδους όπλα ή κεφαλές στα αντιπυραυλικά συστήματα που τοποθέτησαν στη Ρουμανία. 

«Δεν είναι δύσκολο να γίνει η αλλαγή των όπλων σε αυτά τα συστήματα».

«Τώρα θα προβούμε σε ενέργειες με τις οποίες θα εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας. Επαναλαμβάνω είναι απαντητικά αυτά τα μέτρα. Δεν θα κάνουμε τίποτα προτού δούμε τους πυραύλους στην Πολωνία» τόνισε ο Β.Πούτιν. 

«Στη Συρία όλος ο κόσμος είδε τις ικανότητές μας» υπογράμμισε με νόημα ο Βλαντίμιρ Πούτιν και έκανε ειδική αναφορά στα βαλλιστικά συστήματα «Ισκαντέρ (Μέγας Αλέξανδρος)».

«Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι όλες οι πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Β. Πούτιν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ISIS  

Ως προς τη Συρία, πρέπει για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, πρέπει στους ανθρώπους που ζουν εκεί να δημιουργήσουμε τη δυνατότητα να ζουν άνετα στις χώρες τους. Πρέπει να νικήσουμε τους τρομοκράτες. Αυτό θα γίνει μόνο όταν καταλάβουμε όλοι αυτή την απειλή".

"Για το αεροσκάφος που συνετρίβη έχω μιλήσει πολλές φορές. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι το τουρκικό μαχητικό μπορεί να επιτεθεί στο δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε δεν θα το κάναμε έτσι. Δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος. Πυροβόλησαν και τον πιλότο κι αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Είμαστε σε επαφή με τους εταίρους μας.. Ακόμα περιμένουμε τις εξηγήσεις αλλά δεν υπάρχουν", είπε ο Ρώσος Πρόεδρος!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ:

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους από τους Τούρκους, στις εναέριες συμπλοκές Ρώσων και Τούρκων έχουν καταρριφθεί τουλάχιστον έξι τουρκικά αεροσκάφη, αλλά οι Τούρκοι "δεν λέν κουβέντα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου