Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ¨" ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ


ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 3 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ ΣΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΡΩ 

ΒΙΝΤΕΟ




Γιώργος Ν. Λυκουρσιώτης / Περίληψη: Η ιστοσελίδα Ελλάς Διόραμα από τις 30 Απριλίου 2016 έχει αποκαλύψει τα σχέδια της Τουρκίας για κατάκτηση τριών συγκεκριμένων ελληνικών βραχονησίδων,
τη βραχονησίδα Ψωμί, ανατολικά του Καστελόριζου και τις βραχονησίδες Τραγόνερα, και Σαβούρα ανατολικά και νοτίως της νήσου Ρω.
Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο κείμενο του Γιώργου Ρωμανού,
Το ΝΑΤΟ ως Πόντιος Πιλάτος στο Αιγαίο


Το σχέδιο αυτό της Τουρκίας καλύπτεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που από το 1973 προσπαθούν να επιβάλουν «συναινετικά» τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ενώ, τις τελευταίες δεκαετίες στο ίδιο σχέδιο συνεργεί και η Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση η οποία κανονικά θα έπρεπε με δυνάμεις της να αποτρέπει τις τουρκικές παραβιάσεις και τις πολεμικές ασκήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδος.

Η ιστοσελίδα Ελλάς Διόραμα έχει τη χαρά να παρουσιάζει σήμερα σε ταινία Διαδικτύου την ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου Ναύαρχου Π. Λίτσα ο οποίος αναφέρει τις 2 πιθανές περιοχές επιχειρήσεων της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας. Η ομιλία δόθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2016, στην Σχολή Γονέων / Ανοιχτό πανεπιστήμιο Κατερίνης.



Δυστυχώς... ο Ναύαρχος συμφωνεί μαζί μας χωρίς να λέει στην ομιλία του και τα ονόματα των συγκεκριμένων βραχονησίδων που αποκαλύψαμε στις 30 Απριλίου 2016 και οι οποίες είναι οι εξής: Ψωμί, ανατολικά του Καστελόριζου, Τραγόνερα, και Σαβούρα ανατολικά και νοτίως της νήσου Ρω.

Στο τουρκικό σχέδιο έχουν επιλεγεί αυτές οι βραχονησίδες ώστε να επαναληφθεί το σκηνικό των νήσων Ίμια. Δηλαδή, να «επέμβουν» οι ΗΠΑ και εάν αποχωρήσουν οι Τούρκοι να καταστεί και αυτή η περιοχή «γκρίζα». Μετά και από αυτή τη δήθεν «γκρίζα» περιοχή οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή «Ένωση» θα μπορούν να επιβάλλουν τη συνεκμετάλλευση υπέρ των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που καθορίζουν την πολιτική και των τριών.

Αλλά, έτσι, πρακτικά η Τουρκία θα μπορεί:

1. Να επεκτείνει-συνενώσει την ΑΟΖ της μέχρι τις ΑΟΖ Αιγύπτου και Ισραήλ.

2. Να αποκόψει την Ελλάδα στο Καστελόριζο και την Κρήτη, τη στιγμή που ξέρουμε ότι και στην ελληνική ΑΟΖ μεταξύ Κρήτης–Αιγύπτου–Λιβύης βρίσκονται τεράστια αποθέματα αερίου και υδρογονανθράκων.

3. Να απομονώσει–περικόψει την ΑΟΖ της Κύπρου και ξεπερνώντας την να συνορέψει με τα δυτικά όρια της Λιβυκής ΑΟΖ. Από εκεί και πέρα δεν μένουν παρά μερικοί ακόμη βομβαρδισμοί… στην Λιβύη.



1 σχόλιο:

  1. Οτι θα χασει απο ανατολας θα τους τα δωσουν οι φιλοι μας και συμμαχοι κοβωντας κατι τις απο εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή