Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΕΑΝ ΟΥΤΟΙ ΣΙΩΠΗΣΩΣΙΝ ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ!


ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΡΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΕΡΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ, ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΠΑΠΙΚΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΑΛΒΙΝΙ! 



Η ΕΙΔΗΣΗ

Άγνωστοι γκρέμισαν το Σταυρό στην Απελή Λέσβου!!!

Στην περιοχή Απελλή της Λέσβου, άγνωστοι γκρέμισαν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ένα μεγάλο τσιμεντένιο λευκού χρώματος Σταυρό που είχε ανεγερθεί πάνω από μια παραλία την οποία χρησιμοποιούν Έλληνες και φιλοξενούμενοι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.


Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα η ΜΚΟ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.




Όπως ανέφερε στην επιστολή της η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ», «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Τελικά, ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος με την αποστολή της επιστολής της ΜΚΟ στις τοπικές αρχές, άγνωστοι ανέλαβαν πρωτοβουλία και με πολύ προσπάθεια όπως φαίνεται αφού ο Σταυρός ήταν κατασκευασμένος με ενισχυμένο μπετόν, κατάφεραν να τον γκρεμίσουν αν και ακόμη κρέμεται από τα σίδερα που ήταν μέσα στο μπετόν.



Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν ούτε κάποια αντίδραση από την «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» που ζητούσε την απομάκρυνση του Σταυρού διότι ενοχλούσε τους αλλόθρησκους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες.

Πάντως για την ιστορία το κατεστραμμένο Σταυρό βρήκαν στη θέση όπως φαίνεται στην φωτογραφία κολυμβητές.


Θα πρέπει να σας σημειώσουμε ότι τα τηλέφωνα και τα μηνύματα από τους αναγνώστες του Lesvosnews.gr πήραν φωτιά από οργισμένους φίλους που ζητούν παρέμβαση της Εκκλησίας και άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό και να φτιαχτεί εκεί ένας νέος τεράστιος Σταυρός!


Όμως η επίσημη διοίκηση της Εκκλησίας όπως και τα σαμπουάν μυαλών (ΜΜΕ) τηρούν σιγήν ιχθύος και στην συγκεκριμένη περίπτωση σιγήν σαρδέλας Καλονής!


Η διοίκηση της Εκκλησίας σιωπά σε κάθε επίθεση της νέας τάξης, σιωπά και όταν οι πιστοί την ελέγχουν για τη σιωπή της.


Ο ορθόδοξος μητροπολίτης Λέσβου Ιάκωβος Φρατζής δεν έχει πει ούτε λέξη για το συμβάν, αντίθετα για την φρικτή βεβήλωση του Σταυρού, μίλησε από την Ιταλία ο παπικός και ακροδεξιός Ματθαίος Σαλβίνι με ανάρτησή του στο twitter όπου έγραψε: 


«Ο Σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν άρεσε σε μια ΜΚΟ και τον κατεδάφισαν. Τι ηλιθιότητα!!! 

Μια κοινωνία που επιτίθεται στις δικές της ρίζες, είναι μια κοινωνία ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ. Ελπίζω οι κάτοικοι της περιοχής να τον ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο Σταυρό στο ύψωμα πάνω από την θάλασσα» 

ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ:
«ΕΑΝ ΟΥΤΟΙ ΣΙΩΠΗΣΩΣΙΝ ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ»
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου