Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΙΣ «ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ» ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ



ΜΕΧΡΙ ΠΙΟ ΟΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΡΗΜΑ




 Γράφει ο Ανδρέας Αθηναίος

«…Σε τέτοιες τροχιές κατάκτησης νέων ορίων Πολιτισμού και Πολιτικής, το Κράτος «Δημιουργεί Χρήμα». 

Ο Περικλής πραγμάτωσε τον Χρυσούν Αιώνα «κόβοντας νόμισμα», και αυτή την επαναλαμβανόμενη πρακτική του Ελληνικού Πολιτισμού άσκησαν όλοι οι Άρχοντες που έβγαλαν το καλό που κλείνει ένας λαός μέσα του.
Αυτήν εφήρμοσε ξανά ο Αμερικανός Οικονομολόγος Keynes όταν ψιθύρισε στο αυτί του Προέδρου των Η.Π.Α Franklin D. Roosevelt ότι μπορεί να βγάλει την Αμερική από το σκοτάδι της Οικονομικής Κρίσης, «Τυπώνοντας» όσα Δολάρια χρειάζονται για να κινητοποιηθούν όχι μόνον οι παραγωγικοί πόροι των Η.Π.Α, αλλά και όλου του Κόσμου στο επιθυμητό επίπεδο απασχόλησης και ευημερίας των Λαών. 


Οι προχωρημένοι στην σκέψη Φιλόσοφοι και Πολιτικοί, αλλά και οι γνωρίζοντες την τέχνη της Οικονομίας, γνωρίζουν καλά ότι τα περί απαραιτήτου αντικρίσματος εις Χρυσόν και συνάλλαγμα «δια την έκδοση Νομίσματος» η και το αίτημα της φορολογίας διά την δασφάλισην πόρων για την λειτουργία του Κράτους, δεν είναι παρά «σοφιστίες» για να συντεθεί η επιχειρηματολογία των οικονομικών της προπαγάνδας, που μοναδικό σκοπόν έχει να διασφαλίσει την προκατασκευασμένη δομή του Γεωπολιτικού παιχνιδιού και να διατηρήσει και αναπαράγει την εξουσία.


Η Συντεταγμένη Πολιτεία μπορεί να «Δημιουργεί Χρήμα» μέχρι του ορίου της πλήρους απασχόλησης πόρων και δυνατοτήτων, μέχρι της πλήρους πραγμάτωσης οραμάτων και ονείρων, χωρίς ίχνος πληθωρισμού. 

Στη βάση αυτή χρηματοδοτήθηκε και λειτούργησε το Κράτος Πρόνοιας μετά τον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο από το 1944 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, οπότε αρχίζει και η εφαρμογή της «Παγκοσμιοποίησης» και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.»….
« Πίστη στον Άνθρωπο, στην Δημοκρατία, στο Ελληνικό Φως»


Καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου