Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ


Η ΙTΑΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΒΟΜΒΑ 
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!

ΒΙΝΤΕΟ

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ 2016 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΛΙΡΕΤΤΑΣ

Πρώτη υποψήφια χώρα για έξοδο από το ευρώ είναι η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του καναδικού οίκου αξιολόγησης DBRS. 

Οι «αγορές» κτυπούν και πάλι αυτούς που θεωρούν «αδύναμους κρίκους» στην ευρζώνη με σκοπό το κέρδος αφού το ελληνικό ομόλογο έχει φτάσει στο 4,68% καθιστώντας αδύνατο τον δανεισμό της χώρας.Το ιταλικό δεκαετές ομόλογο έφτασε στο 3,68% διαμορφώνοντας το μεταξύ τους spread με το ελληνικό στις 100 μονάδες βάσης.


Δηλαδή τα ελληνικά ομόλογα παρασύρονται αυτομάτως από τα ιταλικά.

Στην ανάλυση για τις κατηγορίες κινδύνου στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα τοποθετείται στην κατηγορία «μεσαίου» κινδύνου, δηλαδή είναι η πιο πιθανή υποψήφια για αποχώρηση από την Ευρωζώνη επειδή οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στον «χαμηλό» κίνδυνο ενώ στην κατηγορία  «υψηλού» κινδύνου δεν βρίσκεται καμία χώρα.


«Ο κύριος παράγοντας είναι το  επίσημο εξωτερικό χρέος, το οποίο η Ελλάδα θα χρειαστεί να αποπληρώσει σταδιακά μέσω πρωτογενών πλεονασμάτων. 

Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό: Η Ελλάδα δεν έχει ανάπτυξη τέτοια που να της επιτρέπει να σκέφτεται πως θα παράγει ικανά πλεονάσματα για... δεκαετίες για να ξεπληρώνει τα χρέη.


Το πρόβλημα επίσης στην Ελλάδα είναι οι τράπεζές της. Έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές και είναι ακόμα.. άδειες. Δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

Ένα άλλο επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι η υπερφορολόγηση που δεν επιτρέπει την παραγωγή κερδών. Κανείς δεν έχει όρεξη να δουλέψει σε αυτή την χώρα και κανείς δεν θέλει να επενδύσει.

Η κρίση λοιπόν μεταξύ της Ιταλικής κυβέρνησης και της Κομισιόν θα εξακολουθήσει να  επηρεάζει αρνητικά για αρκετή περίοδο τις αποδόσεις των ομολόγων, όπως και τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια 

Η χώρα μας 
είναι αυτονόητο ότι σε μια κρίση θα ήταν η πρώτη υπό οικονομική κατάρρευση αλλά αυτό είχε προβλέψει από το 2000 ο Bob Chapman και τα επανέλαβε σε συνέντευξή του το 2010.

Την δημοσιεύσαμε και πάνω σε αυτήν στηρίχτηκε το άρθρο μας το 2016

Όσο για την «αντιστασιακή» Ιταλική κυβέρνηση είχαμε διατυπώσει τις επιφυλάξεις μας και τις διαπιστώσεις μας στο άρθρο.Τώρα φαίνεται πως είχαμε δίκιο για την «αντιστασιακή» Λέγκα και το «αντιστασιακό» πεντάστερο αφού η «κρίση» μεταξύ Ιταλίας και Ε.Ε., μάλλον οδηγεί τους νεοταξίτες σε αυτά που σχεδίασαν και αποκάλυψε ο μακαρίτης ο Bob Chapman, του οποίου την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί,  παραθέτουμε για πολλοστή φορά ώστε να το δούν και εκείνοι που δεν θα ακολουθήσουν τους συνδέσμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου