Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΔΥΝΗ ΤΟΥ «ΤΟΚΕΤΟΥ» ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ...


Ν
ΟEMΒΡΙΟ ΔΡΑΜΑ, ΔΕΚEMΒΡΙΟ ΚΛΑΜΑ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ούτε οι μήνες , ούτε οι εποχές, ούτε οι προρρήσεις των Αγίων Πατέρων μας θλίβουν όσο η επικαιρότητα των ημερών μας και η ταχύτητα των εξελίξεων. 

Υπάρχει άραγε εναλλακτικό plan πιέσεων σε περίπτωση που εμπλακεί σε καθυστερήσεις η περιβόητη συνθήκη των Πρεσπών , τώρα που ο τούρκος λυσσάει και η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε πρωτόγνωρες αναταράξεις;  

Κάποιοι μας προετοιμάζουν για άκρως θλιβερές καταστάσεις άσχετα αν δεν λαμβάνουμε το μήνυμα ούτε από αυτούς , αλλά ούτε και από τους Πατέρες που προηγήθηκαν αυτών των περιβόητων «think tank» 

Παράλληλοι βίοι , τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τι συμβαίνει στις ζεστές θάλασσες της Μεσογείου ( ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο) αλλά Μακεδονία – Δυτ. Θράκη και Βαλκάνια;  

Τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού;  

« Palisade Research: Η έλλειψη δολαρίων θα ξεκινήσει την επόμενη κρίση – Η άνοδος των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα φέρει χάος 

Η έλλειψη δολαρίων θα ξεκινήσει την επόμενη κρίση ενώ η άνοδος των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα φέρει χάος αναφέρει σε ανάλυση της η Palisade Research. 

«Δεν μπορείτε να πολεμήσετε το δολάριο» 

Τι σημαίνει αυτό; 

Ο πλανήτης είναι αλυσοδεμένος με το δολάριο ΗΠΑ (είναι το διεθνές αποθεματικό νόμισμα) κάθε νόμισμα επηρεάζεται από την πορεία της αξίας του δολαρίου. 

Αν το δολάριο υποχωρήσει τότε οι ξένες οικονομίες και τα νομίσματα ενισχύονται λόγω εισροής κεφαλαίων. 

Αλλά εάν το δολάριο ανατιμηθεί τότε συμβαίνει το αντίθετο. 

Οι ξένες οικονομίες και τα νομίσματά τους βυθίζονται. 

Εκείνοι που δανείστηκαν τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν πάρει τεράστιο ρίσκο. 

Ένα δολάριο που ανατιμάται έναντι των δικών τους τοπικών νομισμάτων που διολισθαίνουν δημιουργεί μια αναντιστοιχία μεταξύ των υποχρεώσεων και των περιουσιακών τους στοιχείων. 

Καθώς αυξάνονται τα επιτόκια, τα ξένα νομίσματα και όσες εταιρίες ή τράπεζες έχουν δανειστεί σε δολάρια αισθάνονται τον πόνο από το αυξημένο κόστος δανεισμού. 

Π.χ. οι χρεοκοπίες εταιριών και χρεογράφων στην Κίνα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ πρόσφατα. 

Όσο αυξάνονται τα επιτόκια στις ΗΠΑ το δολάριο γίνεται ισχυρότερο, το παγκόσμιο κόστος κεφαλαίου συνεχίζει να γίνεται πιο ακριβό. 

Έτσι οι διεθνείς επενδυτές θα πληρώνουν ακριβότερα για να μπορούν να κατέχουν δολάρια. 

Σε λίγο καιρό τα δολάρια θα είναι πιο ακριβά και πιο σπάνια. 

Το κόστος δανεισμού των δολαρίων, ειδικά των υπεράκτιων δολαρίων, θα συνεχίσει να αυξάνεται, ασκώντας σημαντική πίεση στις παγκόσμιες συνθήκες χρηματοδότησης. 

Το δολάριο θα προκαλέσει την επόμενη μεγάλη παγκόσμια «κρίση ρευστότητας». 


H περαιτέρω άνοδος των επιτοκίων θα φέρει χάος.»

Μα ποιος Γέροντας χαρακτήρισε τα δολάρια σαν φθινοπωρινά φύλλα; 

« Ως μια παρηγοριά αλλά και ως προειδοποίηση έχουμε τις προφητείες του Γέροντα Ιωνά της Οδησσού († 2012). Το 2007 είχε πει: 

Αναφορικά με το δολάριο είπε: «o άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνόχαρτου» .

Επίσης ο Γέροντας Ιωνάς είχε πει: «Ταραχές σε μια χώρα μικρότερη από τη Ρωσία θα έρθουν ένα χρόνο μετά το θάνατό μου. Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για δύο χρόνια, μετά τα οποία θα εμφανιστεί ένας Ρώσος Τσάρος. Το πρώτο Πάσχα θα είναι γεμάτα αίμα, το δεύτερο από πείνα και το τρίτο θα είναι της νίκης» 

Πάμε ταχέως στα δικά μας 

Τι συμβαίνει στις ζεστές θάλασσες της Μεσογείου ( ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο) , Μακεδονία – Δυτ. Θράκη και Βαλκάνια;  

Πρώτα μας στέλνουν ένα οικονομικό μήνυμα προς αξιολόγηση. 

« Fitch: Η Ελλάδα απέτυχε να διορθώσει τα δημοσιονομικά της – Στην επόμενη κρίση το χρέος της θα εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα.» 

« Η κόπωση της λιτότητας, οι δημογραφικές τάσεις και η αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών πολιτικών κομμάτων θα καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολο τον έλεγχο του χρέους 

Η επόμενη παγκόσμια κρίση, η οποία είναι κοντά όσο ο επιχειρηματικός κύκλος ωριμάζει, θα προκαλέσει σοβαρούς εκτροχιασμούς σε χώρες που στη δεκαετία της ανάπτυξης που προηγήθηκε, απέτυχαν να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους. 

Μία από αυτές τις χώρες είναι η Ελλάδα, αναφέρει στην ειδική ανάλυσή της η Fitch, υπό τον τίτλο «Public Finances at Risk When Next Recession Strikes»» 

Ταυτόχρονα μας στέλνουν και άλλα μηνύματα 

« Bέβαιος ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα επιχειρήσει να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ είναι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Β.Νετανιάχου όπως είπε κατ’ιδίαν στους ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου, Ν.Κοτζιά και Ν.Χριστοδουλίδη.»

« Τουλάχιστον μισό εκατ. Αφγανοί και Πακιστανοί συγκεντρώνονται στην Αδριανούπολη για να περάσουν τον Έβρο 

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προέρχονται από την Τουρκία αναφορικά με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού Αφγανών και Πακιστανών (κυρίως) οι οποίοι συγκεντρώνονται γύρω από την Αδριανούπολη προκειμένου να περάσουν τον αφύλακτο Έβρο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» η ελληνική Κυβέρνηση έχει προβεί σε διαβήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Τουρκία για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, γιατί διαπίστωσε χαλάρωση των μέτρων επιτήρησης των περασμάτων λαθρομεταναστών απ’ την απέναντι πλευρά του ποταμού Έβρου!» 

« Τρεις νεαρές γυναίκες είναι τα θύματα της άγριας δολοφονίας στον Εβρο.  

Εικάζεται ότι πρόκειται για μετανάστριες, οι οποίες θανατώθηκαν από το χέρι του διακινητή, ίσως γιατί δεν πλήρωσαν μεταφορικά.  

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν η μία δίπλα στην άλλη και η τρίτη σε απόσταση 40 μέτρων. 

Πιθανότατα η τρίτη αυτή γυναίκα να προσπάθησε να διαφύγει, την καταδίωξαν και εν τέλει την δολοφόνησαν.» 


Πολλά ΓΙΑΤΙ πριν ξεσπάσει το κακό , μακάρι να μην ξεσπάσει. 

Γιατί οι σκοπιανοί έκλεισαν τα σύνορα τους και πυροβολούν στο ψαχνό; 

Γιατί από το μεγάλο ποτάμι – ΕΒΡΟ περνούν ανενόχλητα παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες; 

Φταίει μόνο η τουρκία που τους αφήνει, η ετοιμάζεται για κάτι πιο συγκεκριμένο ; 

Ο σουλτάνος πριν δυο χρόνια έλεγε ότι τα σύνορα της καρδιάς του φτάνουν Θεσσαλονίκη – Σκόπια ( μήπως εσείς τα ξεχάσατε;) 

Σήμερα πραγματώνει το σχέδιο του ενόψει της γενικότερης αναμπουμπούλας με την συνθήκη των Πρεσπών; 

ΆΚΟΥ σουλτάνε !! 

Η φιλόξενη προσφυγομάνα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ δεν γίνεται σαν το Χαλέπι της Συρίας. 

Ας Ξυπνήσουμε όλοι μας πριν είναι αργά 

Πριν μας ανοίξουν τάφους, ας πάμε στους τάφους των προγόνων μας 

ΑΚΟΥΣΤΕ Μακρυγιάννη 

« Όθεν, αγαπητά μου Ελληνόπουλα, κάνετε τα καλά σας και μη σκολάτε τις προσευχές σας και τις μετάνιές σας για τούτη την άγια πατρίδα, τηράτε να ’χετε το νου καθαρό και Ορθόδοξο και το σώμα τυραννισμένο, για να αντέχει τους κόπους και να πηγαίνετε τούτες τις μέρες στους τάφους μας και να στοχάζεστε τα χρέη σας. 

Ότι εμείς από μέσ’ απ’ αυτούς τους τάφους μας μια μέρα θ’ αναστηθούμε και θα σας κρίνουμε.» 

Γιάννης Μακρυγιάννης 


ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΥΓ: Το άρθρο αυτό το αφιερώνω στην μνήμη του θείου – παππού ΑΝΔΡΕΑ που τον κατακρεούργησαν οι τούρκοι στον πρώτο διωγμό της Μικράς Ασίας το 1914 και o οποίος παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συγγενικό πρόσωπο και του είπε « με κατακρεούργησαν …το ίδιο θέλουν να κάνουν και σήμερα»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου