Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ


ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΩ ΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών

Eπειδή, «Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν», κατά τον πατριδοφύλακα στρατηγό Μακρυγιάννη.


Eπειδή, ορκίστηκα ως δάσκαλος, να υπηρετώ το Σύνταγμα της πατρίδας μου και να σέβομαι την θεμελιώδη επιταγή του, η οποία ορίζει ότι η «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες»

Eπειδή, κατά την εντολή της Αγίας Γραφής, «πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95.5) και "πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις".

Eπειδή, έμαθα να ακούω τους αγίους της Εκκλησίας μας και όχι  «ιερές μουρμούρες» συμβιβασμένων ιεραρχών, να υπακούω σε λόγια παλληκαρίσια σαν του αγίου Παϊσίου:

«...Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό! ...

Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν...»

Eπειδή, δεν ανέχομαι μια δράκα εκκλησιομάχων να μαγαρίζει ευαίσθητες και αθώες παιδικές ψυχές.

Eπειδή, είμαι οργισμένος εξαιτίας της υλικής και πνευματικής λεηλασίας της πατρίδας μου, από ημέτερα και αλλογενή αρπακτικά-«οι μη οργιζόμενοι εφ' οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι» (κατά τον Αριστοτέλη, δάσκαλο του πρώτου καπετάνιου της προδομένης Μακεδονίας μας, του Μ. Αλεξάνδρου).

Eπειδή, ντρέπομαι να ντροπιαστώ ενώπιον της ιστορίας μας και σκέφτομαι ότι κάποτε κάποιοι δάσκαλοι και δασκάλες, υπέγραφαν με το αίμα τους την διδασκαλία τους, σαν τις ηρωικές δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα.

Eπειδή, είμαι Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος και όχι Γραικύλος της σήμερον.

Eπειδή, δεν φοβάμαι και «δεν ξέρω εγώ να τσακάω την μέση μου», όπως έλεγε ο απροσκύνητος κλεφταρματολός του '21, Δημήτριος Μακρής.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους, δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών, αλλά «ψυχή και Χριστό», όπως μας κανοναρχεί ο εθναπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πράγμα που κάνω εδώ και πολλά χρόνια.


Δημήτρης Νατσιός

δάσκαλος-Κιλκίς
4 σχόλια:

 1. ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΤΣΙΟ.ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ,ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΩΝΩ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΥΓΙΣΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ.ΣΕΒΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή Δύναμη κ καλό αγώνα Κύριε Δημήτριε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακόμα υπάρχει η " μαγιά " για την οποιο ελεγε ο αγαπημένος μας Άγιος Παισιος, και μετά από αυτό το άρθρο είμαι πεπεισμένη οτι δεν μας έχει εγκαταλείψει ο Θεός. Όποιος έχει μάτια ας ξεστραβωθει να διαβάσει και οποιος εχει αυτια ας ακούσει. Τέλος .- Τα θερμά μου συγχαρητήρια κυριε Μάταιο😊👏👏👏👏👏

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Κλήρος και Λαός ξεσηκωθείτε.! (ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ)

  (Αποσπάσματα από το πρόσφατο Ανακοινωθέν του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για την άμεση ανάγκη κινητοποίησης Κλήρου και Λαού).

  https://www.youtube.com/watch?v=R3Tc0ZB4SRw

  ΑπάντησηΔιαγραφή