Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΗ ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ Ο ΙΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ...


Η ΝΕΟΦΑΝΗΣ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ




«Δεν έλαβες εντολή να κατηγορείς τον τεμπέλη, ούτε να ελέγχεις την κακία, ούτε να ονειδίζεις την οκνηρία, αλλά να ανακουφίζεις την φτώχεια, να ιατρεύεις την συμφορά, να απλώνεις το χέρι σου και να σηκώνεις εκείνους που έχουν πέσει» 

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.

Με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε διάφορες ενορίες τις Εκκλησίας και με το φαινόμενο,άνθρωποι της Εκκλησίας ή ακόμα και κληρικοί να διώχνουν πιστούς από τον οίκο του πατρός μας αν δεν φοράνε μάσκα (λες και ο οίκος του πατρός μας είναι αποκλειστικής τους ιδιοκτησίας) θα γράψω λίγα πράγματα για το πνευματικό κομμάτι αυτής της κατάστασης ώστε να αποσαφηνιστούν κάποιες νεοφανείς και αιρετικές κακόδοξες και απάνθρωπες αντιλήψεις που έχουν παγιωθεί στο μυαλό πολλών ολιγόπιστων ανθρώπων που δυστυχώς έχουν κάνει κατάληψη στις εκκλησίες και διώχνουν τους πιστούς φανερά. 

Δεν θα κουράσω με κατεβατά και κείμενα «σεντόνια» απλώς διότι δεν έχω την διάθεση να κουράσω τον απλό πιστό που με διαβάζει και σε αυτόν απευθύνομαι.Θα το πω απλά λαϊκά και καθαρά ώστε να καταλάβει και ο τελευταίος απλός άνθρωπος 98 χρονών που δεν ξέρει πολλά γράμματα.

Βγήκαν πολλοί χιλιοπροβλημένοι από τα ΜΜΕ ρασοφόροι να μας πούνε ότι η κόκκινη γραμμή τους για την μετάδοση μικροβίων είναι η Θεία κοινωνία διότι όπως οι ίδιοι ομολόγησαν θα δεχθούν όλα τα άλλα μέτρα στον χώρο της Εκκλησίας αλλά δεν θα δεχθούν ποτέ ότι η Θεία κοινωνία μεταδίδει ασθένειες.

 Συνεπώς ομολογούν ότι μέσω του ασπασμού των Αγίων εικόνων μεταδίδονται ασθένειες; Παραδέχονται ότι εντός του χώρου της Εκκλησίας μεταδίδονται ιοί; Άρα δεν πιστεύουν ότι η Εκκλησία και ως χώρος είναι Αγία; Ο χώρος του ναού δεν είναι Άγιος; 

Κάτι που είναι Άγιο και έχει την χάρη του Θεού δεν είναι δυνατόν να μεταδίδει κακό. Αιώνες τώρα ο λαός πήγαινε τους ασθενείς σε εκκλησίες και μοναστήρια να γίνουν καλά.Πολλοί κοιμόντουσαν στο πάτωμα του ναού,άλλοι προσφέρανε τάματα στις ιερές εικόνες και ο Θεός πάντα έκανε το θαύμα του.

Πως είναι δυνατόν οι ίδιες Εκκλησίες οι ίδιες εικόνες οι ίδιοι χώροι που μέχρι πριν το 2019 μεταδίδανε θεραπεία ψυχική και σωματική τώρα να είναι εστία μολύνσεως; Θα πω εδώ μια θέση χωρίς να είμαι θεολόγος.Είμαι όμως Χριστιανός Ορθόδοξος. Και έχω κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ελέγχω τους ποιμένες για όποια κακοδοξία εντοπίζω.

Κάποιος που έχει μελετήσει το Γεροντικό και τα πατερικά κείμενα αντιλαμβάνεται ότι ένα από τα όπλα που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο ώστε να μπορέσει να ξανακερδίσει τον παράδεισο είναι ο «φόβος του θανάτου». Κάπου στο Γεροντικό μάλιστα διάβασα κάποτε ότι «ο Διάβολος θα έκανε τα πάντα ώστε ο άνθρωπος να ξεχάσει τον φόβο του θανάτου». Γιατί όμως αυτός ο «φόβος θανάτου» είναι τόσο ισχυρό όπλο πίστης το οποίο ο Διάβολος θα ήθελε να μας αφαιρέσει;

Μα γιατί όταν ο άνθρωπος θυμηθεί ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει φοβάται και αυτός ο φόβος τον κάνει να στραφεί προς τον Θεό για να σώσει την ψυχή του. 

Το να φοβόμαστε τον θάνατο είναι ένα δώρο που μας έχει δώσει ο δημιουργός ώστε έστω και στο τέλος της ζωής μας έστω και αν αισθανθούμε ότι κινδυνεύουμε να τον θυμηθούμε και να στραφούμε προς αυτόν ώστε να σωθεί η ψυχή μας.

Θα έλεγε κανείς ότι ο φόβος του θανάτου είναι η τελευταία ευκαιρία του ανθρώπου να σωθεί αν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει. Το ύστατο όπλο.

Όμως στις μέρες μας ο Αντίπαλος ο σπερματοκτόνος Διάβολος κατάφερε και διάβαλλε αυτό το Θείο δώρο και από όπλο σωτηρίας του κόσμου το έκανε εργαλείο απώλειας. 

Άλλωστε η τεχνική του είναι τόσο επαναλαμβανόμενη και τόσο κοινότυπη που καταντάει χαζομάρα αν κάποιος δεν την βλέπει: Προσπαθεί να κάνει ότι κάνει και ο Θεός, μόνο που επειδή δεν είναι Θεός φτιάχνει πάντα κακά αντίγραφα,κακέκτυπα θα έλεγα, του κάθε τι που έφτιαξε ο Δημιουργός και έτσι αργά η γρήγορα ξεσκεπάζεται ως απατεώνας που είναι. 

Το ίδιο συνέβη στις μέρες μας με τον φόβο του θανάτου. Ο Διάβολος έχει φοβίσει τους ανθρώπους ότι θα πεθάνουν από μια αρρώστια και ο ίδιος προτείνει και την υποτιθέμενη λύση: Να κάνουν ότι μπορούν για να μείνουν…ζωντανοί διαστρεβλώνοντας έτσι το νόημα του φόβου του θανάτου. 

Διότι ο ταλαίπωρος ο άνθρωπος μέσα στην τρομοκρατία και τον πανικό που του προκαλεί όλο αυτό δεν αντιλαμβάνεται ότι θα πεθάνει ούτως η άλλως αργά η γρήγορα και στο μυαλό του εμφυτεύεται η πλάνη του να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Με κάθε μέσον και με κάθε τρόπο. Με κάθε θυσία. Δεν τον ενδιαφέρει αν η μάσκα κάνει κακό και κολάζει τον διπλανό του.Αδιαφορεί αν καταστρέφεται η ψυχολογία και ο εσωτερικός κόσμος των παιδιών. 

Δεν θέλει καν να ακούσει αν ο συνάνθρωπος του έχει έγγραφη άδεια από γιατρό να μην φοράει μάσκα (λόγο άσθματος π.χ). Δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο.Αυτός να ζήσει και ας είναι 90 φεύγα.

Έστω και έναν χρόνο ακόμα να ζήσει…..Αυτό όμως δεν είναι η Ορθόδοξη πρακτική.Σε τίποτα δεν θυμίζει την στάση των Αγίων,των μαρτύρων,των αθλητών της πίστης.





Γιαυτό βλέπουμε μασκοφόρους σε υστερική κατάσταση και μέσα στις εκκλησίες.

Διότι οι ρασοφόροι που συναινούν σε όλη αυτή την αποστασία δεν ποιμαίνουν τους ανθρώπους να τους πούνε:« τέκνον ετοιμάσου για την κρίση,σώσε την ψυχή σου,θυσιάσου για τον Χριστό,μετανόησε» όπως όφειλαν να πούνε, αλλά τους λένε να τηρούν τα μέτρα να βάζουν μάσκες να κάνουν εμβόλια ώστε να ζήσουν λίγο παραπάνω. 

Γέμισαν οι εκκλησίες με υστερικούς και φοβισμένους δειλούς ανθρώπους.

Ταλαίπωρε άνθρωπε που έχεις λύκοποιμένες και σε καθοδηγούν να σώσεις την ζωή σου αντί για την ψυχή σου….



15 σχόλια:

  1. Η μάσκα μέσα στη
    λατρευτική ζωή της
    Εκκλησίας μας είναι
    προϊόν ολιγοπιστίας.

    Μέσα στο ναό ο πλησίον μου
    γίνεται εν δυνάμει εχθρός
    που επιβουλεύεται (άθελά του)
    τη ζωή μου!!!!

    Τα λείψανα ...θα μου τη φέρουν
    γιατί όση ευλάβεια και να
    είχε ο προηγούμενος που τα
    ασπάστηκε,το κακό θα γίνει!!!

    Όλα είναι εχθρικά εντός
    του ναού και τίποτα δεν
    με σώζει αν δεν προστατευτώ
    με τη "λυτρωτική" μάσκα.

    Για να έχουμε όμως τη
    συνείδησή μας ήσυχη λέμε
    "κάνω υπακοή στον
    μασκοφόρο ιερέα (ή
    αρχιερέα)"

    Είναι όλα αυτά
    ατόφια Ορθόδοξη πίστη;;;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...είναι μία όντως
    νοθευμένη πίστη ξένη...
    όπως και η εκκοσμίκευση
    στα της πίστεως.

    Θέλει προσοχή!

    Γιατί και τότε με την
    εικονομαχία πολλοί λέγανε
    "έλα ρε τώρα, για τις εικόνες;
    Τον Κύριο να έχεις στην καρδία
    σου και οι εικόνες τί είναι;
    Γιαυτό θα μαλώνουμε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΤΑ ΕΞΙΣΩΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!ΜΗΝ ΤΑ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ.ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΓΧΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.΄ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ-ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ;ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο ως προς την...
      εξίσωση (δεν υποστηρίζω
      ότι είναι ιδίου μεγέθους)
      και ως προς το διχασμό
      που προκαλείται.

      Δεν φοράω μάσκα στο
      ναό αλλά δεν κρίνω αυτόν
      που τη φοράει.

      Έχει να κάνει με το
      ΚΙΝΗΤΡΟ.
      Ποιος λογισμός με
      κάνει να τη φορέσω και
      ποιος όχι. Το σωστό
      όμως είναι να ΜΗΝ
      φοράμε μάσκα.
      Ξεκάθαρα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ...ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΖΗΛΩΤΕΣ!ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ!!!

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. Μιας και αναφερατε τον αγιον Ιωαννη τον Χρυσοστομο ....και οταν κοικαξε ο επισκοπος Αδελφειος να ιδει που βρισκεται ο Ιερος Χρυσοστομος τον ειδεν στην Αγκαλια της Παναγιας μας , Αρα ο ιερος Χρυσοστομος ηταν η Μετενσαρκωση του ιησου Χριστου μας . ξαναγεννηθηκεν και παλι ο Νυμφιος και ειναι Κυπριος στην καταγωγην . Ελληληθεν η ωρα του!ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ ΕΧΕΙΣ?ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...ΠΡΟΣΕΞΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΗ...Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΗΣΗ...

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ demetris.p1967 ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΒΑΡΗΣ.ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ!

      Διαγραφή
    3. demetrio έχεις μπλέξει τα πάντα μες στο μυαλό σου, γίνεται βρε κάφρε να μιλάς για μετενσάρκωση και να το παίζεις χριστιανός.
      Τέτοιους βλαμμένους, ανισόρροπους, ακατήχητους, πλειοψηφικά φοβισμένους μασκοφόρους έφτιαξαν σαν τα μούτρα τους οι θρονιασμένοι επίσκοποι και οι μισθωτοί ψευτο ποιμένες.
      Ο Θεός να βάλει το χέρι του, Παναγία βοήθα ,δεν πάμε καθόλου καλά.

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
      Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΗΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ!

      Διαγραφή
  4. Δε χρειάζονται πολλά για να καταλάβουμε ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=ATaq6eKYUDg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συνετος ανθρωπος λεει : "Εν οιδα οτι ουδεν οιδα"
    Ο αδαης λεγει: "Εν οιδα οτι στα παντα εχω την αποψη μου"
    Γιαυτο ο ταπεινοφρων λεγει : Κυριε φωτισε με κ διωξε την ληθη κ την αγνοια μου
    Ενω ο αδαης θα πει: Φερτε μου το εμβολιο για να παρατεινω την υπαρξη μου κ τις αποψεις μου κ την υλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να τελειώνουμε με όλο αυτό το προτεσταντικό πνεύμα που μας έχει κατακτήσει και ο καθείς έχει φτιάξει μια ορθοδοξία στα μέτρα του. Ας διαβάσουν τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή στην "Μυσταγωγια" για μάθουν τι είναι ο Ναός ,τι συμβολίζει,τι ενέργεια υπάρχει για να σταματήσουμε ο καθείς να νοησιαρχει θεολογωντας αθεολογητως.ΕΛΕΟΣ ΠΡΗΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΙΜΩΤΡΑ-ΜΑΣΚΕΣ.Αν γνωρίζετε μάσκες φορούσαν οι μαφιοζοι,οι ληστές και οι καταδότες.Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή