Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΝΑΩΝ;


ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ:ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ (ΣΤΟΥΣ ΔΙΣ-ΕΒΕΙΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!



Υπάρχει κανείς πιστός που δεν κατάλαβε γιατί οι κληρικοί (Οίμος: κυρίως οι ανώτατοι) σιωπούν στο κλείσιμο των εκκλησιών; Θα του το εξηγήσουμε με πνευματικούς όρους και μια διάταξη στον νόμο…απόκτησης ιθαγένειας που μπήκε στην «ζούλα».

Και εν αρχή ήταν ο λόγος περί κτήσης Ελληνικής ιθαγένειας κατά τα τέλη του καλοκαιριού. Το νομοσχέδιο που κηρυττόταν τότε από αμβώνος Τάκη Θεοδωρικάκου και λιβανιζόταν από όλη την νεοταξική κουστωδία δεν φαινόταν να έχει κάποιο ιερό προορισμό. Απλά θα ήταν η συνηθισμένη βάφτιση (ευλόοογισον) των απανταχού τζιχαντιστών του πλανήτη σε Έλληνες.

Και κατά της αρχές Φθινοπώρου που είχαν αρχίσει κάτι κληρικοί να μουρμουρίζουν για το κλείσιμο των ναών και το ποίμνιο να παραμιλάει ….ω του θαύματος!

Στην τελική μορφή του νόμου…για την απόκτηση ιθαγένειας εμφανίστηκε ένα έξτρα άρθρο το οποίο δεν είχε τεθεί καν σε διαβούλευση(φωτογραφικό). 

Το άρθρο αυτό φαίνεται ότι είχε ιερή αποστολή γιατί παρότι οι Δήμαρχοι μουρμουρίσανε κάποια παράπονα οι κληρικοί μείνανε να λειτουργούνε μόνοι τους κλειδωμένοι στις εκκλησίες και δείχνανε… ευχαριστημένοι.

Και ξαφνικά παρότι υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιους ζηλωτές και φανατικούς Δημάρχους(παλαιοημερολογίτες θα ήταν) ότι το συγκεκριμένο άρθρο θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων για τα κοιμητήρια, έως και κατάρρευσή τους, η φωτισμένη κυβέρνηση των νεοελλήνων το πέρασε συνοπτικά. 

Τι και αν ο κ. Κωνσταντέλλος, εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου συζητούσε το νομοσχέδιο, ζήτησε την άμεση απόσυρση της διάταξης(παλαιοημερολογίτης θα ήταν και αυτός δεν μπορεί)…..

Μα τι λέει το ιερό αυτό άρθρο; Το διαβάζουμε στο άρθρο 56 του Nόμου ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4735/2020 ΦΕΚ 197/Α/12-10-2020

Άρθρο 56

Διοίκηση και διαχείριση ορθοδόξων ιερών ναών εντός κοιμητηρίων και ρύθμιση θεμάτων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

1. Η διοίκηση και η διαχείριση των μη ενοριακών ορθοδόξων ιερών ναών εντός των κοιμητηρίων, ασχέτως της νομικής τους μορφής, ασκείται είτε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της οικείας Ενορίας, είτε από Συμβούλιο που ορίζει ο επιχώριος Μητροπολίτης. 

Τα έσοδα των ναών διατίθενται πρωτίστως για τη συντήρηση και τις εν γένει ανάγκες καλής λειτουργίας τους και επικουρικώς για φιλανθρωπικούς σκοπούς της τοπικής Μητρόπολης. 

Από 1.12.2020 το πάσης φύσης προσωπικό των ανωτέρω ναών καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό της οικείας Μητρόπολης, λαμβάνοντας υπόψη την προϋπηρεσία του για κάθε συνέπεια. 

Για την υπαγωγή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του επιχώριου Μητροπολίτη, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Οι θέσεις στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων του προσωπικού που μεταφέρεται κατά τις διατάξεις της παρούσας, καταργούνται. 

H οικεία Μητρόπολη είναι καθολική διάδοχος όλων των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των αναγκών των ανωτέρω ναών, και υπεισέρχεται αυτοδικαίως, από τη δημοσίευση του παρόντος, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές. 

Απαγορεύεται η είσπραξη τελών ή δικαιωμάτων από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα για τις ιεροτελεστίες που τελούνται από θρησκευτικούς λειτουργούς εντός των νεκροταφείων.

Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ότι όποια δικαιοδοσία είχαν οι Δήμοι στα….Δημοτικά νεκροταφεία εξανεμίζεται και όποιο έσοδο είχαν από αυτά πλέον θα πηγαίνει στον οικείο Μητροπολίτη.Επίσης προσωπικό των ΟΤΑ πλέον θα υπάγεται στο προσωπικό της Εκκλησίας. Μιλάμε δηλαδή για πολύ χρήμα….

Κατάλαβες τέκνον;




3 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τον 80ό Κανόνα της ΣΤ’ Οικ. Συνόδου, αφορίζεται ο λαϊκός που απουσιάζει αδικαιολόγητα από την Εκκλησία για 3 συνεχόμενες Κυριακές Δηλαδή, ή είσαι ή δεν είσαι Χριστιανός. Το ζήτημα είναι, ποιος θα τον αφορίσει; Αυτός που κρατάει κλειστούς τους ιερούς ναούς;

    Αν οι Αρχιερείς δε λυπούνται τις ψυχές τους, θα λυπηθούν τις δικές μας; Δόξα Σοι ο Θεός που ο Μέγας Αρχιερέας δε μας εγκαταλείπει ποτέ και ελλείψει των Κυριακάτικων κηρυγμάτων μας κάνει κήρυγμα εδώ στο oimos-athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή