Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

EΜΒΟΛΙΟΛΟΓΟΣ, IΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ COVID-19


GEERT VANDEN BOSSCHE:«ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ COVID-19 ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»



O Geert Vanden Bossche, Eμβολιολόγος, Iολόγος, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες :”Έχω επισυνάψει τις διαφάνειες από την ομιλία που έδωσα χθες στη Σύνοδο Κορυφής για τα εμβόλια του Οχάιο /Vaccines Summit Ohio 2021/March 1-3, 2021/Ohio, USA

« Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα τρέχοντα εμβόλια Covid-19 για μαζικό εμβολιασμό κατά τη διάρκεια πανδημίας». 

Σας καλώ να ρίξετε μια ματιά.

Τελικά, δεν βλέπω πώς οι μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού δεν θα οδηγήσουν σε καταστροφική επιδείνωση της πανδημίας Covid-19.

Ωστόσο, κανείς άλλος δεν φαίνεται να τo παρατηρεί. Αντίθετα, οι εμβολιολόγοι, οι κλινικοί γιατροί και οι επιστήμονες απλώς επικεντρώνονται σε βραχυπρόθεσμα (θετικά) αποτελέσματα και επιπτώσεις σε ατομικό επίπεδο.

Κανείς δεν φαίνεται να ενσκύπετει στις συνέπειες και τους κινδύνους στο επίπεδο του ανθρώπινου πληθυσμού (που σύμφωνα με αυτό που εγώ καταλαβαίνω θα εκδηλωθεί πολύ σύντομα).

Γιατί κανείς δεν ανησυχεί για τη «διαρροή του ανοσοποιητικού» όταν το Covid-19 έχει ήδη αποφύγει την έμφυτη ανοσία των ανθρώπων, όπως αποδεικνύεται από τις πολλαπλές αναδυόμενες ιογενείς παραλλαγές, οι οποίες είναι πολύ πιο μολυσματικές (πιθανότατα οφείλονται στα μέτρα πρόληψης λοιμώξεων που έχουν τεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο);

Η ανάπτυξη εμβολίων στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού είναι πολύ πιθανό να βελτιώσει περαιτέρω (προσαρμοστική) ανοσοδιαρροή, καθώς κανένα από τα τρέχοντα εμβόλια δεν θα αποτρέψει την αντιγραφή / μετάδοση ιογενών παραλλαγών. 

Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε αυτά τα εμβόλια για να ανοσοποιήσουμε ανθρώπους εν μέσω μιας πανδημίας, τόσο πιο μολυσματικός θα είναι ο ιός.

Με την αύξηση της μολυσματικότητας έρχεται αυξημένη πιθανότητα ιικής αντίστασης στα εμβόλια. Αυτό δεν είναι πραγματικά επιστήμη πυραύλων, είναι μια βασική αρχή που διδάσκεται στο πρώτο μάθημα εμβολιασμού ενός φοιτητή: 

Το προφυλακτικό εμβόλιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πληθυσμούς που εκτίθενται σε υψηλή μολυσματική πίεση (αυτό ισχύει σίγουρα σήμερα, καθώς κυκλοφορούν επί του παρόντος πολλές πολύ μολυσματικές παραλλαγές σε πολλά μέρη του κόσμου).

Για να ξεφύγει εντελώς από την επιλεκτική ανοσολογική πίεση που ασκείται από αντισώματα εμβολίων, το Covid-19, ένας πολύ μεταλλαγμένος ιός, χρειάζεται μόνο να προσθέσει μερικές ακόμη μεταλλάξεις στον τομέα δέσμευσης των υποδοχέων …

Ανησυχώ περισσότερο από τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε αυτό στην ανθρώπινη «φυλή/ ράτσα». Όχι μόνο οι άνθρωποι θα χάσουν την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, αλλά και τη πολύτιμη έμφυτη, μη-ειδική σε μια παραλλαγή (!) 

Η ανοσία θα εξαφανιστεί (επειδή τα αντισώματα εμβολίων ανταγωνίζονται τα φυσικά αντισώματα για να δεσμεύονται με το Covid-19, ακόμη και όταν η συγγένεια τους με την ιική παραλλαγή είναι σχετικά χαμηλή).

Έχω ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες υγειονομικές και ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των ΠΟΥ, CDC, FDA κ.λπ. και ζήτησα να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες μου και να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες τυχόν περαιτέρω διαρροής/ αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος από το Covid-19.

Γνωρίζω, φυσικά, ότι οι τρέχουσες εκστρατείες μαζικής ανοσοποίησης απολαμβάνουν ισχυρή, παγκόσμια υποστήριξη από πλήθος διαφορετικών ενδιαφερομένων.

Ωστόσο, αν δεν αποδειχθεί ότι κάνω λάθος, αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να αγνοήσουμε ότι η ανθρωπότητα μπορεί να μετατρέψει έναν εντελώς ακίνδυνο ιό σε ένα ανεξέλεγκτο τέρας.
Ποτέ δεν ήμουν τόσο σοβαρός σε μια δήλωση που έκανα. (…) “

O ίδιος έχει γράψει:είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα τρέχοντα εμβόλια Covid-19 όταν αναπτύσσονται όλο και περισσότερο σε εκστρατείες μαζικού εμβολιασμού που διεξάγονται στην έξαρση μιας πανδημίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου