Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΠΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ..."

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ.


Ο Τούρκοι διέκοψαν, σχεδόν εκμηδένισαν, την ροή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη παραβιάζοντας τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει το 1987.

Πρόκειται για κομβική εξέλιξη καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Συρία, η Τουρκία διακόπτει συστηματικά για πάνω από 3 μήνες την ροή των ποταμών. Η τουρκική επιχείρηση ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους σκηνές αποκάλυψης: βάρκες που πλέον δεν χρειάζονται, αναδύθηκαν πεδιάδες και χωριά που κάποτε ήταν βυθισμένα, ενώ ταυτόχρονα το πόσιμο νερό έχει εκμηδενιστεί και αυτό που έχει απομείνει είναι δηλητηριώδες. Αρρώστιες έχουν κάνει την εμφάνιση τους και πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό.



Πρόκειται για νέα τουρκική επιχείρηση γενοκτονίας εκατομμυρίων Κούρδων και Σύρων σε Ράκκα, Τάμπκα, Ντέιρ, και Έζζορ και συνολικά των κατοίκων της ΒΑ Συρίας καθώς καταστρέφει τις καλλιέργειες τους και τους στερεί την δυνατότητα πόσιμου νερού.

Πλέον οι κάτοικοι αυτοί στερούνται και το ηλεκτρικό ρεύμα! Η Διοίκηση του φράγματος της Ροτζάβα ανέφερε τα εξής: «Για πάνω από 3 μήνες, η Τουρκία μειώνει την ροή νερού από τον ποταμό Ευφράτη προς την Συρία. 

Η κατάσταση οδηγείται σε ανθρωπιστική καταστροφή. Διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον των λαών της περιοχής παραβιάζοντας τις συμφωνίες που υπήρχαν μεταξύ των χωρών»

Επανεμφανίστηκαν περιοχές που είχαν βυθιστεί το 1990!

«Η Τουρκία οπλοποιεί το νερό εναντίον της βορειοανατολικής Συρίας εκβιάζοντας και ασκώντας πίεση στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Πρόκειται για νέα τουρκική επιχείρηση της Άγκυρας καθώς απέτυχε στρατιωτικά να καταλάβει τις περιοχές που ήθελε.

 Υπήρχε η συμφωνία του 1987 μεταξύ Συρίας και Τουρκίας την οποία η Άγκυρα την έκανε “κουρελόχαρτο”. Προειδοποιούμε για τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή ειδικά στον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Δεν υπάρχει νερό πλέον. Απαιτούμε διεθνή παρέμβαση από ξένες χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία ώστε να σταματήσει τις πρακτικές αυτές και να απελευθερώσει την ροή νερού.»

Ο αξιωματούχος Hammoud Hamadin,από το φράγμα Tishrin, προειδοποίησε για «ανθρωπιστική καταστροφή» καθώς δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό, ούτε νερό για τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

 Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε φαγητό. Η Τουρκία παρακρατεί το νερό σε έξι φράγματα το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι το “Φράγμα Ατατούρκ” το δεύτερο μεγαλύτερο στην Μέση Ανατολή με αποθηκευτική ικανότητα 48 δισ. m³. Δυτικά του Κομπάνι η κατάσταση είναι απελπιστική. 

Η στάθμη του νερού μετά από 3 μήνες έχει μειωθεί δραματικά. Σε μια σπάνια περίπτωση, και ως αποτέλεσμα της μείωσης του πλάτους του ποταμού Ευφράτη, ορισμένα χωριά της «πεδιάδας Qumalg» που βυθίστηκαν στη δεκαετία του ’90 εμφανίστηκαν ξανά ειδικά μετά την κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου φράγματος στη Συρία. Πρόκειται για το «Φράγμα Rojava (Tishreen)».



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Μήπως αυτή είναι η τελική κίνηση για την έναρξη του πολέμου όπως είχε προείπει ο Άγιος Παΐσιος;

«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκε στην προετοιμασία ο Αρμαγεδδών, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…

Δεν είναι [ρὠτη φορά που το κάνουν αυτό οι Τούρκοι... Έχουν μπλοκάρει τη ροή του Ευφράτη στη Συρία από το 2014! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου